![]() |
Frituurpan / snack topic
Wat voor een frituurpan hebben jullie het liefst?
Ik vraag dit omdat ik mezelf aan het orienteren ben, en van plan ben om een dezer dagen een frituurpan te kopen. Dus, wat hebben jullie? Is het echt zo handig om een pan te hebben waar je de binnenkant kunt uitwassen? Of laten jullie het frietvet gewoon jaren lang erin zitten? Wat voor snacks maak je meestal in de pan? Gewoon friet, frikadellen? Of ook andere dingen? Ik weet het, veel vragen, maar kom op! ;) |
Friet (of patat, zoals wij westerlingen het liever schijnen te noemen) wordt bij mij thuis gebakken in zo'n pan waar je het vet uit kan laten lopen. Dat doen we alleen nooit. Wel verversen we het vet af en toe.
Ik heb het liefst loempia's uit de frituurpan thuis. en is dit niet meer voor Eten en drinken? |
Talon is de laatste tijd verkeerde topics aan het openen op DK :D
|
Verdwaald:) Onzin is een stapje naar beneden.
|
ik ben nu aan het frituren in een gewone pan, ik maak
frikandellen,kaassouffles en patat... happie? |
Wij hebben een frituurpan met van dat vloeibare vet volgens mij. Ik eet altijd patat en kaassouflé's. Net gehad trwns. :)
|
Ik krijg hier honger van.
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Bitterballuh! :p :D
|
Citaat:
|
Wij hebben de "opper-snackpan".
|
Volgens mij hoort dit hier niet echt. Onzin of misschien eten&drinken zijn betere opties :)
|
Loempia's, kaassoufflé's en kipcorns eet ik zo af en toe wel.
Als er maar geen varkensvlees in zit. |
Vanalles en nog wat.
|
Citaat:
ot: patat, frikandel en kroket is mijn standaar maaltijd op zaterdag...(:p).. verder af en toe een lading bitterballen of minifrikandellen. Mix-snacks mogen van mij het raam uit. |
-> e&d
|
Een snacks-topic staat een paar topics naar beneden dus dat kan beter daarin en frituurpannen kun je gewoon op internet vergelijken lijkt me? :o
|
Ik heb een klinische antipathie tegen mensen die geregeld frituren :o
|
Van die kleine partysnacks :cool: en anders gewoon lekkere kroketjes. :)
|
Wij hebben een frituurpan van Princess, wat voor een zou ik niet weten :o
Ik maak ongeveer eens in de 2 weken zelf friet (zelf aardappels schillen/snijden dus) omdat ik dat lekkerder vind dan die friet die je in het vriesvak in bijna iedere willekeurige supermarkt kan vinden. Daar maak ik dan meestal een frikadelletje of kaassoufle bij :o |
ik flikker er alles in, maar kaassouflés als eerste want daar zit bladerdeeg op, dus hetzelfde geld voor frikandellen ed
en het lijkt me nie verstandig om jarenlang zelfde vet te gebruiken hoor, ze verkopen nie voor niets van die dingen, moet je wel regelmatig verversen. zo'n uithaal bak geval ding is dan wel handig idd je moet wel kijken waar je het wil neerzetten, ik doe altijd in de schuur of buiten, afhankelijk vant weer, wil nu btje moeilijk omdak op kamers zit, maar in de keuken zou ik niet doen |
Ik weet niet of er nog frietpannen bestaan waarbij het vet gewoon tussen de warmte-elementen (of hoe die dingen heten) zit, maar die moet je niet nemen. Vet moet in een aparte bak zitten waar de verwarmingselementen onder zitten, zodat je de bak eruit kunt halen. Anders krijg je het nooit schoon.
Verder ververs ik het vet als het te vies gaat ruiken. Soms filter ik het ook (keukenpapier in een trechter en dan het vet er doorheen laten lopen). Maar dat hoeft niet echt als je er alleen frietjes in bakt. Het vet wordt erg vies van die bitterballen enzo, waar paneermeel of iets dergelijks omheen zit. Als je alleen patatjes bakt wordt het veel minder vies. Verder zou ik met olijfolie bakken, want dat is gezonder. Sowieso niet met van die blokken, dat is echt te ongezond :S. In olijfolie bakken is ook nog eens lekkerder, vind ik dan. Veel plezier met je frietpan! Overigens eet ik nooit meer friet, maar dat is een ander verhaal :p. |
Citaat:
ontopic: patat en kaassoufles en vloeibaar frituurvet, het liefste met een klepje/slangetje dat je het eruyit kan krijgen,schoonmaken en verversen. |
Citaat:
|
Citaat:
Lijkt me juist een groot voordeel dat hij een stuk sneller op temperatuur is... Dat lijkt mij logisch dan, zal wel eens een keer een frituurpan wedstrijd houden om het uit te testen :p |
Geen idee wat voor frituurpan wij hebben
hij frituurt prima :p ik heb het liefste kaassoufflés, kroketten (kipsaté of rundvlees) of bitterballen/garnituur. |
Citaat:
|
Wij hebben wel een frietpan waar je de binnenkant uit kunt halen om schoon te maken. Volgens hangen de warmteelementen er bij ons ook in, maar dat weet ik niet zeker.
Ik vind kroketten het lekkerst <3 |
ok, thanks :D
weet ook iemand hoe je zelf kaassoufles kan maken dan? |
Dun deeg maken (misschien kant en klaar filo-deeg als dat bij jou te koop is?), dat om een dikke plak kaas wikkelen, ei erop smeren, paneermeel er aan vast plakken, en klaar :)
Oh en ik frituur nooit eigenlijk. Ik vind dingen lekkerder als ze gewoon gebakken worden. edit: nee, je kunt beter eerst de kaas smelten, in de magnetron, en met een beetje melk mengen, en dan laten afkoelen en in het deeg wikkelen. Dan smelt het makkelijker in de frituur. |
Citaat:
|
Bitterballen natuurlijk! :cool: (y)
|
Wij hebben geen frituur en ik eet ook nooit eten uit de frituur omdat ik het niet lekker vind. Een enkele keer wat raspatat of een kaassoufle.
|
Ik vind het handig om een pan te hebben waar je de binnenkant van kunt wassen. Bij ons kan de bak er, voor zo ver ik weet, niet uit (jammer genoeg), er zit wel een 'tuitje' aan om het vet er makkelijk uit te laten lopen. Echt makkelijk is het wassen er van niet... Het filter van die van ons kan wel in de vaatwasser...en volgens mij nog één of twee delen, maar ik weet niet meer welke. :o
Eigenlijk bakken we alleen patat en aardappelkroketjes in dat ding...en heel soms iets anders (cheese cracks, maar die verkopen ze bijna nergens, dus die hebben we zelden). |
Ik heb er geen en ons huis heeft er wel één maar dat ziet er zo luguber uit dat ik me daar niet aan ga wagen ^^.
Frituursnacks bij uitstek zijn natuurlijk frikandellen en bitterballen. Eigenlijk ben ik niet zo experimenteel aangelegd qua frituren, heel af en toe zijn dingen als Mexicano's ed. wel erg lekker. |
Citaat:
|
Ik ga gewoon altijd naar de fiettent. :D
|
wij hebben gewoon een pan en een fles olie want we frituren niet zo vaak :p
|
frituurding van princess, prima denk ik, maar ik frituur zelf nooit.
Snacks: friet, aardappelkroketjes, kipnuggets, loempia's, kaassouflés, kroketten en van die partysnacks (en oliebollen met oudjaar(y)). |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.