Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Hoeveel gangen is het maximale dat je geteten hebt? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1306698)

Jolt 22-11-2005 06:22

Hoeveel gangen is het maximale dat je geteten hebt?
 
aangezien ik nu zaterdag op mijn werk 25 gangen menu ga koken voor 40 man ongeveer, ben ik wel eens benieuwd wat de gewone consument, c.q scholier als meeste gegeten heeft.

ik zelf pas 5 gangen,

koffie is geen gang ;)

Miracle 22-11-2005 06:37

In elk geval drie, vier weet ik niet zeker.

Wat is eigenlijk precies een gang? Als je bij een lopend buffet 4x opgeschept heb je een 4 gangen gehad?

MTpower 22-11-2005 08:34

6 :)

zeep007 22-11-2005 09:03

Citaat:

MTpower schreef op 22-11-2005 @ 09:34 :
6 :)

MTpower 22-11-2005 09:06

En trouwens... 25 gangen? :eek:
Wat maak je dan wel niet allemaal? :|

Roos 22-11-2005 10:09

25 gangen lijkt me echt niks, serveer dan gewoon luxe tapas :D
Zit je dus 25 keer te wachten totdat iemand je bord weghaalt en weer iets nieuws neerzet.

MTpower 22-11-2005 10:17

Citaat:

Roos schreef op 22-11-2005 @ 11:09 :
Zit je dus 25 keer te wachten totdat iemand je bord weghaalt en weer iets nieuws neerzet.
Inderdaad, daar ben je wel een avondje zoet mee :p
Ik vond die 6 gangen al verschikkelijk, heb liever 1 groot bord met alles er alvast op, kan ik lekker dooreten :D

light fighter 22-11-2005 10:27

6 gangen

Sarah 22-11-2005 10:44

12 gangen. Maar ze liepen wel een klein beetje door elkaar. En ik weet niet meer of ik wel van alle gangen heb meegegeten want ik had niet echt een menukeuze ofzo.

LisanneOUD 22-11-2005 11:22

9 gangen

freakje 22-11-2005 11:44

Ik denk 5 gangen, op een huwelijksfeest.

YPrue 22-11-2005 11:52

Iets van 8 gangen, in een Japans restaurant.

Jolt 22-11-2005 15:39

Citaat:

Miracle schreef op 22-11-2005 @ 07:37 :
In elk geval drie, vier weet ik niet zeker.

Wat is eigenlijk precies een gang? Als je bij een lopend buffet 4x opgeschept heb je een 4 gangen gehad?

Nee dat is geen gang, het moet iets apart zijn aparte garintuur, alleen staand product zeg maar.

25 gangen = 10 minuten per gang :), word dus knallen, 20 a 25 gram per persoon :) per gang

7 verschillende wijnen

:D

Nebel 22-11-2005 15:41

9, het was geen pretje
5 vind ik al teveel, behalve als het echt op italiaanse manier gaat,
maar het liefst heb ik alleen een voorgerecht een hoofdgerechtje, of twee voorgerechtjes ofzo.

Mutant_oud 22-11-2005 16:22

7 of 8 geloof ik. Iig met sorbet ertussen. Maar ik vind het wel leuk, mijn ouders hebben een voorkeur voor chique restaurants en ik ga op zich wel graag mee. Meestal moeten ze wel wat gerechten aanpassen omdat ik weer eens iets niet lust ^^ maar ach, de meesten lijken het graag te doen. Ik kan het wel waarderen, elke keer een andere smaak, kookkunst, afwisseling, bijpassende wijn. 25-gangen lijkt me overdreven veel, komt op mij dan meer over als een degustatie-avond, maar als het goed gebracht wordt... Ik zou er iig geen nee tegen zeggen :D.

Ici-Paris_# 22-11-2005 17:02

3 ofzo?

PV 22-11-2005 17:23

3, voorgerecht - hoofdgerecht - nagerecht. En dat vind ik genoeg :p

Balance 22-11-2005 18:16

krijg je dan allemaal van die bordjes waarvan je hetgeen er op ligt al met één hap op hebt?

Ik denk dat 5 of 6 gangen mijn maximale aantal gangen waren.

Wes 22-11-2005 18:35

Citaat:

Balance schreef op 22-11-2005 @ 19:16 :
krijg je dan allemaal van die bordjes waarvan je hetgeen er op ligt al met één hap op hebt?
25 gram, dat is net een klein zakje chips. Sjemig, lijkt wel net gourmetten, duurt ook uren.

Mr.Oizo 22-11-2005 18:55

Ik dacht dat ik al eens een keertje een viergangenmenu had gegeten. Meer nooit. :)

Experiment 22-11-2005 20:03

4 geloof ik. 6 ofzo lijkt me wel leuk voor een keer, maar 25 :eek:

Jolt 22-11-2005 22:57

Citaat:

Wes schreef op 22-11-2005 @ 19:35 :
25 gram, dat is net een klein zakje chips. Sjemig, lijkt wel net gourmetten, duurt ook uren.
Maja, dit is in een beetje chique restaurant :P.

Het zijn eigenlijk allemaal kleine gerechtjes, meestal hoofdcomponent, saus en garintuur, maar dan in amuse formaat, ik heb het nog nooit meegemaakt, maar ik hoop dat ik een paar foto's kan maken.

Mijn chef had nog nooit meer dan 20 gangen mee gegeven, niemand had het in limburg gedaan, dus dan moet je toch wel eens wat vernieuwends gaan doen, daarnaast is het wereld record 50 gangen :) wel een hele dag.

Maja 10 minuten per gerecht moet te doen zijn.

Big Brother 23-11-2005 00:07

het meest maximale aan gangen vind ik toch wel 7:
amuse-voorgerecht-soep-tussengerecht-hoofdgerecht-tussengerecht-nagerecht

maar 5 (geen tussengerechten) vind ik normaler voor een gangendiner (en lekkerderder)

7 is ook het meeste dat ik ooit heb gehad (héle goede italiaan ergens in amsterdam)

professor2 23-11-2005 01:41

geen idee
6of7 oid

Dexter_M 23-11-2005 04:32

3
voor, hoofd, en nagerecht

Chloe Siere 23-11-2005 07:34

3 ook.. :p

En trouwens, die mensen mogen wel op tijd zijn. Je bent langer dan 4 uur bezig :| Met alleen al eten :| Nee, ik zou het niets vinden.

Jolt 23-11-2005 07:46

Amuse is geen gang he:P

En tja, om 6 uur begint het, strikt wie er niet is, heeft pech :)

Uice 23-11-2005 08:09

Met Kerst doet mijn vader nog wel eens aan zeven, ik geloof dat ik in een restaurant een keer negen heb gehad.

Love_Fulfilled 23-11-2005 13:18

Drie :eek: .

Big Brother 23-11-2005 13:34

hoe meer gangen hoe kleiner de porties en hoe langer de wachttijd. als er 2 dingen zijn waar ik niet van hou zijn dat kleine porties en lange wachttijden :mad:

Daantje_0705 23-11-2005 13:52

Vier, met kerst, dan maakte mijn broertje soep, mijn stiefmoeder garnalen cocktail, mijn vader het hoofdgerecht en ik siberienne als toetje :)

Iduna 23-11-2005 13:59

Drie gangen, goed gevulde gangen. Dat heb ik veel liever dan 5 keer een beetje. Ik kan me dan ook niks voorstellen bij 25 gangen..

Nuck 23-11-2005 15:45

Citaat:

Jolt schreef op 22-11-2005 @ 23:57 :
Maja, dit is in een beetje chique restaurant :P.



Waar werk je?

OT: 11,12 gangen ofzo.

Jolt 23-11-2005 16:34

Bien Venue
www.restaurant-bienvenue.com geloof ik :P

Dit krijgen de mensen, inclusief wijn (7 stuks), water en koffie voor 100 euro:

- Flinterdun gesneden coquilles op limoen crème en groene parels.
- Sushimi van tonijn met een pittige pansu vinaigrette
- Gepocheerde oester met een hollandaise saus
- Terrine van konijn en balkenbrij met appel
- Zultje van lamsschouder met een uien marmelade
- Paté van eendenbout, paddestoelen en eendenlever met een sabayon van aceto balasmico
- Pastrami van kalf gevuld met sjalotten mousse
- kerrie kokos soepje met kreeft
- Bonbon van knolselderij gevuld met spinazie en een schuim van truffel
- Ravioli gevuld met langoustines en verse kruiden
- Warm gerookte zalm met linzen en een beurre blanc
- Loempia gevuld met scampi en verse kruiden
- Zeebaars gevuld met coquilles en een gerookte wodkasaus
- Bitterbal van hollandse garnalen op taugé
- Gebakken zwezerik met huisgemaakte pically
- Spoom van citroen en champagne
- Truffel risotto met een schuim van parmezaamse kaas een een parmezaamse kletskop
- grietfilet met een kapje van tomaat met mosterd en dragon saus
- in ganzevet gekonfijte boutje van patrijs op een bedje van zuurkool
- Ossenhaas gelardeerd met lavas, schorseneren mousseline en een rode wijn jus
- Munsterkaasje op gember notenbrood en pruimedant
- In dessertwijn gepocheerde appel en een frisse sabayon van moscato d'asti
- mousse van praliné met schuim van mokka en kaneel
- parfait van witte chocolade op bittere chocolade brownie en kalhuasaus
- Lauwwarm rode wijn soepje met vanille ijs

Ik ben benieuwd :P

MTpower 23-11-2005 16:40

Citaat:

Jolt schreef op 23-11-2005 @ 17:34 :
Bien Venue
www.restaurant-bienvenue.com geloof ik :P

Dit krijgen de mensen, inclusief wijn (7 stuks), water en koffie voor 100 euro:

- Flinterdun gesneden coquilles op limoen crème en groene parels.
- Sushimi van tonijn met een pittige pansu vinaigrette
- Gepocheerde oester met een hollandaise saus
- Terrine van konijn en balkenbrij met appel
- Zultje van lamsschouder met een uien marmelade
- Paté van eendenbout, paddestoelen en eendenlever met een sabayon van aceto balasmico
- Pastrami van kalf gevuld met sjalotten mousse
- kerrie kokos soepje met kreeft
- Bonbon van knolselderij gevuld met spinazie en een schuim van truffel
- Ravioli gevuld met langoustines en verse kruiden
- Warm gerookte zalm met linzen en een beurre blanc
- Loempia gevuld met scampi en verse kruiden
- Zeebaars gevuld met coquilles en een gerookte wodkasaus
- Bitterbal van hollandse garnalen op taugé
- Gebakken zwezerik met huisgemaakte pically
- Spoom van citroen en champagne
- Truffel risotto met een schuim van parmezaamse kaas een een parmezaamse kletskop
- grietfilet met een kapje van tomaat met mosterd en dragon saus
- in ganzevet gekonfijte boutje van patrijs op een bedje van zuurkool
- Ossenhaas gelardeerd met lavas, schorseneren mousseline en een rode wijn jus
- Munsterkaasje op gember notenbrood en pruimedant
- In dessertwijn gepocheerde appel en een frisse sabayon van moscato d'asti
- mousse van praliné met schuim van mokka en kaneel
- parfait van witte chocolade op bittere chocolade brownie en kalhuasaus
- Lauwwarm rode wijn soepje met vanille ijs

Ik ben benieuwd :P

Hoop dat er een lijstje in de keuken hangt, anders vergeet je dadelijk de helft :p

Jolt 23-11-2005 16:51

Naja voor wij merken het toch niet, om 6 uur gaan ze aan tafel, wij hebben steeds 10 minuten om 40 bordjes ongeveer af te maken. Als het mee zit staat alles klaar, kwestie van opwaren, dresseren en de af garneren.

Leuk!

Heb ik echt zin in, hopelijk heb ik tijd om foto's te maken.

Stevill 23-11-2005 17:03

Gangen schwangen ik vind het pauperspul.

Jolt 23-11-2005 17:10

Omdat je je er in nooit verdiept hebt en/of je nog nooit in een fatsoenlijk restaurant bent gaan eten.

Stevill 23-11-2005 17:35

Citaat:

Jolt schreef op 23-11-2005 @ 18:10 :
Omdat je je er in nooit verdiept hebt en/of je nog nooit in een fatsoenlijk restaurant bent gaan eten.
Lul niet Vaak genoeg met m'n pa en z'n fancie buisiness dudies in Frankrijk wezen eten.

die porties gaan nergens over alles moet op een nieuw bord bij elk bord moet ander drinken en overal zit zoals eerder ook al aangegeven teveel tijd tussen.
Voor mij hoeft het niet.

Enne verdiepen in voer doe ik zeker wel alleen niet op deze manier nee.(gelukkig)

Stefanie 23-11-2005 17:57

Vijf-gangen-diner denk ik. Dat was met Kerst:)

Jolt 23-11-2005 18:01

Citaat:

~(S-|-)2v!lL~ schreef op 23-11-2005 @ 18:35 :
Lul niet Vaak genoeg met m'n pa en z'n fancie buisiness dudies in Frankrijk wezen eten.

die porties gaan nergens over alles moet op een nieuw bord bij elk bord moet ander drinken en overal zit zoals eerder ook al aangegeven teveel tijd tussen.
Voor mij hoeft het niet.

Enne verdiepen in voer doe ik zeker wel alleen niet op deze manier nee.(gelukkig)

Ieder wat wils :)
Wachten moet natuurlijk, maar hierbij niet, 10 minuten hebben ze de tijd om het op te eten, dan komt alweer een andere gang.
Bij elk bord ander drinken dat kan, nieuwe smaken, nieuwe wijn, maar als je 25 wijnen hebt op gedronken ben je zo goed als dood.
Daarom maar 7 wijnen. En ook weer van licht naar zwaar, van fris naar fruitig en bij het dessert een zoete dessert wijn.

Als je bij een fatsoenlijk restaurant gaat, dan komt er meer bij kijken dan alleen alles warm stoken.

Lentekriebel 23-11-2005 19:23

ik denk vijf gangen.

Wes 23-11-2005 20:03

Citaat:

Jolt schreef op 23-11-2005 @ 17:51 :
Naja voor wij merken het toch niet, om 6 uur gaan ze aan tafel, wij hebben steeds 10 minuten om 40 bordjes ongeveer af te maken. Als het mee zit staat alles klaar, kwestie van opwaren, dresseren en de af garneren.

Leuk!

Heb ik echt zin in, hopelijk heb ik tijd om foto's te maken.

Opwarmen? PING :p Doen ze ook aan afhalen, dan kan ik zelfs nog een tent runnen.

Jolt 23-11-2005 20:15

lol, nee man gek :p, vlees moet wel van te voren worden gebakken, anders duurt dat te lang om al la minute te gaan knallen, sausje laten koken, garintuur eventjes warm maken, klaar :P

Maja makkelijker gezegd dan gedaan.

Ons kerstmenu kan je wel afhalen :P

Nuck 23-11-2005 21:47

Citaat:

Jolt schreef op 23-11-2005 @ 19:01 :
Ieder wat wils :)
Wachten moet natuurlijk, maar hierbij niet, 10 minuten hebben ze de tijd om het op te eten, dan komt alweer een andere gang.
Bij elk bord ander drinken dat kan, nieuwe smaken, nieuwe wijn, maar als je 25 wijnen hebt op gedronken ben je zo goed als dood.
Daarom maar 7 wijnen. En ook weer van licht naar zwaar, van fris naar fruitig en bij het dessert een zoete dessert wijn.

Als je bij een fatsoenlijk restaurant gaat, dan komt er meer bij kijken dan alleen alles warm stoken.

Op zich zou het wel kunnen, bij ieder gerecht een andere wijn. Dan moet je alleen bodempjes gaan schenken, maar dan heb je wel de beste wijn-spijs combi. De bediening krijgt het zo wel druk ;)

Jolt 23-11-2005 22:18

daar heb ik niks mee te maken ik ben kok :p wat de bediening moet doen is hun probleem, moeten ze eindelijk eens werken inplaats van borden weg te brengen ;)

Bloem 23-11-2005 22:24

4 Gangen was het meeste denk ik, en dat vind ik ook meer dan genoeg. Lang tafelen vind ik wel gezellig, maar 25 van die kleine hapjes lijken me niks :|

Plus dat ik meer dan de helft toch niet zou lusten. Ik zal wel een smaakbarbaar zijn :p

Nuck 23-11-2005 22:24

Ik werk in de bediening en je moest eens weten hoeveel kilometer ik afleg op een avond door alleen maar heen en weer te rennen om die hete borden uit de keuken bij de gasten te krijgen :p

Gimme more beer 23-11-2005 22:26

Ik heb ooit 12 gangen gegeten. Met mijn oma en een gedeelte van familie en vriendenkring van mijn oma (zeg 50 man ofzo). Best leuk, gewoon een avondje bezig zijn met eten. Het is ook meer eten om te genieten, niet eten om te eten.

Uiteindelijk was ze toen wel 5000 euro kwijt ofzo :P

Gimme more beer 23-11-2005 22:28

Citaat:

Nuck schreef op 23-11-2005 @ 22:47 :
De bediening krijgt het zo wel druk ;)
Bij ons liep toen minstens 6 man bediening alleen voor onze tafel (we hadden ook een eigen zaal enzo).


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.