![]() |
Welk gerecht krijg jij maar niet in de vingers?
Mijn lasagne wordt altijd zurig, wat ik er ook in doe. Sowieso merk ik dat koken een leerproces is (:o), maar sommige dingen krijg je maar niet onder de knie.
Wat is jouw Waterloo in de keuken? |
Een ei open breken :P
jaja.. het is zo simpel, maar ik ros of dat hele ei naar de tering dat het overal zit behalve in het kommetje, of ik tik te zacht dat hij niet open breekt en zet vervolgens teveel kracht om hem toch open te krijgen dat het ei overal ligt behalve in het kommetje. Heel frustrerend :( Verder vergeet ik wel eens iets dat in de oven staat omdat ik dan met hele andere dingen bezig ben :bloos: |
Als je een ei op een mes breekt, gaat het minder snel mis. :o
|
Citaat:
|
^^:D
Ik heb nog steeds moeite met een verse pastasaus koken tegelijk met de rest. De saus wordt steeds veel te waterig (n) en de kruiden en andere ingrediënten zijn vrij smakeloos. Tegenwoordig haal ik dus eerst een paar kilo tomaten van de markt en kook daar zoveel mogelijk pastasaus van. Dat vries ik dan in in porties en gebruik het als een pakje gezeefde tomaten bij het maken van pastasaus. Beetje omslachtig, maar zo gaat het goed. |
Citaat:
Welke kruiden gebruik je er voor? |
Citaat:
En iets dat me niet lukt euhm , ik kook eigenlijk enkel dingen die ik kan :bloos: |
Citaat:
@hierboven, gewoon minder water gebruiken. Koken doe je op gevoel. |
Citaat:
En ik heb moeite mijn kracht goed te doseren, wat nogal van pas kan komen bij iets als het breken van een ei :o Heb ook al regelmatig een glas kapot geknepen tijdens het drinken of afwassen :bloos: |
omg dat is echt te erg dat weet je toch.
Je moet het behandelen als je vriendin, subtiel... eitje is het dus :P |
Citaat:
@MTPower: en als ik het in laat koken waar ook de andere ingrediënten erbij in zitten dan branden de andere ingrediënten snel aan, vooral het vlees en de prei, als die erdoor zit. Als kruiden gebruik ik versgemalen zwarte peper, zout, basilicum en oregano. Door kruiden verdikt de saus wel iets, maar niet zoveel. Ohja: als de saus bijna klaar is voeg ik nog wat kruidenkaas (mespunt) of een scheutje kookroom toe, daar verdikt het ook iets van. |
Citaat:
En champignons mag je niet wassen, omdat die dan water absorberen en dat later weer afgeven aan het gerecht. Champignons moet je eigenlijk schoon borstelen, niet wassen dus :) @Jolt: Wie zegt dat ik mijn vriendin zo subtiel behandel? :evil: ;) |
Citaat:
Ik maak hem altijd zo: vlees kruiden en aanbakken, samen met ui + champignons, daarna prei en andere groenten erbij, tomaten puree en dan eventueel wat groentebouillon, daarna op smaak brengen met diverse kruiden en genoeg zout :) @ MTpower, dat hoef ik niet te weten :P |
Citaat:
Lekker simpel en lekker :o Is in een minuutje of 5 gemaakt :cool: |
Het mag best wat luxer zijn hoor ;)
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
waarom niet? Je mag jezelf best verwennen. @zuster, tja daar kan ik niks aan doen :P |
Citaat:
|
Citaat:
Voor de tv opeten met een goeie film en ik voel me verwend :p |
dat is ook wel leuk jah,
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Doe je wel zelf de boodschappen :P?
Maja verse spinazie is moeilijk te verkijgen, bij de groente boer ligt altijd van die slappe jongens, die wil je niet hebben (N) |
Citaat:
|
Ja, ik doe zelf boodschappen.
Oh, ik heb ook altijd moeite met goed lezen. :o Een spaanse stamppot maken, alle hoeveelheden netjes halveren, behalve de mosterd. Mosterdsoep. :( |
Citaat:
|
halveren :P nooit doen, gewoon wat meer mensen uitnodigen :p
|
Citaat:
|
Ik heb geen eindeloos budget hoor.
|
Diepvries spinazie kan ook wel, gewoon goed uit laten lekken.
In een saus proef je dat toch niet :o |
Citaat:
Ik neem dat culinaire wonder gebeuren terug :p |
Bloem wel, ze is een culinair wonder, ze helpt je wel......
;) |
Citaat:
|
Haha, niet terug krabben, wil je me mee helpen met de kookwedstrijden :P
??? |
Lol, nee joh, ik kan alleen huis/tuin/en keuken maaltijden maken, niks culinairs ofzo ;)
|
Jaja ;)
Jij bent echt zo een keuken prinsesje :p |
Weer een heel topic voor geklets :rolleyes:
|
Citaat:
|
Ik kan bijna niks koken.. :o
|
Citaat:
|
pasticcio *ik geloof dat je dat andres schrijft, maargoed een grieks gerecht* Ik krijg de saus maar niet goed.
|
Citaat:
Oh ja, nog één: klontjes in de kerriesaus op basis van roux, terwijl champignonsaus of paprikasaus of wat dan ook op rouxbasis helemaal geen probleem is :confused: |
Wat betreft de spinazie: daar is het nu ook eigenlijk het seizoen niet voor, dus geen wonder :rolleyes:
Ik ben slecht in koken, ik kan wel aardappeltjes+groente+vlees of pasta met saus, maar dan houdt het ook wel op. Als ik rijst maak gaat er altijd wat mis... zelfs al hou ik er een kookboek/verpakking bij. :o Ik geloof dat ik maar eens wat hulp ga vragen, want als je geen rijst kan maken is er toch wel iets aan de hand lijkt me. |
Mijn pannenkoeken worden nooit gaar van binnen en als ik kip bak is het of heel erg slijmerig of niet gaar of heel erg droog.
|
Ik heb 2x een kippenbout uit de oven laten mislukken omdat ik na de bereiding een bloedvat opensneed, waardoor heel de kip onder het bloed zat (N)
Verder was hij perfect: knapperig korstje, lekker gekruid, malse binnenkant. Super irritant! |
Het gaat altijd mis als ik gebak wil maken. Met kerst heb ik vol goede moed een poging tot het bereiden van een tulband gedaan, maar zoals ook altijd bij mijn cakes gebeurd, zakte ie in elkaar als een pudding.
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:29. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.