Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Het BBQ topic! (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1390148)

Jolt 07-04-2006 09:09

Het BBQ topic!
 
Nu weer de zon aan het schijnen is, dan komt de BBQ weer te voorschijn!

Gaan jullie ook zelf BBQen met vrienden?of doen jullie dat niet?
Wat gooien jullie er allemaal op?

Mara 07-04-2006 09:20

Wij hebben geen BBQ omdat toen ik 7 was en m'n broertje 4 we dat een keer hebben gedaan en we toen geen geduld hadden. Daar is m'n vader nog steeds boos om :confused:

Ik ga dus niet zéker BBQen, als er iets met vrienden georganiseerd wordt wel :)

Ik gooi er van alles op, niet te vet vlees :o
En ik heb er een hékel aan als 't zwart wordt, dat pulk ik eraf. Ik heb ook een hékel aan mensen die dan zeggen 'dat ik me niet aan moet stellen en 't gewoon op moet eten' :mad:

Jolt 07-04-2006 09:39

Als je het in een keer goed bakt dan word het niet zwart :P.

Jolene 07-04-2006 09:44

kippenpootjes en gamba's op de barbeque(L)

da leentjuh 07-04-2006 09:49

Wij barbecuen best vaak in de zomer, als t mooi weer is (op zondag meestal) Ik hou er wel van, maar ik eet weinig vlees, alleen beetje kip of frikandellen ofzo. Eet eigenlijk meer stokbrood en salades :o Rosétje dr bij, best gezellig (y)

mandark 07-04-2006 09:50

alles behalve groenteburgers.

Tripo 07-04-2006 10:00

In de zomer zo vaak mogelijk bbqn, voornamelijk op zaterdag met vrienden. Eigenlijk alles gaat wel op de bbq, biertje dr bij, zonnetje, ideaal. (y)

Sarah 07-04-2006 10:00

groenteburgers moet je ook echt niet van de barbecue eten, vorig jaar had ik van de studievereniging een actieve-leden-barecue en toen kreeg ik drie vegaburgers om te barbecueën, dat wordt heel smakeloos, die dingen hebben echt boter nodig. Nouja het waren uberhaupt een beetje smakeloze vegaburgers.

Maargoed, ik barbecue niet vaak maar vind het wel lekker en ga het deze zomer zeker een keer doen, ik doe er graag paprika en gekruide courgette enzo op, en gemarineerde speklapjes, en ik ben gek op aardappelsalade en fruitsalade.

Gimme more beer 07-04-2006 10:04

Ik barbeque bij m'n ouders thuis waarschijnlijk wel. Dat doe ik elke zomer regelmatig. Iedereen vraagt nu ook al wanneer het weer eens zo ver is ;) Nodig ik wat vrienden uit, stuur ik m'n ouders weg. Best leuk :)

Wat ik er opgooi? Ligt eraan, als ik het zelf moet betalen, rijd ik een keer met m'n moeder mee naar de Duitse Aldi (10km rijden oid.) en kopen we daar lekker veel vlees. Spare ribs, hamburgers, kip- en varkensmedaillons en dat soort dingen. Ook maak ik altijd minstens een kilo satéstokjes (kip), want iedereen vindt het zo lekker als ik die maak :P

Maar het gaat ook om het gebeuren eromheen. Koelkast met twee kratten bier naast de stoel, gezellig met z'n allen bij elkaar. Lekkere zelfgemaakte sausjes (à la Gimme more beer) op tafel, flink wat stokbrood en lekkere zomersalades. En dan de hele avond doorgaan. Als het even meezit beginnen we om 19:00 uur en ruimen we om 0:00 uur op om het kampvuur maar eens aan te maken en tot 4:00 uur de avond buiten door te zetten. Om heel soms om 11:00 uur 's ochtends, nog steeds rond dat kampvuur liggend, wakker te worden.

Leuk :)

suvórov 07-04-2006 10:38

Groente-shashliks. (Y)

miss-richie 07-04-2006 11:29

Ik wacht nog even totdat het echt iets warmer wordt, wanneer ik ga barbequen (want nu is het toch nog iets te koud)


meestal doen wij er kipfilet op, of kalkoen worstjes, van die kip spiezen met paprika (we love chicken) en gepofte aardappels.

Katje 07-04-2006 11:31

Ik vind BBQ'en maar vervelend eigenlijk.

Mara 07-04-2006 12:43

Citaat:

Jolt schreef op 07-04-2006 @ 10:39 :
Als je het in een keer goed bakt dan word het niet zwart :P.
Nee, ok, daar zorg ik dan ook wel voor :p
Soms op feesten oid is 't echter zo dat één iemand even een tijdje de BBQ in de gaten houdt en dan niet goed oplet :(

Gimme more beer 07-04-2006 14:15

Citaat:

MeelFriek schreef op 07-04-2006 @ 13:43 :
Soms op feesten oid is 't echter zo dat één iemand even een tijdje de BBQ in de gaten houdt en dan niet goed oplet :(
Daarom hebben wij op feesten altijd een BBQ-team dat dan bij de BBQ ruzie kan gaan maken over de beste braadsnelheid en -tijd en zo middels de ideale uitvoering van het poldermodel de beste stukjes vlees als uitvoer heeft.

Yerli 07-04-2006 14:56

Citaat:

suvórov schreef op 07-04-2006 @ 11:38 :
Groente-shashliks. (Y)
Wat zijn dat? :)

Gimme more beer 07-04-2006 15:21

Citaat:

Yerli schreef op 07-04-2006 @ 15:56 :
Wat zijn dat? :)
Shashliks zijn spiezen met afgewisseld vlees en andere dingen zoals paprika, champignon, ui etc.

Mr.Oizo 07-04-2006 16:49

- Worstjes
- Frikandellen
- Hamburgers
- Spiezen / shashlicks
- Van die kleine stukjes kip
- Verschillende soorten groente

En dat was hem eigenlijk we. Wij barbecuen niet echt uitgebreid, eigenlijk bijna alleen maar vlees en sausjes en eventueel wat groente en friet erbij...

Yerli 07-04-2006 17:41

Citaat:

Gimme more beer schreef op 07-04-2006 @ 16:21 :
Shashliks zijn spiezen met afgewisseld vlees en andere dingen zoals paprika, champignon, ui etc.
Ah, oke. :)

wizkid 07-04-2006 18:32

We doen niet zo heel vaak bbq-en, misschien maar 1 keer in de zomer of zo. Meestal doen we dan wat gemarineerd vlees, worstjes, spiezen, stokbrood met kruiden boter en salade.

Jolt 07-04-2006 22:41

Citaat:

Gimme more beer schreef op 07-04-2006 @ 15:15 :
Daarom hebben wij op feesten altijd een BBQ-team dat dan bij de BBQ ruzie kan gaan maken over de beste braadsnelheid en -tijd en zo middels de ideale uitvoering van het poldermodel de beste stukjes vlees als uitvoer heeft.
Haha, bij ons is het meestal dat de mannen allemaal rond de BBQ zitten met hun bier, en dan daar hun verhalen vertellen, en het vlees omdraaien :P

Maja ik ben kok, dus ik ben sowieso altijd de lul.

MTpower 07-04-2006 23:52

Citaat:

MeelFriek schreef op 07-04-2006 @ 10:20 :
Ik gooi er van alles op, niet te vet vlees :o
En ik heb er een hékel aan als 't zwart wordt, dat pulk ik eraf. Ik heb ook een hékel aan mensen die dan zeggen 'dat ik me niet aan moet stellen en 't gewoon op moet eten' :mad:

Zorgen dat de kool goed uitgebrand is en dus alleen maar gloeit.
Van vlammen wordt het vlees zwart :p
Je kunt ook aan maar 1 kant van de BBQ kolen doen en boven de kant waar het kool-vrij is het vlees leggen, dan wordt het minder snel zwart :)

Zelf hou ik van simpele dingen op de BBQ, niet te ingewikkeld allemaal...
Karbonaatje, sate'tje, worstjes, dat soort dingen :)
Salade d'r bij, wat stokbrood en natuurlijk een lekker koel biertje (y) :cool:

jw1985 08-04-2006 13:29

Hamburgers en kip.

AlopiA 08-04-2006 13:51

Ik hou van de bbq!
ik gooi er dan ook vanalles op
worstjes, spiesjes, spare-ribs, hamburgers, kip, verschillende soorten groente <3 Stokbroodje met knoflook uit de oven, los stokbroodje, lekker veel salade en wat aardappelbolletjes oid, heerlijk!
En natuurlijk een groot glas koud drinken erbij :)

Bloem 08-04-2006 14:06

Vegahamburgers van de AH, en verder vooral veel stokbrood <3

Snees 08-04-2006 14:38

En alsjeblieft, kijk uit dat het vlees niet zwart wordt. Je loopt echt meer kans op kanker met die PAK's, dat is laatst weer onderzocht.

Roos 08-04-2006 14:55

Turkse paprika's gevuld met feta http://knoxville.wate.com/sound_off/...ages/heart.gif

rxn 08-04-2006 18:16

Citaat:

Roos schreef op 08-04-2006 @ 15:55 :
Turkse paprika's gevuld met feta [afbeelding]
maak je de zelf? en hoe?

grote paddenstoelen met kruidenboter (Y)

Bloem 08-04-2006 18:38

Citaat:

Roos schreef op 08-04-2006 @ 15:55 :
Turkse paprika's gevuld met feta [afbeelding]
Ik kom bij jou bbq-en (a) :p

Roos 08-04-2006 21:12

Haha, ik heb geen tuin, jammer genoeg :p

Gewoon het topje eraf snijden en volproppen met feta. Af en toe draaien op de bbq totdat de paprika wat zachter wordt, en de kaas gesmolten. Kan echt niet makkelijker! Je kunt ze ook maken in een grillpan.

Micheltje* 09-04-2006 10:27

tuurlijk gaan we bbqwn een zomer zonder dat is geen zomer he :D

Jolt 18-04-2006 15:05

Morgen word het mooi weer, miss een BBQ!

Jeej!

paco de taco 27-04-2006 21:07

Veel vlees en lekker bier drinken, gezellig!
Natuurlijk hoort bbqen wel avondvullend te zijn.

koekjes 29-04-2006 13:08

wij hebben geen bbq

marrel 29-04-2006 19:53

we hebben geen bbq. Meestal houd ik wel van kip, varkens rundvlees, soms wat hamburgers maar vind ik iets minder. Ik vind bijna al het vlees wel lekker, als er maar geen vet aan zit.
maar vooral kip

Daantje_0705 29-04-2006 23:17

Wij barbecuen wel vaak in de zomer, als het mooi weer is. We doen er dan hamburgers, gemarineerde schnitzels, zelfgemaakte spiezen (met verschillende soorten vlees, ananas, champignons, paprika, ui) en soms ook kippenpootjes op.

Verder eten we er pasta-, rijst- of aardappelsalade bij (zelfgemaakt) en als toetje doen we banaan met stroop in aluminiumfolie erop of marsmellows :)

Stevill 30-04-2006 16:49

Biefstuk verder heul veul vlees.

reine claude 30-04-2006 21:52

Ananasbootjes: bakjes maken van aluminiumfolie, daarin een schijfje ananas en een scheutje wodka verwarmen. Als het goed warm is, aansteken met een lucifer. Even af laten koelen en klaar is kees.

Iduna 01-05-2006 10:59

Er staat wel een bbq hier, maar die wordt bijna nooit gebruikt.
Ik hou van vlees/vis dat goed gekruid is, maar ook van sausjes. En maiskolven. Natuurlijk (fruit)salades en stokbrood erbij.

poetic_tragedy 02-05-2006 10:07

woensdag gaan we weer bbqen :)
meestal eet ik gewoon frikandellen of hamburgers van de bbq :bloos:
of gemarineerde kipfilet das wel heel lekker
en dan erbij koude schotel, cocktailsaus, stokbrood, salade...

Stefanie 02-05-2006 12:08

Lekker:o Wij hebben zelf geen bbq.

mandark 02-05-2006 12:46

Citaat:

poetic_tragedy schreef op 02-05-2006 @ 11:07 :
woensdag gaan we weer bbqen :)
meestal eet ik gewoon frikandellen of hamburgers van de bbq :bloos:
of gemarineerde kipfilet das wel heel lekker
en dan erbij koude schotel, cocktailsaus, stokbrood, salade...

welke marinade doe bij de kipfilet? :)

poetic_tragedy 02-05-2006 15:27

Citaat:

viciousgame schreef op 02-05-2006 @ 13:46 :
welke marinade doe bij de kipfilet? :)
kweenie, ik heb dat ooit gegeten bij de moeder van mijn ex, en tegen mn moeder gezegd dat ze dat ook moet maken woensdag. want dat vond ik echt lekker. maar ze weet zelf ook nog niet wat voor marinade ze gaat maken geloof ik, heb je tips?

Snees 02-05-2006 16:29

Soja en/of ketjap zijn lekker.

Bell 05-05-2006 09:17

ik denk dat ik dit jaar wel een keer ga bbq-en op de camping.

ik gooi dr van alles op behalve worstjes... dat vind ik zo ranzig..

saartjeh 05-05-2006 10:08

bij me vriend vast wel x
maar ff wachten tot de boeren klaar zijn;)

Zao 06-05-2006 13:04

Ik bbq wel redelijk vaak, bij vrienden of thuis bij mn ouders. Welk vlees boeit meestal niet, het gaat om de gezelligheid;)

Dexter_M 06-05-2006 18:58

Nu al 2x gebbq deze week, en zal nog wel meer worden deze zomer. Bij me oom met ze alle in de tuin, met een lekker zonnetje, vlees, drank. iets beters is er niet (y) :cool:

Bloem 06-05-2006 19:06

We hebben net gebarbecuet :cool:

poetic_tragedy 06-05-2006 19:10

we hebben woensdag en donderdag gebarbecued, iedereens favoriet was spiezen met kip in tomaten-gembermarinade en grote stukken paprika (y)

Sjoerd 07-05-2006 11:04

gister gedaan, satestokjes met vlees, satestokjes met vis, kippenvleugeltjes..


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.