Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   surimi (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1306214)

visjuuh 21-11-2005 10:30

surimi
 
iemand een luxe ideetje voor een amuse met surimi als hoofd component ?

saartjeh 24-11-2005 12:28

:s

http://images2.deviantart.com/i/2003...nd_Pancake.jpg

MTpower 24-11-2005 12:36

Citaat:

saartjeh schreef op 24-11-2005 @ 13:28 :
:s

[afbeelding]

:D
Surimi zijn van die krabsticks :o
Maar ik krijg die dingen niet door m'n strot dus zou echt nix weten :o

da leentjuh 24-11-2005 13:12

Citaat:

MTpower schreef op 24-11-2005 @ 13:36 :
:D
Surimi zijn van die krabsticks :o
Maar ik krijg die dingen niet door m'n strot dus zou echt nix weten :o

same here

Sarah 24-11-2005 13:20

Nou, nu het toch over surimi en pannenkoeken gaat: je kunt dunne pannenkoeken bakken, kleingesneden surimi, rucola of verse spinazie (losse blaadjes, blaadjes zelf niet snijden) en roomkaas mengen met wat citroensap en dat dik op de pannenkoeken smeren, en dan de pannenkoeken oprollen. Dat is alleen wel een beetje groot voor een amuse. Nouja, als je de pannenkoek in stukjes snijdt en daar een cocktailprikker in steekt kun je het misschien amuses noemen?
Ik weet ook niet of dit wel zo luxe is eigenlijk. Het is wel goed te eten, ik ben niet echt dol op surimi maar dit vind ik wel lekker.

Daantje_0705 24-11-2005 14:07

Citaat:

Sarah schreef op 24-11-2005 @ 14:20 :
Nou, nu het toch over surimi en pannenkoeken gaat: je kunt dunne pannenkoeken bakken, kleingesneden surimi, rucola of verse spinazie (losse blaadjes, blaadjes zelf niet snijden) en roomkaas mengen met wat citroensap en dat dik op de pannenkoeken smeren, en dan de pannenkoeken oprollen. Dat is alleen wel een beetje groot voor een amuse. Nouja, als je de pannenkoek in stukjes snijdt en daar een cocktailprikker in steekt kun je het misschien amuses noemen?
Ik weet ook niet of dit wel zo luxe is eigenlijk. Het is wel goed te eten, ik ben niet echt dol op surimi maar dit vind ik wel lekker.

Je kan die pannenkoek oprollen en dan rolletjes eraf snijden. Dat is wel geschikt als amuse denk ik :)

Nebel 24-11-2005 15:02

misschien nacho's gevuld met surimi, bosui, beetje peper/tabasco/gember/koriander
of op crostini


Amuse van krab
Halveer 4 crabsticks.
Roer een sausje van 1 eetlepel mayonaise, 2 theelepels cognac, 2 theelepels koffieroom en 2 theelepels tomatenketchup.
Leg op 8 eetlepels elk 2 blaadjes waterkers en een stukje crabstick, schep er een beetje saus op en garneer met roze peperkorrels en fijngeknipte bieslook.

MTpower 24-11-2005 15:05

Citaat:

Sassiefje schreef op 24-11-2005 @ 16:02 :
Roer een sausje van 1 eetlepel mayonaise, 2 theelepels cognac, 2 theelepels koffieroom en 2 theelepels tomatenketchup.
Of je koopt gewoon kant en klare whiskey cocktail saus :o

Iduna 25-11-2005 18:39

lekker, gewoon zo los.:o
of misschien in een salade?

Big Brother 26-11-2005 15:24

als amuse? gewoon 1 surimi, tada!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.