Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Welk gerecht krijg jij maar niet in de vingers? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1334898)

zuster 04-01-2006 19:53

Welk gerecht krijg jij maar niet in de vingers?
 
Mijn lasagne wordt altijd zurig, wat ik er ook in doe. Sowieso merk ik dat koken een leerproces is (:o), maar sommige dingen krijg je maar niet onder de knie.

Wat is jouw Waterloo in de keuken?

MTpower 04-01-2006 19:59

Een ei open breken :P
jaja.. het is zo simpel, maar ik ros of dat hele ei naar de tering dat het overal zit behalve in het kommetje, of ik tik te zacht dat hij niet open breekt en zet vervolgens teveel kracht om hem toch open te krijgen dat het ei overal ligt behalve in het kommetje.
Heel frustrerend :(

Verder vergeet ik wel eens iets dat in de oven staat omdat ik dan met hele andere dingen bezig ben :bloos:

zuster 04-01-2006 20:00

Als je een ei op een mes breekt, gaat het minder snel mis. :o

MTpower 04-01-2006 20:03

Citaat:

zuster schreef op 04-01-2006 @ 21:00 :
Als je een ei op een mes breekt, gaat het minder snel mis. :o
Dan sla ik 9 van de 10 keer dat mes er dwars doorheen waardoor nog alles onder de ei zit :o

Neiu 04-01-2006 20:11

^^:D
Ik heb nog steeds moeite met een verse pastasaus koken tegelijk met de rest. De saus wordt steeds veel te waterig (n) en de kruiden en andere ingrediënten zijn vrij smakeloos.
Tegenwoordig haal ik dus eerst een paar kilo tomaten van de markt en kook daar zoveel mogelijk pastasaus van. Dat vries ik dan in in porties en gebruik het als een pakje gezeefde tomaten bij het maken van pastasaus.
Beetje omslachtig, maar zo gaat het goed.

MTpower 04-01-2006 20:14

Citaat:

Neiu schreef op 04-01-2006 @ 21:11 :
^^:D
Ik heb nog steeds moeite met een verse pastasaus koken tegelijk met de rest. De saus wordt steeds veel te waterig (n) en de kruiden en andere ingrediënten zijn vrij smakeloos.
Tegenwoordig haal ik dus eerst een paar kilo tomaten van de markt en kook daar zoveel mogelijk pastasaus van. Dat vries ik dan in in porties en gebruik het als een pakje gezeefde tomaten bij het maken van pastasaus.
Beetje omslachtig, maar zo gaat het goed.

Als het te waterig wordt kun je het in laten koken :)
Welke kruiden gebruik je er voor?

Kali 04-01-2006 20:15

Citaat:

MTpower schreef op 04-01-2006 @ 20:59 :
Een ei open breken :P
jaja.. het is zo simpel, maar ik ros of dat hele ei naar de tering dat het overal zit behalve in het kommetje, of ik tik te zacht dat hij niet open breekt en zet vervolgens teveel kracht om hem toch open te krijgen dat het ei overal ligt behalve in het kommetje.
Heel frustrerend :(

Verder vergeet ik wel eens iets dat in de oven staat omdat ik dan met hele andere dingen bezig ben :bloos:

Ik kon vroeger ook geen ei breken, gewoon ene kleine vork nemen en heel het ei rond kleine tikjes geven en dan vingers tussenwringen, dat hielp bij mij, nu kan ik het al op een kom :D


En iets dat me niet lukt euhm , ik kook eigenlijk enkel dingen die ik kan :bloos:

Jolt 04-01-2006 20:16

Citaat:

zuster schreef op 04-01-2006 @ 20:53 :
Mijn lasagne wordt altijd zurig, wat ik er ook in doe. Sowieso merk ik dat koken een leerproces is (:o), maar sommige dingen krijg je maar niet onder de knie.

Wat is jouw Waterloo in de keuken?

Als je tomaten puree met room gebruikt gaat het niet goed, c.q schiften. Daarnaast hoe krijg je het voor elkaar?

@hierboven, gewoon minder water gebruiken.
Koken doe je op gevoel.

MTpower 04-01-2006 20:18

Citaat:

Kali schreef op 04-01-2006 @ 21:15 :
Ik kon vroeger ook geen ei breken, gewoon ene kleine vork nemen en heel het ei rond kleine tikjes geven en dan vingers tussenwringen, dat hielp bij mij, nu kan ik het al op een kom :D


En iets dat me niet lukt euhm , ik kook eigenlijk enkel dingen die ik kan :bloos:

Het lukt me wel, maar dan moet ik het heel voorzichtig doen en geduld is niet echt mijn sterkste kant. Vandaar dat het meestal verkeerd gaat :p
En ik heb moeite mijn kracht goed te doseren, wat nogal van pas kan komen bij iets als het breken van een ei :o
Heb ook al regelmatig een glas kapot geknepen tijdens het drinken of afwassen :bloos:

Jolt 04-01-2006 20:22

omg dat is echt te erg dat weet je toch.

Je moet het behandelen als je vriendin, subtiel...

eitje is het dus :P

Neiu 04-01-2006 20:24

Citaat:

Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:16 :
@hierboven, gewoon minder water gebruiken.
Koken doe je op gevoel.

Als je mij bedoelde: Ik gebruik geen water, maar zowel tomaten als champignons geven veel water af, daar ligt het aan.

@MTPower: en als ik het in laat koken waar ook de andere ingrediënten erbij in zitten dan branden de andere ingrediënten snel aan, vooral het vlees en de prei, als die erdoor zit. Als kruiden gebruik ik versgemalen zwarte peper, zout, basilicum en oregano. Door kruiden verdikt de saus wel iets, maar niet zoveel.
Ohja: als de saus bijna klaar is voeg ik nog wat kruidenkaas (mespunt) of een scheutje kookroom toe, daar verdikt het ook iets van.

MTpower 04-01-2006 20:30

Citaat:

Neiu schreef op 04-01-2006 @ 21:24 :
Als je mij bedoelde: Ik gebruik geen water, maar zowel tomaten als champignons geven veel water af, daar ligt het aan.

@MTPower: en als ik het in laat koken waar ook de andere ingrediënten erbij in zitten dan branden de andere ingrediënten snel aan, vooral het vlees en de prei, als die erdoor zit. Als kruiden gebruik ik versgemalen zwarte peper, zout, basilicum en oregano. Door kruiden verdikt de saus wel iets, maar niet zoveel.
Ohja: als de saus bijna klaar is voeg ik nog wat kruidenkaas (mespunt) of een scheutje kookroom toe, daar verdikt het ook iets van.

Dan moet je de andere ingredienten pas later toevoegen :)
En champignons mag je niet wassen, omdat die dan water absorberen en dat later weer afgeven aan het gerecht.
Champignons moet je eigenlijk schoon borstelen, niet wassen dus :)

@Jolt:
Wie zegt dat ik mijn vriendin zo subtiel behandel? :evil: ;)

Jolt 04-01-2006 20:35

Citaat:

Neiu schreef op 04-01-2006 @ 21:24 :
Als je mij bedoelde: Ik gebruik geen water, maar zowel tomaten als champignons geven veel water af, daar ligt het aan.

@MTPower: en als ik het in laat koken waar ook de andere ingrediënten erbij in zitten dan branden de andere ingrediënten snel aan, vooral het vlees en de prei, als die erdoor zit. Als kruiden gebruik ik versgemalen zwarte peper, zout, basilicum en oregano. Door kruiden verdikt de saus wel iets, maar niet zoveel.
Ohja: als de saus bijna klaar is voeg ik nog wat kruidenkaas (mespunt) of een scheutje kookroom toe, daar verdikt het ook iets van.

wat je kan doen: tomaten puree gebruiken of champignons uitbakken. Sowieso in olie :)

Ik maak hem altijd zo: vlees kruiden en aanbakken, samen met ui + champignons, daarna prei en andere groenten erbij, tomaten puree en dan eventueel wat groentebouillon, daarna op smaak brengen met diverse kruiden en genoeg zout :)

@ MTpower, dat hoef ik niet te weten :P

MTpower 04-01-2006 20:43

Citaat:

Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:35 :
wat je kan doen: tomaten puree gebruiken of champignons uitbakken. Sowieso in olie :)

Ik maak hem altijd zo: vlees kruiden en aanbakken, samen met ui + champignons, daarna prei en andere groenten erbij, tomaten puree en dan eventueel wat groentebouillon, daarna op smaak brengen met diverse kruiden en genoeg zout :)

@ MTpower, dat hoef ik niet te weten :P

Voor pastasaus gebruik is gewoon tomaten, gehakt en kruiden :P
Lekker simpel en lekker :o
Is in een minuutje of 5 gemaakt :cool:

Jolt 04-01-2006 20:44

Het mag best wat luxer zijn hoor ;)

MTpower 04-01-2006 20:46

Citaat:

Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:44 :
Het mag best wat luxer zijn hoor ;)
Vind het niet leuk om voor mezelf luxe te koken, voor anderen doe ik het altijd graag. :)

zuster 04-01-2006 20:48

Citaat:

Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:16 :
Als je tomaten puree met room gebruikt gaat het niet goed, c.q schiften. Daarnaast hoe krijg je het voor elkaar?

@hierboven, gewoon minder water gebruiken.
Koken doe je op gevoel.

Oh jezus, dat is het! Ik ontdek net dat ik spinazie A LA CREME heb gebruikt. :o:o:o:o:o

MTpower 04-01-2006 20:48

Citaat:

zuster schreef op 04-01-2006 @ 21:48 :
Oh jezus, dat is het! Ik ontdek net als ik spinazie A LA CREME heb gebruikt. :o:o:o:o:o
:D

Jolt 04-01-2006 20:50

Citaat:

MTpower schreef op 04-01-2006 @ 21:46 :
Vind het niet leuk om voor mezelf luxe te koken, voor anderen doe ik het altijd graag. :)
\

waarom niet?
Je mag jezelf best verwennen.

@zuster, tja daar kan ik niks aan doen :P

zuster 04-01-2006 20:51

Citaat:

Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:50 :
\

waarom niet?
Je mag jezelf best verwennen.

@zuster, tja daar kan ik niks aan doen :P

Wel fijn dat ik nu weet hoe het komt. :bloos:

MTpower 04-01-2006 20:52

Citaat:

Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:50 :
\

waarom niet?
Je mag jezelf best verwennen.

Dat weet ik, maar ik haal net zo graag iets van de snackbar of een pizza ofzo als ik alleen ben.
Voor de tv opeten met een goeie film en ik voel me verwend :p

Jolt 04-01-2006 20:54

dat is ook wel leuk jah,

Bloem 04-01-2006 20:54

Citaat:

zuster schreef op 04-01-2006 @ 21:48 :
Oh jezus, dat is het! Ik ontdek net dat ik spinazie A LA CREME heb gebruikt. :o:o:o:o:o
Haha :o :d

zuster 04-01-2006 20:55

Citaat:

Bloem schreef op 04-01-2006 @ 21:54 :
Haha :o :d
Wacht maar tot jij op jezelf woont. :evil::o

Jolt 04-01-2006 20:56

Doe je wel zelf de boodschappen :P?

Maja verse spinazie is moeilijk te verkijgen, bij de groente boer ligt altijd van die slappe jongens, die wil je niet hebben (N)

Bloem 04-01-2006 20:57

Citaat:

zuster schreef op 04-01-2006 @ 21:55 :
Wacht maar tot jij op jezelf woont. :evil::o
Ik ben een culinair wonder ja :p (a)

zuster 04-01-2006 20:57

Ja, ik doe zelf boodschappen.

Oh, ik heb ook altijd moeite met goed lezen. :o Een spaanse stamppot maken, alle hoeveelheden netjes halveren, behalve de mosterd. Mosterdsoep. :(

Bloem 04-01-2006 20:57

Citaat:

Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:56 :
Doe je wel zelf de boodschappen :P?

Maja verse spinazie is moeilijk te verkijgen, bij de groente boer ligt altijd van die slappe jongens, die wil je niet hebben (N)

Bij de supermarkt is dat anders wel gewoon te krijgen :confused:

Jolt 04-01-2006 20:57

halveren :P nooit doen, gewoon wat meer mensen uitnodigen :p

Jolt 04-01-2006 20:58

Citaat:

Bloem schreef op 04-01-2006 @ 21:57 :
Bij de supermarkt is dat anders wel gewoon te krijgen :confused:
Ook van die slappe jongens, dat vind ik niet echt jofel.

zuster 04-01-2006 20:58

Ik heb geen eindeloos budget hoor.

MTpower 04-01-2006 20:58

Diepvries spinazie kan ook wel, gewoon goed uit laten lekken.
In een saus proef je dat toch niet :o

Bloem 04-01-2006 20:58

Citaat:

zuster schreef op 04-01-2006 @ 21:57 :
Ja, ik doe zelf boodschappen.

Oh, ik heb ook altijd moeite met goed lezen. :o Een spaanse stamppot maken, alle hoeveelheden netjes halveren, behalve de mosterd. Mosterdsoep. :(

Oh, zoiets had ik ook een tijdje geleden, met pannenkoekenbeslag notabene :( Wel de helft van de mix, maar niet de helft van de melk, toen moest mijn moeder tot de conclusie komen dat ik natuurlijk teveel melk had.

Ik neem dat culinaire wonder gebeuren terug :p

Jolt 04-01-2006 20:58

Bloem wel, ze is een culinair wonder, ze helpt je wel......

;)

Bloem 04-01-2006 20:59

Citaat:

Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:58 :
Bloem wel, ze is een culinair wonder, ze helpt je wel......

;)

Zie boven :d

Jolt 04-01-2006 21:00

Haha, niet terug krabben, wil je me mee helpen met de kookwedstrijden :P

???

Bloem 04-01-2006 21:13

Lol, nee joh, ik kan alleen huis/tuin/en keuken maaltijden maken, niks culinairs ofzo ;)

Jolt 04-01-2006 21:32

Jaja ;)

Jij bent echt zo een keuken prinsesje :p

Roos 04-01-2006 21:54

Weer een heel topic voor geklets :rolleyes:

MTpower 04-01-2006 21:55

Citaat:

Roos schreef op 04-01-2006 @ 22:54 :
Weer een heel topic voor geklets :rolleyes:
:bloos:

BrunetJuh 04-01-2006 21:56

Ik kan bijna niks koken.. :o

Jolt 04-01-2006 22:22

Citaat:

Roos schreef op 04-01-2006 @ 22:54 :
Weer een heel topic voor geklets :rolleyes:
Allemaal de schuld van bloem en zuster :p

Mushu 04-01-2006 22:28

pasticcio *ik geloof dat je dat andres schrijft, maargoed een grieks gerecht* Ik krijg de saus maar niet goed.

Neiu 05-01-2006 11:02

Citaat:

Jolt schreef op 04-01-2006 @ 21:35 :
wat je kan doen: tomaten puree gebruiken of champignons uitbakken. Sowieso in olie :)

Leuk, maar met tomatenpuree, gezeefde tomaten of gepelde tomaten heb je dus geen verse pastasaus meer... Dan heb je gewoon pastasaus. Maar laat verder maar zitten anders komt dit topic vol met dit over en weer gereply, terwijl ik juist zou willen weten waar anderen mee klooien.

Oh ja, nog één: klontjes in de kerriesaus op basis van roux, terwijl champignonsaus of paprikasaus of wat dan ook op rouxbasis helemaal geen probleem is :confused:

Kryptonite 05-01-2006 11:23

Wat betreft de spinazie: daar is het nu ook eigenlijk het seizoen niet voor, dus geen wonder :rolleyes:
Ik ben slecht in koken, ik kan wel aardappeltjes+groente+vlees of pasta met saus, maar dan houdt het ook wel op.
Als ik rijst maak gaat er altijd wat mis... zelfs al hou ik er een kookboek/verpakking bij. :o Ik geloof dat ik maar eens wat hulp ga vragen, want als je geen rijst kan maken is er toch wel iets aan de hand lijkt me.

Daantje_0705 05-01-2006 11:37

Mijn pannenkoeken worden nooit gaar van binnen en als ik kip bak is het of heel erg slijmerig of niet gaar of heel erg droog.

Roos 05-01-2006 13:40

Ik heb 2x een kippenbout uit de oven laten mislukken omdat ik na de bereiding een bloedvat opensneed, waardoor heel de kip onder het bloed zat (N)
Verder was hij perfect: knapperig korstje, lekker gekruid, malse binnenkant.
Super irritant!

11568 05-01-2006 14:14

Het gaat altijd mis als ik gebak wil maken. Met kerst heb ik vol goede moed een poging tot het bereiden van een tulband gedaan, maar zoals ook altijd bij mijn cakes gebeurd, zakte ie in elkaar als een pudding.

zuster 05-01-2006 14:20

Citaat:

Roos schreef op 05-01-2006 @ 14:40 :
Ik heb 2x een kippenbout uit de oven laten mislukken omdat ik na de bereiding een bloedvat opensneed, waardoor heel de kip onder het bloed zat (N)
Verder was hij perfect: knapperig korstje, lekker gekruid, malse binnenkant.
Super irritant!

Bloed wordt toch meestal uit de kip gehaald? Dat dacht ik in ieder geval altijd.

MTpower 05-01-2006 23:03

Citaat:

zuster schreef op 05-01-2006 @ 15:20 :
Bloed wordt toch meestal uit de kip gehaald? Dat dacht ik in ieder geval altijd.
Dat is wel de bedoeling ja :o


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.