Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Frituurpan / snack topic (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1350046)

Talon 27-01-2006 16:30

Frituurpan / snack topic
 
Wat voor een frituurpan hebben jullie het liefst?
Ik vraag dit omdat ik mezelf aan het orienteren ben, en van plan ben om een dezer dagen een frituurpan te kopen.
Dus, wat hebben jullie?
Is het echt zo handig om een pan te hebben waar je de binnenkant kunt uitwassen? Of laten jullie het frietvet gewoon jaren lang erin zitten?

Wat voor snacks maak je meestal in de pan?
Gewoon friet, frikadellen? Of ook andere dingen?

Ik weet het, veel vragen, maar kom op! ;)

Cytherea 27-01-2006 16:34

Friet (of patat, zoals wij westerlingen het liever schijnen te noemen) wordt bij mij thuis gebakken in zo'n pan waar je het vet uit kan laten lopen. Dat doen we alleen nooit. Wel verversen we het vet af en toe.

Ik heb het liefst loempia's uit de frituurpan thuis.

en is dit niet meer voor Eten en drinken?

TommY_ 27-01-2006 16:35

Talon is de laatste tijd verkeerde topics aan het openen op DK :D

Cytherea 27-01-2006 16:37

Verdwaald:) Onzin is een stapje naar beneden.

confused 27-01-2006 16:39

ik ben nu aan het frituren in een gewone pan, ik maak
frikandellen,kaassouffles en patat... happie?

Tink* 27-01-2006 16:41

Wij hebben een frituurpan met van dat vloeibare vet volgens mij. Ik eet altijd patat en kaassouflé's. Net gehad trwns. :)

Cytherea 27-01-2006 16:43

Ik krijg hier honger van.

Tink* 27-01-2006 16:56

Citaat:

Cytherea schreef op 27-01-2006 @ 17:43 :
Ik krijg hier honger van.
Ga frituren. ;)

Cytherea 27-01-2006 16:58

Citaat:

Tink* schreef op 27-01-2006 @ 17:56 :
Ga frituren. ;)
:p ik ga waarschijnlijk pasta eten

Zao 27-01-2006 17:03

Bitterballuh! :p :D

Tink* 27-01-2006 17:03

Citaat:

Cytherea schreef op 27-01-2006 @ 17:58 :
:p ik ga waarschijnlijk pasta eten
Ook lekker. :)

drilboor sjakie 27-01-2006 17:08

Wij hebben de "opper-snackpan".

ABgirl 27-01-2006 17:13

Volgens mij hoort dit hier niet echt. Onzin of misschien eten&drinken zijn betere opties :)

Levitating Nun 27-01-2006 17:24

Loempia's, kaassoufflé's en kipcorns eet ik zo af en toe wel.

Als er maar geen varkensvlees in zit.

Ici-Paris_# 27-01-2006 17:27

Vanalles en nog wat.

MetalliCat 27-01-2006 17:50

Citaat:

Talon schreef op 27-01-2006 @ 17:30 :
Wat voor een frituurpan hebben jullie het liefst?
Ik vraag dit omdat ik mezelf aan het orienteren ben, en van plan ben om een dezer dagen een frituurpan te kopen.
Dus, wat hebben jullie?
Is het echt zo handig om een pan te hebben waar je de binnenkant kunt uitwassen? Of laten jullie het frietvet gewoon jaren lang erin zitten?

Wat voor snacks maak je meestal in de pan?
Gewoon friet, frikadellen? Of ook andere dingen?

Ik weet het, veel vragen, maar kom op! ;)

haha, naar aanleiding van?:p

ot: patat, frikandel en kroket is mijn standaar maaltijd op zaterdag...(:p).. verder af en toe een lading bitterballen of minifrikandellen. Mix-snacks mogen van mij het raam uit.

PV 27-01-2006 18:25

-> e&d

Bloem 27-01-2006 18:38

Een snacks-topic staat een paar topics naar beneden dus dat kan beter daarin en frituurpannen kun je gewoon op internet vergelijken lijkt me? :o

Snees 27-01-2006 19:09

Ik heb een klinische antipathie tegen mensen die geregeld frituren :o

Mr.Oizo 27-01-2006 21:21

Van die kleine partysnacks :cool: en anders gewoon lekkere kroketjes. :)

MTpower 27-01-2006 21:25

Wij hebben een frituurpan van Princess, wat voor een zou ik niet weten :o

Ik maak ongeveer eens in de 2 weken zelf friet (zelf aardappels schillen/snijden dus) omdat ik dat lekkerder vind dan die friet die je in het vriesvak in bijna iedere willekeurige supermarkt kan vinden.
Daar maak ik dan meestal een frikadelletje of kaassoufle bij :o

saartjeh 28-01-2006 12:34

ik flikker er alles in, maar kaassouflés als eerste want daar zit bladerdeeg op, dus hetzelfde geld voor frikandellen ed
en het lijkt me nie verstandig om jarenlang zelfde vet te gebruiken hoor, ze verkopen nie voor niets van die dingen, moet je wel regelmatig verversen.
zo'n uithaal bak geval ding is dan wel handig idd
je moet wel kijken waar je het wil neerzetten, ik doe altijd in de schuur of buiten, afhankelijk vant weer, wil nu btje moeilijk omdak op kamers zit, maar in de keuken zou ik niet doen

ekki 28-01-2006 13:28

Ik weet niet of er nog frietpannen bestaan waarbij het vet gewoon tussen de warmte-elementen (of hoe die dingen heten) zit, maar die moet je niet nemen. Vet moet in een aparte bak zitten waar de verwarmingselementen onder zitten, zodat je de bak eruit kunt halen. Anders krijg je het nooit schoon.

Verder ververs ik het vet als het te vies gaat ruiken. Soms filter ik het ook (keukenpapier in een trechter en dan het vet er doorheen laten lopen). Maar dat hoeft niet echt als je er alleen frietjes in bakt. Het vet wordt erg vies van die bitterballen enzo, waar paneermeel of iets dergelijks omheen zit. Als je alleen patatjes bakt wordt het veel minder vies.

Verder zou ik met olijfolie bakken, want dat is gezonder. Sowieso niet met van die blokken, dat is echt te ongezond :S. In olijfolie bakken is ook nog eens lekkerder, vind ik dan.

Veel plezier met je frietpan! Overigens eet ik nooit meer friet, maar dat is een ander verhaal :p.

Tiño 28-01-2006 13:34

Citaat:

Snees schreef op 27-01-2006 @ 20:09 :
Ik heb een klinische antipathie tegen mensen die geregeld frituren :o
waarom, maar dan ook echt waarom, kom je dan dit topic bekijken en neem je de moeite om te posten :confused:




ontopic:
patat en kaassoufles en vloeibaar frituurvet, het liefste met een klepje/slangetje dat je het eruyit kan krijgen,schoonmaken en verversen.

JCG 28-01-2006 17:51

Citaat:

ekki schreef op 28-01-2006 @ 14:28 :
Ik weet niet of er nog frietpannen bestaan waarbij het vet gewoon tussen de warmte-elementen (of hoe die dingen heten) zit, maar die moet je niet nemen. Vet moet in een aparte bak zitten waar de verwarmingselementen onder zitten, zodat je de bak eruit kunt halen. Anders krijg je het nooit schoon.

ZO moeilijk die frituur pannen waar het element in het friuurvet hangt niet schoon te maken hoor. De bak in de vaatwasser en het element met een keukenpapiertje schoon maken. Werkt perfect (y)

MTpower 28-01-2006 18:19

Citaat:

JCG schreef op 28-01-2006 @ 18:51 :
ZO moeilijk die frituur pannen waar het element in het friuurvet hangt niet schoon te maken hoor. De bak in de vaatwasser en het element met een keukenpapiertje schoon maken. Werkt perfect (y)
Inderdaad, zo doen wij het ook altijd :o
Lijkt me juist een groot voordeel dat hij een stuk sneller op temperatuur is... Dat lijkt mij logisch dan, zal wel eens een keer een frituurpan wedstrijd houden om het uit te testen :p

AlopiA 29-01-2006 12:35

Geen idee wat voor frituurpan wij hebben
hij frituurt prima :p

ik heb het liefste kaassoufflés, kroketten (kipsaté of rundvlees) of bitterballen/garnituur.

Snees 29-01-2006 13:55

Citaat:

Tiño schreef op 28-01-2006 @ 14:34 :
waarom, maar dan ook echt waarom, kom je dan dit topic bekijken en neem je de moeite om te posten :confused:

Omdat ik de internets pwn.

marrel 29-01-2006 17:38

Wij hebben wel een frietpan waar je de binnenkant uit kunt halen om schoon te maken. Volgens hangen de warmteelementen er bij ons ook in, maar dat weet ik niet zeker.

Ik vind kroketten het lekkerst <3

Talon 29-01-2006 20:47

ok, thanks :D

weet ook iemand hoe je zelf kaassoufles kan maken dan?

Sarah 29-01-2006 21:25

Dun deeg maken (misschien kant en klaar filo-deeg als dat bij jou te koop is?), dat om een dikke plak kaas wikkelen, ei erop smeren, paneermeel er aan vast plakken, en klaar :)

Oh en ik frituur nooit eigenlijk. Ik vind dingen lekkerder als ze gewoon gebakken worden.

edit: nee, je kunt beter eerst de kaas smelten, in de magnetron, en met een beetje melk mengen, en dan laten afkoelen en in het deeg wikkelen. Dan smelt het makkelijker in de frituur.

Tiño 29-01-2006 22:18

Citaat:

Talon schreef op 29-01-2006 @ 21:47 :
ok, thanks :D

weet ook iemand hoe je zelf kaassoufles kan maken dan?

ik wil dr wel een paar opsturen;)

Dukko 29-01-2006 22:52

Bitterballen natuurlijk! :cool: (y)

Mara 30-01-2006 08:57

Wij hebben geen frituur en ik eet ook nooit eten uit de frituur omdat ik het niet lekker vind. Een enkele keer wat raspatat of een kaassoufle.

Leonoor 30-01-2006 13:52

Ik vind het handig om een pan te hebben waar je de binnenkant van kunt wassen. Bij ons kan de bak er, voor zo ver ik weet, niet uit (jammer genoeg), er zit wel een 'tuitje' aan om het vet er makkelijk uit te laten lopen. Echt makkelijk is het wassen er van niet... Het filter van die van ons kan wel in de vaatwasser...en volgens mij nog één of twee delen, maar ik weet niet meer welke. :o

Eigenlijk bakken we alleen patat en aardappelkroketjes in dat ding...en heel soms iets anders (cheese cracks, maar die verkopen ze bijna nergens, dus die hebben we zelden).

xineof 30-01-2006 16:30

Ik heb er geen en ons huis heeft er wel één maar dat ziet er zo luguber uit dat ik me daar niet aan ga wagen ^^.

Frituursnacks bij uitstek zijn natuurlijk frikandellen en bitterballen. Eigenlijk ben ik niet zo experimenteel aangelegd qua frituren, heel af en toe zijn dingen als Mexicano's ed. wel erg lekker.

jw1985 30-01-2006 22:22

Citaat:

drilboor sjakie schreef op 27-01-2006 @ 18:08 :
Wij hebben de "opper-snackpan".

BrunetJuh 31-01-2006 14:21

Ik ga gewoon altijd naar de fiettent. :D

koekjes 31-01-2006 15:02

wij hebben gewoon een pan en een fles olie want we frituren niet zo vaak :p

Iduna 31-01-2006 15:22

frituurding van princess, prima denk ik, maar ik frituur zelf nooit.

Snacks: friet, aardappelkroketjes, kipnuggets, loempia's, kaassouflés, kroketten en van die partysnacks (en oliebollen met oudjaar(y)).


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.