![]() |
Hoeveel gangen is het maximale dat je geteten hebt?
aangezien ik nu zaterdag op mijn werk 25 gangen menu ga koken voor 40 man ongeveer, ben ik wel eens benieuwd wat de gewone consument, c.q scholier als meeste gegeten heeft.
ik zelf pas 5 gangen, koffie is geen gang ;) |
In elk geval drie, vier weet ik niet zeker.
Wat is eigenlijk precies een gang? Als je bij een lopend buffet 4x opgeschept heb je een 4 gangen gehad? |
6 :)
|
Citaat:
|
En trouwens... 25 gangen? :eek:
Wat maak je dan wel niet allemaal? :| |
25 gangen lijkt me echt niks, serveer dan gewoon luxe tapas :D
Zit je dus 25 keer te wachten totdat iemand je bord weghaalt en weer iets nieuws neerzet. |
Citaat:
Ik vond die 6 gangen al verschikkelijk, heb liever 1 groot bord met alles er alvast op, kan ik lekker dooreten :D |
6 gangen
|
12 gangen. Maar ze liepen wel een klein beetje door elkaar. En ik weet niet meer of ik wel van alle gangen heb meegegeten want ik had niet echt een menukeuze ofzo.
|
9 gangen
|
Ik denk 5 gangen, op een huwelijksfeest.
|
Iets van 8 gangen, in een Japans restaurant.
|
Citaat:
25 gangen = 10 minuten per gang :), word dus knallen, 20 a 25 gram per persoon :) per gang 7 verschillende wijnen :D |
9, het was geen pretje
5 vind ik al teveel, behalve als het echt op italiaanse manier gaat, maar het liefst heb ik alleen een voorgerecht een hoofdgerechtje, of twee voorgerechtjes ofzo. |
7 of 8 geloof ik. Iig met sorbet ertussen. Maar ik vind het wel leuk, mijn ouders hebben een voorkeur voor chique restaurants en ik ga op zich wel graag mee. Meestal moeten ze wel wat gerechten aanpassen omdat ik weer eens iets niet lust ^^ maar ach, de meesten lijken het graag te doen. Ik kan het wel waarderen, elke keer een andere smaak, kookkunst, afwisseling, bijpassende wijn. 25-gangen lijkt me overdreven veel, komt op mij dan meer over als een degustatie-avond, maar als het goed gebracht wordt... Ik zou er iig geen nee tegen zeggen :D.
|
3 ofzo?
|
3, voorgerecht - hoofdgerecht - nagerecht. En dat vind ik genoeg :p
|
krijg je dan allemaal van die bordjes waarvan je hetgeen er op ligt al met één hap op hebt?
Ik denk dat 5 of 6 gangen mijn maximale aantal gangen waren. |
Citaat:
|
Ik dacht dat ik al eens een keertje een viergangenmenu had gegeten. Meer nooit. :)
|
4 geloof ik. 6 ofzo lijkt me wel leuk voor een keer, maar 25 :eek:
|
Citaat:
Het zijn eigenlijk allemaal kleine gerechtjes, meestal hoofdcomponent, saus en garintuur, maar dan in amuse formaat, ik heb het nog nooit meegemaakt, maar ik hoop dat ik een paar foto's kan maken. Mijn chef had nog nooit meer dan 20 gangen mee gegeven, niemand had het in limburg gedaan, dus dan moet je toch wel eens wat vernieuwends gaan doen, daarnaast is het wereld record 50 gangen :) wel een hele dag. Maja 10 minuten per gerecht moet te doen zijn. |
het meest maximale aan gangen vind ik toch wel 7:
amuse-voorgerecht-soep-tussengerecht-hoofdgerecht-tussengerecht-nagerecht maar 5 (geen tussengerechten) vind ik normaler voor een gangendiner (en lekkerderder) 7 is ook het meeste dat ik ooit heb gehad (héle goede italiaan ergens in amsterdam) |
geen idee
6of7 oid |
3
voor, hoofd, en nagerecht |
3 ook.. :p
En trouwens, die mensen mogen wel op tijd zijn. Je bent langer dan 4 uur bezig :| Met alleen al eten :| Nee, ik zou het niets vinden. |
Amuse is geen gang he:P
En tja, om 6 uur begint het, strikt wie er niet is, heeft pech :) |
Met Kerst doet mijn vader nog wel eens aan zeven, ik geloof dat ik in een restaurant een keer negen heb gehad.
|
Drie :eek: .
|
hoe meer gangen hoe kleiner de porties en hoe langer de wachttijd. als er 2 dingen zijn waar ik niet van hou zijn dat kleine porties en lange wachttijden :mad:
|
Vier, met kerst, dan maakte mijn broertje soep, mijn stiefmoeder garnalen cocktail, mijn vader het hoofdgerecht en ik siberienne als toetje :)
|
Drie gangen, goed gevulde gangen. Dat heb ik veel liever dan 5 keer een beetje. Ik kan me dan ook niks voorstellen bij 25 gangen..
|
Citaat:
OT: 11,12 gangen ofzo. |
Bien Venue
www.restaurant-bienvenue.com geloof ik :P Dit krijgen de mensen, inclusief wijn (7 stuks), water en koffie voor 100 euro: - Flinterdun gesneden coquilles op limoen crème en groene parels. - Sushimi van tonijn met een pittige pansu vinaigrette - Gepocheerde oester met een hollandaise saus - Terrine van konijn en balkenbrij met appel - Zultje van lamsschouder met een uien marmelade - Paté van eendenbout, paddestoelen en eendenlever met een sabayon van aceto balasmico - Pastrami van kalf gevuld met sjalotten mousse - kerrie kokos soepje met kreeft - Bonbon van knolselderij gevuld met spinazie en een schuim van truffel - Ravioli gevuld met langoustines en verse kruiden - Warm gerookte zalm met linzen en een beurre blanc - Loempia gevuld met scampi en verse kruiden - Zeebaars gevuld met coquilles en een gerookte wodkasaus - Bitterbal van hollandse garnalen op taugé - Gebakken zwezerik met huisgemaakte pically - Spoom van citroen en champagne - Truffel risotto met een schuim van parmezaamse kaas een een parmezaamse kletskop - grietfilet met een kapje van tomaat met mosterd en dragon saus - in ganzevet gekonfijte boutje van patrijs op een bedje van zuurkool - Ossenhaas gelardeerd met lavas, schorseneren mousseline en een rode wijn jus - Munsterkaasje op gember notenbrood en pruimedant - In dessertwijn gepocheerde appel en een frisse sabayon van moscato d'asti - mousse van praliné met schuim van mokka en kaneel - parfait van witte chocolade op bittere chocolade brownie en kalhuasaus - Lauwwarm rode wijn soepje met vanille ijs Ik ben benieuwd :P |
Citaat:
|
Naja voor wij merken het toch niet, om 6 uur gaan ze aan tafel, wij hebben steeds 10 minuten om 40 bordjes ongeveer af te maken. Als het mee zit staat alles klaar, kwestie van opwaren, dresseren en de af garneren.
Leuk! Heb ik echt zin in, hopelijk heb ik tijd om foto's te maken. |
Gangen schwangen ik vind het pauperspul.
|
Omdat je je er in nooit verdiept hebt en/of je nog nooit in een fatsoenlijk restaurant bent gaan eten.
|
Citaat:
die porties gaan nergens over alles moet op een nieuw bord bij elk bord moet ander drinken en overal zit zoals eerder ook al aangegeven teveel tijd tussen. Voor mij hoeft het niet. Enne verdiepen in voer doe ik zeker wel alleen niet op deze manier nee.(gelukkig) |
Vijf-gangen-diner denk ik. Dat was met Kerst:)
|
Citaat:
Wachten moet natuurlijk, maar hierbij niet, 10 minuten hebben ze de tijd om het op te eten, dan komt alweer een andere gang. Bij elk bord ander drinken dat kan, nieuwe smaken, nieuwe wijn, maar als je 25 wijnen hebt op gedronken ben je zo goed als dood. Daarom maar 7 wijnen. En ook weer van licht naar zwaar, van fris naar fruitig en bij het dessert een zoete dessert wijn. Als je bij een fatsoenlijk restaurant gaat, dan komt er meer bij kijken dan alleen alles warm stoken. |
ik denk vijf gangen.
|
Citaat:
|
lol, nee man gek :p, vlees moet wel van te voren worden gebakken, anders duurt dat te lang om al la minute te gaan knallen, sausje laten koken, garintuur eventjes warm maken, klaar :P
Maja makkelijker gezegd dan gedaan. Ons kerstmenu kan je wel afhalen :P |
Citaat:
|
daar heb ik niks mee te maken ik ben kok :p wat de bediening moet doen is hun probleem, moeten ze eindelijk eens werken inplaats van borden weg te brengen ;)
|
4 Gangen was het meeste denk ik, en dat vind ik ook meer dan genoeg. Lang tafelen vind ik wel gezellig, maar 25 van die kleine hapjes lijken me niks :|
Plus dat ik meer dan de helft toch niet zou lusten. Ik zal wel een smaakbarbaar zijn :p |
Ik werk in de bediening en je moest eens weten hoeveel kilometer ik afleg op een avond door alleen maar heen en weer te rennen om die hete borden uit de keuken bij de gasten te krijgen :p
|
Ik heb ooit 12 gangen gegeten. Met mijn oma en een gedeelte van familie en vriendenkring van mijn oma (zeg 50 man ofzo). Best leuk, gewoon een avondje bezig zijn met eten. Het is ook meer eten om te genieten, niet eten om te eten.
Uiteindelijk was ze toen wel 5000 euro kwijt ofzo :P |
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.