![]() |
wat is fruiten?
"Fruit ui en knoflook tot glazig"
Even kort laten bakken ofzo?? Iemand? |
ik denk heel ff laten aanbakken ja, maar zonder dat ze bruin / zwart worden
|
|
:)
|
Bij ui ruikt dat zo lekker :cool: *kwijlt*
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Het mag NIET bruin worden!!
|
bakken tot ze zo'n beetje doorzichtig worden (glazig). dat heet fruiten omdat ze dan nbtje zoet smaken.
|
Bij uien fruiten denk ik ook altijd aan gehakt rulbakken. Da's dezelfde categorie, en het ruikt allebij zo lekker :D.
|
Gewoon rustig zweten.
Door de verhitting komt de smaak van de producten beter tot zijn toepassing. |
Wat een term....
|
Dat lukt me nooit zo goed: knoflook wordt toch altijd bruin (en zwart...) Moet ik het vuur lager zetten? Of minder lang in de pan doen? Of kan het ook komen doordat ik zo'n hele slechte, oude pan heb?
|
Kan aan alledrie liggen :p. Ik heb een oude braadpan met een super dunne bodem en daarin brandt het bijna meteen aan, ook met laag vuur, maar ik heb ook een goede koekenpan en daarin gaat 't altijd goed (behalve als ik het vuur enorm hoog heb of veel te lang wacht... maar dan hoeft 't niet laag of snel).
|
Citaat:
Wat je ook kan doen is gewoon blijven roeren. |
Als je knoflook donkerbruin of zwart laat worden wordt het bitter. Dus dat is wel een beetje zonde dan.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:14. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.