Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Kruiden/Smaakversterkers ed. (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1389554)

suvórov 06-04-2006 10:32

Kruiden/Smaakversterkers ed.
 
Pepers. (Y)
Sambal. (Y)
Kikkoman. (Y)
Munt. (L)
Etc.

[Edit]

Gebruik jij veel verschillende kruiden en/of smaakversterkers, of houd je je eten het liefst zo neutraal mogelijk? Wat vind je de lekkerste kruiden en smaakversterkers?

Gimme more beer 06-04-2006 10:34

Fijn hoor.

Jolt 06-04-2006 10:36

zout, kees is klaar.

Pinksterhaas 06-04-2006 11:20

Puike openingspost. (y)

Ik gooi altijd overal Maggi overheen! ;)

Bloem 06-04-2006 11:55

Ik heb je OP maar even een beetje uitgebreid :p

Kaneel <3 Alles met kaneel lust ik wel geloof ik, zelfs in een of ander Egyptisch groentenprutje is het superlekker.

Snees 06-04-2006 11:58

Tabasco!

Maharani 06-04-2006 12:01

Zo veel mogelijk peper en masala. (y)

suvórov 06-04-2006 12:04

Ik gooi overal komijn overheen als het een beetje toepasselijk is.

Tomaat + Oregano = (Y)(Y)(Y)

marrel 06-04-2006 13:51

Niet echt. Voor vlees vleeskruiden zout en peper, in de soep gooi ik ooit nog wat extra zooi maar ik varieer er niet echt in

Meisje Vlek 06-04-2006 14:34

zout
peper
knoflook (y)
oregano
tijm
en dille op eh alle vis enzo :p

suvórov 06-04-2006 15:49

Knoflook snipperen > knoflookpers.

Katje 06-04-2006 15:54

Ik heb pas een set van 10 schattige potjes oosterse kruiden gekocht, maar die moet ik nog leren gebruiken (wanneer ik een eigen keuken heb <3).
Wat ik wel af en toe gebruik is knoflook, kerrie, chili, basilicum en zout natuurlijk. En ik heb een strooipotje sesamzaadjes, maar dat telt eigenlijk niet als kruiden. Ik hou ook van kaneel, maar dat gebruik ik alleen in brood/koek enzo, niet door avondeten.

Bloem 06-04-2006 15:57

Tandoori <3 <3 Niet uit een Knorr pakje, maar gewoon 'echte' :)

Roos 06-04-2006 16:04

Ik houd wel van kruiden.

Mijn gebakken aardappeltjes met verse knoflook, veel kerriepoeder, peper, paprikapoeder, en wat Italiaanse kruiden gaat er altijd wel in (y)

Verder houd ik van thijm, en van verse kruiden zoals basilicum, koriander, rozemarijn. Die koop ik in zo'n bakje in de koeling van de AH.

Alleen over mijn kip doe ik ordinaire "kipkruiden" hehe :o

mcflem 06-04-2006 16:11

Ik kan niet goed tegen kruiden, maar ik vind het wel lekker. (y)

Estar 06-04-2006 22:14

Knoflook en bosui blijven bij mijn favoriet.

miss-richie 07-04-2006 11:31

Eten zonder kruiden vindt ik meestal niets


kerriepoeder
kaneel (valt dat ook onder kruiden?)
paprika poeder
en dan kipkruiden

DvoorA 07-04-2006 17:30

tijm, oregano, basilicum in tomatensoep is heeeerlijk
masalakerrie voor roti met knoflook en ui
en vanillearoma(L) ruikt heeel erg lekker en is het ook

Nebel 07-04-2006 18:30

italiaanse kruiden
verse gember
rode ui

MTpower 07-04-2006 18:48

Peper, zout gebruik ik het meest.

Knoflook is mijn favoriet :cool:

Daantje_0705 07-04-2006 22:10

Over de gebakken aardappels gaat meestal paprikapoeder maar soms ook kipkruiden of italiaanse kruiden. In de spaghetti gaan spaghettikruiden, in de macaroni gaan Italiaanse kruiden, kaneel in de appelmoes, over de pannenkoeken, etc, zout over de friet, in het water van de rijst, pasta en aardappels.

Dat was het wel geloof ik. Ik houd wel van een beetje prutsen met kruiden. :)

Jolt 07-04-2006 22:42

Ve Tsin of hoe je dat schrijft :p

MTpower 07-04-2006 22:44

Citroen/limoen hou ik ook wel van :)

damaetas 10-04-2006 13:13

ik heb een hele bak kruiden die ik allemaal regelmatig gebruik. ik hou van gekruide gerechten.

Roos 11-04-2006 13:07

Citaat:

Jolt schreef op 07-04-2006 @ 23:42 :
Ve Tsin of hoe je dat schrijft :p
Ja leuk en dan de helft van je klanten buikpijn :P

Love_Fulfilled 11-04-2006 16:20

Speklapjes kruiden en Mexico gehaktkruiden, hmm (y) !!

Lentekriebel 13-04-2006 12:10

ik gebruik altijd wel kruiden, maar dat is dan meer voor mijn ouders dan voor mezelf, want ik proef vaak het verschil niet. Wat ik wel proef en lekker vind: italiaanse kruiden door pastasauzen en op een gebakken ei met kaas, munt door de tomatensalade, kaneel door toetjes met bv appel of rijstepap, uiteraard zout. Goed, als ik kruiden gebruik doe ik er meestal ook flink wat in.

drilboor sjakie 15-04-2006 23:34

Maggi!!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.