Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   wat is fruiten? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1335285)

Blenderhead 05-01-2006 13:49

wat is fruiten?
 
"Fruit ui en knoflook tot glazig"


Even kort laten bakken ofzo??
Iemand?

Kali 05-01-2006 13:54

ik denk heel ff laten aanbakken ja, maar zonder dat ze bruin / zwart worden

Mestkever 05-01-2006 13:54

http://www.devlamindepan.nl/kookwoordenboek/f/f019.htm ;) ;)

Blenderhead 05-01-2006 14:25

:)

Kingofthemall 05-01-2006 14:48

Bij ui ruikt dat zo lekker :cool: *kwijlt*

MTpower 05-01-2006 18:17

Dat dus, je moet het alleen niet bruin laten worden :o

Balance 05-01-2006 20:16

Citaat:

Kingofthemall schreef op 05-01-2006 @ 15:48 :
Bij ui ruikt dat zo lekker :cool: *kwijlt*
idd!

Roos 06-01-2006 06:24

Het mag NIET bruin worden!!

damaetas 06-01-2006 10:01

bakken tot ze zo'n beetje doorzichtig worden (glazig). dat heet fruiten omdat ze dan nbtje zoet smaken.

Meadow 07-01-2006 19:33

Bij uien fruiten denk ik ook altijd aan gehakt rulbakken. Da's dezelfde categorie, en het ruikt allebij zo lekker :D.

Jolt 08-01-2006 01:38

Gewoon rustig zweten.

Door de verhitting komt de smaak van de producten beter tot zijn toepassing.

drilboor sjakie 10-01-2006 20:42

Wat een term....

Lif 14-01-2006 16:57

Dat lukt me nooit zo goed: knoflook wordt toch altijd bruin (en zwart...) Moet ik het vuur lager zetten? Of minder lang in de pan doen? Of kan het ook komen doordat ik zo'n hele slechte, oude pan heb?

Sarah 14-01-2006 16:59

Kan aan alledrie liggen :p. Ik heb een oude braadpan met een super dunne bodem en daarin brandt het bijna meteen aan, ook met laag vuur, maar ik heb ook een goede koekenpan en daarin gaat 't altijd goed (behalve als ik het vuur enorm hoog heb of veel te lang wacht... maar dan hoeft 't niet laag of snel).

MTpower 14-01-2006 18:41

Citaat:

Lif schreef op 14-01-2006 @ 17:57 :
Dat lukt me nooit zo goed: knoflook wordt toch altijd bruin (en zwart...) Moet ik het vuur lager zetten? Of minder lang in de pan doen? Of kan het ook komen doordat ik zo'n hele slechte, oude pan heb?
Fruiten doe ik altijd op middelmatig/hoog vuur, als het altijd bruin wordt of aanbrandt moet je het gewoon minder lang doen :o
Wat je ook kan doen is gewoon blijven roeren.

Pinksterhaas 14-01-2006 23:02

Als je knoflook donkerbruin of zwart laat worden wordt het bitter. Dus dat is wel een beetje zonde dan.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.