Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Bakken in boter? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1347841)

Meadow 24-01-2006 11:42

Bakken in boter?
 
Mijn moeder wilde een tijdje geleden graag weten waar de gemiddelde mens nou ik bakt, boter of olijfolie? Nu zeg ik niet dat hier gemiddelde mensen posten, maar ik kan toch tenminste een poll voor haar beginnen :). Go ahead!

Edit: Wij bakken dus in olijfolie...

Sarah 24-01-2006 12:06

Ik bak meestal in zonnebloemolie, maar dat mag kennelijk niet :p

Inges 24-01-2006 12:15

In boter.

reno 24-01-2006 12:17

Beide. Ook door elkaar.
Uitjes kun je never nooit bakken in boter, een biefstuk ofzo kun je dan weer wel beter in boter doen.

Miracle 24-01-2006 12:28

Hmm, met vanalles eigenlijk. Nooit met roomboter. Vlees meestal met een soort boter uit een spuitfles, soms ook dingen met olijfolie of met een soort magerine.

mar87 24-01-2006 12:31

In boter. (Blue Band, Croma enz. )

YPrue 24-01-2006 12:34

In olijfolie.

Bloody_Kisses 24-01-2006 12:42

Beide. Maar het meest in boter.

Gimme more beer 24-01-2006 13:11

Zonnebloemolie, olijfolie en heel soms een beetje vloeibare "spuitboter".

Bloem 24-01-2006 13:18

Olie, zonnebloem of olijf. Nou eet ik nooit vlees maar alleen vis of vegaburgers, ik weet niet of bepaalde soorten vlees in olie echt lekker zouden zijn.

Mara 24-01-2006 14:31

Ik bak in olijfolie. Mijn ouders in bak- en braad.

Konijn 24-01-2006 15:12

Meestal olijfolie, bepaalde dingen kunnen beter in boter dus dan dat.

dark princess 24-01-2006 15:35

Citaat:

YPrue schreef op 24-01-2006 @ 13:34 :
In olijfolie.
dat dus

mijn ouders bakken voor mij in olijfolie (ik ben vegetariër, dus is sowieso al apart) en het vlees in van die vloeibare bakboter.

Dzjes 24-01-2006 16:05

Normaalgezien bakboter, maar er is wel een tijd geweest waarin mijn moeder bakte in zowel boter als olijfolie.
(dus deze twee samen in een pan mengen om zo je vlees te bakken)

marrel 24-01-2006 16:06

Ik altijd in boter, papa volgens mij sommige dingen wel ooit in olijf olie, maar niet vaak.

Love_Fulfilled 24-01-2006 16:08

Groente in olie en vlees in vloeibare margarine.

MTpower 24-01-2006 16:19

Boter voor vlees, (olijf)olie voor vis.

Spacemonkey 24-01-2006 16:25

Vloeibare braadboter

koekjes 24-01-2006 16:30

Citaat:

reno schreef op 24-01-2006 @ 13:17 :
Beide. Ook door elkaar.
Uitjes kun je never nooit bakken in boter, een biefstuk ofzo kun je dan weer wel beter in boter doen.

doet mn ma ook

PV 24-01-2006 16:49

Boter, zo'n blokje van 500 gram oid van Blue Band of een ander merk. Dat is bakboter zeker? :p

Femic 24-01-2006 16:52

Over het algemeen in olijfolie, als die op is in boter.

AlopiA 24-01-2006 16:58

Vlees in margarine
andere dingen afwisselend in olijfolie en margarine

martijn1985 24-01-2006 17:25

Citaat:

reno schreef op 24-01-2006 @ 13:17 :
Uitjes kun je never nooit bakken in boter, een biefstuk ofzo kun je dan weer wel beter in boter doen.
uitjes moet je juist bakken in (room)boter...daar worden ze veel lekkerder van...

Neiu 24-01-2006 17:26

Meestal olijfolie. Sommige soorten vlees (vooral vlees wat moet sudderen) in vloeibare bakboter.

ekki 24-01-2006 17:57

Olijfolie (y).
Pannenkoeken doe ik met biologische margarine.

Lady Lazarus 24-01-2006 18:28

In boter. Ik gebruik zelf meestal Bleu Band, het liefst uit een fles. Mijn vriend vindt het daarentegen lekkerder als vlees in Croma wordt gebakken (mij maakt het allemaal weinig uit :p).

reno 24-01-2006 19:04

Citaat:

martijn1985 schreef op 24-01-2006 @ 18:25 :
uitjes moet je juist bakken in (room)boter...daar worden ze veel lekkerder van...
Nee man... vieze Hollandse shit is dat (n) .

11568 24-01-2006 19:19

Boter vind ik smerig om in te bakken en volgens mij zijn het ook niet echt hele gezonde vetten. Ik doe t meestal in olijf, knoflook, of sesamolie.

WishfulDreaming 24-01-2006 20:08

Citaat:

MeelFriek schreef op 24-01-2006 @ 15:31 :
Ik bak in olijfolie. Mijn ouders in bak- en braad.

Chaucus 24-01-2006 20:56

Meestal arachide-olie, soms margarine

Lentekriebel 24-01-2006 21:48

Citaat:

11568 schreef op 24-01-2006 @ 20:19 :
Boter vind ik smerig om in te bakken en volgens mij zijn het ook niet echt hele gezonde vetten. Ik doe t meestal in olijf, knoflook, of sesamolie.
tegenwoordig is alle bakboter plantaardig.

Ik bak altijd in olijfolie

Nona 24-01-2006 21:48

Citaat:

MeelFriek schreef op 24-01-2006 @ 15:31 :
Ik bak in olijfolie. Mijn ouders in bak- en braad.
Idem. Olie is niet alleen gezonder, maar brandt ook niet aan. Dan kan ik de pan zonder zorgen even flink heet laten worden voor ik er iets in mik. Boter brandt aan en dan stinkt alles.

Snees 24-01-2006 21:56

Citaat:

Kruimel schreef op 24-01-2006 @ 22:48 :
Idem. Olie is niet alleen gezonder, maar brandt ook niet aan. Dan kan ik de pan zonder zorgen even flink heet laten worden voor ik er iets in mik. Boter brandt aan en dan stinkt alles.
Het vervelende aan olie is dat het spul sneller ontleedt (dan krijg je zo'n grijze walm). Arachnideolie doet dat vrijwel niet, maar bij olijfolie is het zo gebeurd.

Ik bak soms in boter (biefstuk), soms in olie (roerbakgerechten).

MTpower 24-01-2006 21:59

Citaat:

Kruimel schreef op 24-01-2006 @ 22:48 :
Idem. Olie is niet alleen gezonder, maar brandt ook niet aan. Dan kan ik de pan zonder zorgen even flink heet laten worden voor ik er iets in mik. Boter brandt aan en dan stinkt alles.
Alleen verneuk je de smaak vaak door in olie te bakken, vooral met vlees is dat zo.

confused 24-01-2006 22:28

de ene keer gebruik ik olie de andere keer boter, maakt niet
zo veel uit

Frostbite 25-01-2006 03:40

Citaat:

reno schreef op 24-01-2006 @ 20:04 :
Nee man... vieze Hollandse shit is dat (n) .
wat je zegt

Ik bak altijd in olijfolie. (y)

DarkSide 25-01-2006 07:20

Ik gebruik altijd olijfolie. Volgens mij is dat gezonder en ik heb de zekerheid dat het geen dierlijke vetten bevat.

Rollo Tomasi 25-01-2006 07:25

Citaat:

Kruimel schreef op 24-01-2006 @ 22:48 :
Idem. Olie is niet alleen gezonder
Nou ja, tussen olijfolie en vloeibare is geen wereld van verschil zover ik weet. Er zitten in olijfolie alleen wat meer enkelvoudig onverzadigde vetzuren, wat een positief effect kan hebben op je cholesterol.

poetic_tragedy 25-01-2006 08:32

olijfolie

Zozo 25-01-2006 10:43

Meestal in een mengeling.
Alleen eieren bak ik in boter.

Vogelvrij 25-01-2006 13:05

Ik bak nooit iets.

Maar mijn ouders gebruiken boter:)

Leonoor 25-01-2006 14:43

Citaat:

Sarah schreef op 24-01-2006 @ 13:06 :
Ik bak meestal in zonnebloemolie, maar dat mag kennelijk niet :p
^ Dat. Daarom maar op olijfolie gestemd...is tenslotte ook vloeibaar. ;)

hemhemhem 26-01-2006 11:35

boter, áltijd...

en soms frituurvet :p
alleen of je dat bakken noemt... (friet bakken)
maar het is eigenlijk frituren huh...

Tiño 26-01-2006 13:43

als ik bak is het altijd in (room)boter.

of frituurvet idd:P

Skilly 26-01-2006 14:00

Citaat:

Inges schreef op 24-01-2006 @ 13:15 :
In boter.

Meadow 26-01-2006 14:41

Mmm, olijfole heeft dus de overhand... Goed, ik zal het mijn moeder melden, bedankt voor het stemmen! Slotje?

MTpower 26-01-2006 15:03

Citaat:

Meadow schreef op 26-01-2006 @ 15:41 :
Mmm, olijfole heeft dus de overhand... Goed, ik zal het mijn moeder melden, bedankt voor het stemmen! Slotje?
Waarom een slotje? :o
Jolt heeft nog niet gereageerd, dat is tenslotte de expert :p

Meadow 26-01-2006 15:16

Omdat het denk ik wel een betrouwbare poll is nu. Maar uiteraard mogen mensen stemmen als ze zin hebben...

Aurora 26-01-2006 15:33

Ik bak altijd in olie.

LisanneOUD 26-01-2006 17:41

Citaat:

Aurora schreef op 26-01-2006 @ 16:33 :
Ik bak altijd in olijfolie.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.