![]() |
Wat is het lekkerste wat je ooit gegeten hebt?
Wat en dan graag niet alleen zo en zo, maar ook waarom, goede argumenten, smaakbeleving, hoe het in je mond voelde, etc?
Nou ik ben eens benieuwd wat voor lekkernijen gepost worden. |
Hmm, moeilijk...Een van de lekkerste dingen van wat me zo te binnen schiet was op m'n werk, gerechtje dat geproefd moest worden ;). Coquilles St-Jacques op gestoofde prei (geloof ik) met een beurre blanc en knoflookcaramel. Nou is beurre blanc superstandaard, maar die knoflookcaramel was echt goddelijk en maakte het hele gerecht af. Echt een supercombi <3
|
En wat vond je van die Coquilles?
Was het gebakken, gegrild? Hoe vond je de zachte smaak in je mond van de coquilles?Binnen niet gaar, zoals hij hoort, mooi zacht.... Een goede Beurre Blanc is ook lekker :), knoflook caramel, nog nooit van gehoord, lijkt me wel lekker. Eens testen morgen, denk caramel maken, gehakte knoflook erdoorheen, afblussen met iets, reducé en dan een saus er van maken. Leuk! Danku vriendelijk jarige jop! |
De coquilles waren gebakken, en idd lekker zacht. Ik heb ze ergens anders ook wel eens heel taai gehad, dan zijn ze een stuk minder (N). Knoflookcaramel moet je zeker eens proberen!
Oeh en ik heb laatst chocoladebroodpudding gehad, ook een nieuw gerechtje op de kaart. Superlekkerrr :cool: |
Chocolade broodpudding, lijkt me lekker.
Vandaag weer oesters, licht gepocheerd met gebakken groenten in julliene met een hollandaise saus gegeten....zoooo lekker. Brioche brood met ganzelever is ook zeer goed te doen. Zo zacht in je mond, het smelt gewoon, brioche brood is ook mooi zacht...net uit de brood toaster.... Of een mooi gebakken tournedos, lekker crispy aan de buitenkant van binnen iets minder dan medium, lekker mals, met strognov saus maar dan de fatsoenlijke met 14 verschillende garnituren erin (paprika, paddo's, vieux, cognac, groene peperkorrels, etc) |
Ganzelever :s
|
Tja in het begin vond ik het ook smering, maar nadat je het vaker eet.
Ontwikkelt steeds beter je smaak, je proeft gewoon hoe mooi zacht dat is. Kijk als je het nooit gegeten hebt en je ziet die reclames dan logisch. Maar er is ook bio ganzelever, sowieso is ganzelever eigenlijk gewoon alleen vet :P. |
Citaat:
Ik zit te denken aan een salade die ik ooit in een Chinees restaurant at, maar geen standaard Chinees met bami en loempia's, een restaurant dat de echte Chinese keuken mengde met westerse invloeden. Op de kaart stond 'dunne reepjes gegrilde ossenhaas op een bedje van sla overgoten met een frisse, iets pittige dressing', een vrij simpel gerecht dus maar het was echt goddelijk. De dressing was nét niet te pittig en de ossehaas beter gegrild dan ik waar dan ook eerder heb geproefd. De sla was nogal standaard, maar perfect. Als hoofdgerecht had ik 'knapperige stukjes kip met verse ananas en een zoetzure saus', ook een vrij standaard gerecht maar beter bereid dan ik ooit eerder had geproefd. Het werd geserveerd in een soort pot die met een vuurtje eronder warmgehouden werd, gevuld met saus waarin de stukken kip, ananas en diverse groenten zaten. De kip was van buiten lekker knapperig en van binnen malser dan ik voor mogelijk had gehouden. De ananas was heerlijk en vers en de saus was het soort zoetzuur dat je wangen doet tintelen, maar net niet te overheersend. Heerlijk. |
De gaarheid van het vlees bepaald vaak of het net dat extra geeft, stront gare kip of vis is gewoon droog en niet te vreten, tja en rauw is het ook weer niet lekker.
Vooral bij kip kan het schadelijk zijn. Vis trouwens ook. |
ik kan niet echt 1 ding kiezen dus: kinder bueno, zalm, en ik vind pizza nog altijd heeeel erg lekker (ook turkse pizza <3)
edit: waarom ik dit lekker vind :confused: nou als ik het eet vind ik het lekker :confused: |
Citaat:
|
Het eerste wat bij mij opkomt is een geroosterde witte boterham met roomkaas en gerookte zalm :)
|
Citaat:
|
Een schnitzel in champignon-roomsaus.
Op zich is dat niks bijzonders, maar zowel het vlees als de saus was zó heerlijk klaargemaakt dat elk stukje echt genieten was. De schnitzel was heel knapperig, maar niet té. En de saus was heel zacht met een hele volle smaak. |
Geen idee hoe je dat schrijft :p
Het is iig een toetje, met gebrande suiker er bovenop dat een soort van korst vormt. Komt uit de oven :o In de winkel kun je het in potjes kopen... In restaurants wordt het meestal vers gemaakt... Als iemand me even kan helpen met de naam zou dat fijn zijn :p Het is lekker omdat: - Het voelt lekker aan in de mond, dat knapperige van de gebrande suiker met het zachte van dat spul dat er onder zit. - Lekker zoet, niet tè. |
Crème brulée bedoel je.
Dat was ook goddelijk ja, hoewel mijn versie wél heel erg zoet was. |
Toffee's! :p
|
Ik denk marsepein :p
|
Citaat:
|
baklava
|
Kakelvers brood met knapperige zwartgeblakerde korst *kwijl*
|
Gepaneerde stukjes kip, op z'n oriëntaals. Simpel maar lekker.
Omdat het een heerlijk laagje had en er ook lekkere kip in zat die precies tot op het juiste moment gegaard was. Met zo'n paneerlaagje kun je natuurlijk ook genoeg doen qua kruiden enzo, dat hadden ze geloof ik goed gedaan. :D En gedronken moet ik ook nog even kwijt. :p Ooit een soort van mix van verschillende fruitdrankjes en meer spul, energiedrank enzo. Was in een coffeeshop in Tilburg. Ze mochten daar natuurlijk geen alcohol schenken, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door die drankjes. (y) |
iets wat ik gegeten heb in een indisch (ofzoietsdergelijks) restaurant, ik weet niet hoe het heet, maar het was met brood en rijst en dan aardappel in een sausje (ik houd nooit heel erg van sausjes, maar dat wel!) en ook andere dingen zaten er in het sausje. Zoals groenten en amandelen (!!!) en het smaakte heel mild en zacht en het was heel lekker.
ohja ik was daar met een vriend van mij, onze eerste 'date' en het bleef bij die ene 'date' :o |
Citaat:
|
Een van mijn eigen biefstukjes :o
|
Ik kan écht niets aanwijzen als het allerlekkerst.
|
Ik vind het echt heerlijk als mijn oma kookt :bloos:
Of als mijn ma zo'n asperge prutje maakt, met ham en parmazaanse kaas en pasta en zo'n heerlijk sausje (krijgt honger) en ik kan ook genieten van ratatouille (?) waar je dan jonge kaas op laat smelten :D |
Citaat:
|
Citaat:
|
macaroni met ham en kaas
|
Tosti met pesto, mozzarela en tomaat. Dat is echt iets wat er áltijd in gaat.
|
Pistoletje met gesmolten geitenkaas, honing en pijnboompitjes
|
Er springt niet echt meteen iets in me op. Mijn moeder kookt over het algemeen ook heel lekker, daar is niets mis mee.
|
Een perfecte entrecote in een restaurant. Echt zoo lekker boterzacht, hmm..
|
Alleen dat vet is altijd zo minder
Of het moet goed weggebakken zijn. |
In mijn herinnering is dat gele frambozen+ een klein beetje slagroom :)
Eigenlijk vind ik dat alle frambozen van dat gele ras uit mijn oma's oude tuin moeten zijn :) Helaas heb ik de laatste paar jaar alleen maar rode gegeten (ook lekker maar niet zo heel erg lekker) |
Heel vaak als ik iets nieuws eet wat ik nog niet eerder op heb denk ik 'dit is echt t lekkerste wat ik ooit heb gegeten'. Daaronder vallen op dit moment Roti, Viscuisine Italiano en Siciliano, Taco's, eigenlijk een heleboel. Heb niet echt een lievelingsgerecht.
|
Taco's!
|
Gebakken zalm met tagliatelli en roomsaus uit zo'n pakje :D
|
Een turks hapje wat mijn tante vaak maakt. Maar ik heb geen idee hoe het heet. Het is met kaas, veel kruiden gerold in een soort deeg, bladerdeeg, maar dan dunner en flexibeler en dan gebakken in de koekenpan. Als een soort sigaren is het opgerold.Ik zal het recept eens vragen.
~Ze maakt trouwens vaak ook nog een hander hapje dat ik erg lekker vind, maar ik weet niet hoe ik dat moet uitleggen, want ik weet niet wat erin zit;). |
buritto's en tiramisu :D
|
heel simpel, macaroni met ham en kaas (y)
|
Tagiatelle Alfredo bij Donna en Giorgio (op Bonaire)
Heerlijk gewoon. Ook vind ik een tosti met chorizo, kaas, tomaat en sla heel erg lekker |
Suikerbollen!!
Dat is ECHT lekker :D |
Pikante Schweinefleischmischung mit bratkartoffeln.
Dat stond ooit tijdens een vakantie in Tsjechie op het menu, en als ik daar aan denk loopt het water me nog in de mond. (y) |
Citaat:
|
Citaat:
Een mengsel van pikant gekruide stukjes varkensvlees. met daarbij ui, champion en dat soort dingen. |
champignon!
[/spellingspolitie] |
Homemade zalmsushi. Omdat de zalm zo vers was dat hij bijna smolt, de rijst prescies goed was, en het gemaakt was met de grootste liefde, speciaal voor mij, door mijn zorgvader die ik een soort zelfsamengestelde sushizet voor zijn verjaardag had gegeven :D. Hij widle het graag leren :D.
|
Citaat:
Mafkees :P |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.