![]() |
Hapjes
Komende dinsdag hebben we met een aantal klasgenoten een etentje waarbij iedereen iets maakt.
Nu zit ik met een groot dilemma wat ik kan maken. Het moet gemakkelijk zijn, liefst koud te eten en van te voren te maken. Of het vlees, vis of vegetarisch maakt niet uit, maar het moet wel hartig zijn. Liefst zonder kaas, want dat lust ik zelf niet. Het is voor ongeveer 10 mensen en we hebben dus 10-15 gerechtjes. Laat de goede ideeën maar komen! Alvast bedankt! Maaike |
Ik heb laatst een workshop tapas maken gedaan, alleen waren dat allemaal vegetarische dingen en vaak met kaas. :o
Maar het was wel erg lekker hoor. (y) :) |
Qiuche (of zoiets) is lekker en makkelijk. Kan je gewoon kant-en-klaar kopen, hoeft alleen maar in de oven/magnetron.
|
Preitaart, fruitspiezen, stukjes stokbrood met salades erbij. :o
|
gevulde ei
pastei |
Crackers met zalm
|
|
filodeegvellen uitvouwen, in drieën snijden (op de vouwlijnen), langs de randjes insmeren met olijfolie (of zonnebloemolie of slaolie of pindaolie of wat je wil), lekkere ingredienten erin doen (olijven, rulgebakken gehakt, feta, gekruide en gebakken paprika, gemalen nootjes, bedenk maar wat), dichtvouwen in een driehoekje volgens plaatje, olie op de bovenkant smeren, eventueel wat garnering erop doen (halve olijf, blaadje munt, halve noot), volgens de verpakking van het filodeeg bakken.
|
Citaat:
@ TS: ik zou gewoon zoeken op recepten sites naar voorgerechten, dan vind je wel wat je zoekt. |
gevulde cherry tomaatjes :o
Veel werk, maar wel erg leuk en lekker :) |
Citaat:
Maja je kan er wel super leuke dingen mee maken, |
Bladerdeeg hapje wat ik wel eens maak:
- Je neemt 1 plakje coburgerham en dat vouw je dubbel - Dan doe je aan de onderaan een lepel paturain - Dan rol je het naar boven zodat de ham om de paturain gewikkeld zit - Dan neem je zo'n velletje bladerdeeg - Je legt het rolletje aan de rechter of linkerkant van het vel en vouwt de andere zijde erover heen en dan met wat water aan elkaar vastmaken (aan de randjes). - En dan bakken zoals op de verpakking vd bladerdeeg staat |
gevulde eieren
eieren koken, als ze klaar zijn doorsnijden en eigeel in een bak gooien (moet wel vast zijn en niet snotterig) en dan mayonaise en kruiden naar keuze erbij en dan weer terug in de uitgeholde eieren doen, het liefst met een spuit ofzo zodat t leuk erin zit |
Citaat:
|
Je kan gewoon alles in bladerdeeg gooien wat je zelf lekker vindt: knakworstjes, gehakt, ham/kaas/ananas, appel/kaneel/rozijnen, enz.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:15. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.