Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Hapjes (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1385610)

Smoozy 30-03-2006 18:14

Hapjes
 
Komende dinsdag hebben we met een aantal klasgenoten een etentje waarbij iedereen iets maakt.

Nu zit ik met een groot dilemma wat ik kan maken. Het moet gemakkelijk zijn, liefst koud te eten en van te voren te maken. Of het vlees, vis of vegetarisch maakt niet uit, maar het moet wel hartig zijn. Liefst zonder kaas, want dat lust ik zelf niet.

Het is voor ongeveer 10 mensen en we hebben dus 10-15 gerechtjes.

Laat de goede ideeën maar komen! Alvast bedankt!

Maaike

Miracle 30-03-2006 19:58

Ik heb laatst een workshop tapas maken gedaan, alleen waren dat allemaal vegetarische dingen en vaak met kaas. :o
Maar het was wel erg lekker hoor. (y) :)

saartje19 30-03-2006 20:53

Qiuche (of zoiets) is lekker en makkelijk. Kan je gewoon kant-en-klaar kopen, hoeft alleen maar in de oven/magnetron.

Mestkever 30-03-2006 22:08

Preitaart, fruitspiezen, stukjes stokbrood met salades erbij. :o

Maharani 30-03-2006 23:52

gevulde ei
pastei

Guissie 31-03-2006 07:08

Crackers met zalm

Jolene 31-03-2006 09:24

www.allerhande.nl

Sarah 31-03-2006 11:48

filodeegvellen uitvouwen, in drieën snijden (op de vouwlijnen), langs de randjes insmeren met olijfolie (of zonnebloemolie of slaolie of pindaolie of wat je wil), lekkere ingredienten erin doen (olijven, rulgebakken gehakt, feta, gekruide en gebakken paprika, gemalen nootjes, bedenk maar wat), dichtvouwen in een driehoekje volgens plaatje, olie op de bovenkant smeren, eventueel wat garnering erop doen (halve olijf, blaadje munt, halve noot), volgens de verpakking van het filodeeg bakken.

Miracle 31-03-2006 12:43

Citaat:

Sarah schreef op 31-03-2006 @ 12:48 :
filodeegvellen uitvouwen, in drieën snijden (op de vouwlijnen), langs de randjes insmeren met olijfolie (of zonnebloemolie of slaolie of pindaolie of wat je wil), lekkere ingredienten erin doen (olijven, rulgebakken gehakt, feta, gekruide en gebakken paprika, gemalen nootjes, bedenk maar wat), dichtvouwen in een driehoekje volgens plaatje, olie op de bovenkant smeren, eventueel wat garnering erop doen (halve olijf, blaadje munt, halve noot), volgens de verpakking van het filodeeg bakken.

[afbeelding]

Dat is erg lekker met roomkaas met kruiden. (y) :)

@ TS: ik zou gewoon zoeken op recepten sites naar voorgerechten, dan vind je wel wat je zoekt.

MTpower 31-03-2006 13:05

gevulde cherry tomaatjes :o
Veel werk, maar wel erg leuk en lekker :)

Jolt 01-04-2006 11:12

Citaat:

Sarah schreef op 31-03-2006 @ 12:48 :
filodeegvellen uitvouwen, in drieën snijden (op de vouwlijnen), langs de randjes insmeren met olijfolie (of zonnebloemolie of slaolie of pindaolie of wat je wil), lekkere ingredienten erin doen (olijven, rulgebakken gehakt, feta, gekruide en gebakken paprika, gemalen nootjes, bedenk maar wat), dichtvouwen in een driehoekje volgens plaatje, olie op de bovenkant smeren, eventueel wat garnering erop doen (halve olijf, blaadje munt, halve noot), volgens de verpakking van het filodeeg bakken.

[afbeelding]

Weet je hoe kut het te werken is met filodeeg, zoo fucking dun, scheurt zaak.

Maja je kan er wel super leuke dingen mee maken,

wizkid 01-04-2006 11:44

Bladerdeeg hapje wat ik wel eens maak:
- Je neemt 1 plakje coburgerham en dat vouw je dubbel
- Dan doe je aan de onderaan een lepel paturain
- Dan rol je het naar boven zodat de ham om de paturain gewikkeld zit
- Dan neem je zo'n velletje bladerdeeg
- Je legt het rolletje aan de rechter of linkerkant van het vel en vouwt de andere zijde erover heen en dan met wat water aan elkaar vastmaken (aan de randjes).
- En dan bakken zoals op de verpakking vd bladerdeeg staat

koekjes 01-04-2006 11:52

gevulde eieren
eieren koken, als ze klaar zijn doorsnijden en eigeel in een bak gooien (moet wel vast zijn en niet snotterig) en dan mayonaise en kruiden naar keuze erbij en dan weer terug in de uitgeholde eieren doen, het liefst met een spuit ofzo zodat t leuk erin zit

Sarah 01-04-2006 17:58

Citaat:

Jolt schreef op 01-04-2006 @ 12:12 :
Weet je hoe kut het te werken is met filodeeg, zoo fucking dun, scheurt zaak.

Maja je kan er wel super leuke dingen mee maken,

Ja, ik weet dat het niet kut is :confused: het scheurt wel als je er aan gaat trekken ja, maar dan moet je er gewoon niet aan trekken, lijkt mij geen probleem.

Jannekie 06-04-2006 17:54

Je kan gewoon alles in bladerdeeg gooien wat je zelf lekker vindt: knakworstjes, gehakt, ham/kaas/ananas, appel/kaneel/rozijnen, enz.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.