![]() |
Wat doe je op een Wrap
Ik ga binnenkort een feessie houden en ik wil graag wraps eten. Ik weet alleen niet zo goed wat er allemaal tussen kan, behalve stukjes kip, sla en paprika ofzo...
Wat doen jullie er allemaal tussen... bv. sausjes en vlees en andere dingen? Dankjewel.... |
kip of gehakt
en dat kruiden met een zakje kruidenmix voor wraps of tortilla's ofzo, je kan er een sausje bijdoen voor wraps en tortilla's. Die kun je gewoon bij de albert heijn kopen. En je kan er mais indoen en tomaat en courgette en kaas... ongeveer alles wat je lekker vindt :) |
Ik doe altijd rode kidneybonen, mais, paprika, gehakt of stukjes kipfilet, courgette, ui, kruiden... en als sausje een mengsel van griekse yoghurt knoflook peterselie sambal (y)
Eroverheen soms geraspte kaas of wat blokjes feta erdoor. |
Reepjes paprika, (veel) koriander, zure room/creme fraiche, ui(ringen), tomaat, dan ben je er wel.
|
Crème fraiche en gerookte zalm (y)
|
kip of gehakt klaargemaakt met zo'n zakje kruiden, kaas, sla, tomaat, tomatensaus, knoflooksaus.
|
kip met kruiden en roomkaas en sla en tomatensaus en tomatensaus en kaas eroverheen en dan in de oven (y)
|
Bij de appieheijn in de vriezer liggen van die iglo wrap dingen. Je kloopt een berg kip, hekt t in stukken, bakt t op, iglo zut erbij, wrap in de magnetron, zut in de wrap opvouwen en kanen.
(Y) |
Citaat:
|
Ik heb wel eens wraps ingesmeerd met sandwich spread (tomaat oid.), versnipperde bosui en stukjes ei eroverheengestrooid, ze dichtgerold en in stukjes gesneden, met een cocktailprikker erdoor. Dat was lekker :)
Een sausje dat trouwens lekker is met kip en wraps is een zoete kerriesaus waarbij je kerrie, mayonaise en gembersiroop mengt. Het lastige is alleen dat als je het op zo'n manier gaat vullen, je ze niet meer in stukjes kunt snijden, dan vallen ze uit elkaar. Maar het is wel érg lekker. Ook zonder wraps, gewoon stukjes kip, komkommer e.d. met die zoete kerriesaus (Y) Wraps kun je, als je ze koud serveert, het beste fris, licht en dun gevuld worden. Bosui is dus sowieso een aanrader om te gebruiken, maar ook zurige dingen als kleine stukjes augurk en kappertjes. Ei is goed bruikbaar, ook omdat je dat goed kunt mengen. |
Trouwens, érg lekkere warme wraps:
Je pakt een wrap. Je trekt twee bladen van een ijsbergsla die ongeveer even groot zijn als de wrap. Je legt die eroverheen. Daarna doe je daar weer vers gebakken giros op (van die nepzooi van de Appie is ook wel bruikbaar) en dat maak je af met een lekkere tzatziki-saus (niet té dik). Mijn zelf uitgevonden recept voor tzatziki: Een flinke bak Griekse yoghurt laten uitlekken in een schone theedoek. Eén of twee komkommers schillen en in héle kleine stukjes snijden (raspen!?). Ook de komkommer goed laten uitlekken in een zeef (mag best droog worden). Dat gooi je bij elkaar. Je snijdt een aanzienlijk aantal teentjes knoflook in kleine stukjes, die gooi je er ook doorheen. Dan naar smaak wat kruiden, bijvoorbeeld dille of verse munt. Naar smaak wat olijfolie (in ieder geval een klein scheutje) en eventueel wat azijn. Peper en zout en dan liefst een paar uur laten staan (minstens 30 minuten ofzo) en dan nog een keer goed doorscheppen. Voor bovenstaand recept laat je met name de yoghurt iets minder uitlekken, dan kruipt het iets meer door het vlees heen (Y) Wraps rol je trouwens niet dicht, je maakt er een soort toeter met dichte onderkant van. Dan lekt het niet en je kunt er tóch veel in kwijt. Zoiets dus: Code:
___ |
Maar dan niet ondersteboven houden ;)
|
Citaat:
Dus: Eerst de onderste rand om de vulling vouwen, dan de linker- en rechterrand naar elkaar toe vouwen en smullen maar :) |
Ja, zo vouwen wij 't ook altijd.. anders dondert alles d'r uit (n)
Anyway, mais, sla, komkommer, rijst, paprika, tomaat doen we dr meestal op.. En ik denk dat ik bovenstaande combinaties ook maar 'ns ga proberen! |
Een zakje groentemix en zo'n doosje van world wide wrap. De Chinese is erg lekker.
En dan oprollen en met de vouw naar beneden leggen, kan hij ook niet meer opengaan. |
*zoekt ff recept tacomundo op*
|
www.tacomundo.com onder bestellen vind je de ingrediënten, een voorbeeld van bijv wraps:
Citaat:
|
Waarom vergeet iedereen de guacamole??
En verder: sla, tomaat, kidneybonen, mais, broccoli, wortel, courgette, champignons, paprika. Oftewel: een groenteprutje. |
kip, mais, paprika, ijsbergsla, tomaat, gemalen kaas, chilisaus, creme fraiche
Dat gaat er bij mij in :) |
kidney beans
|
Citaat:
|
ik koop dan altijd zo'n zakje roerbakgroenten en die roerbak ik dan met stukjes quorn en roerbaksausje (geen idee hoe het sausje heet, misschien wel gewoon roerbaksaus :confused: ) en dat dan nog even laten staan, zodat het vloeibare gedoe wel wat verdampt is, anders heb je een soppige wrap :nono:
|
Kip of gehakt, goacomole, ui, rode ui, tomaat, paprika, kaar, tacosaus, sla, gebakken aardappeltjes, mais, créme fraiche.. etc etc
|
gehakt, paprika, mais, tomaat, kidney bonen, sla
|
wraps:
kip/kalkoen filet mais ijsberg sla quacamole walnoten cream cheese tortilla: kip/gehakt mais ijsbergsla quacamole knoflooksaus kidneybeans tomaten saus |
Je kunt ze warm serveren op zijn mexicaans met kip/gehakt en een wrapsaus (op tomatenbasis) vergeet de groene pepers niet
Een lekker alternatief recept van een vriendin: Warme wraps met spinazie, feta en cashewnoten Koud kun je er zalm of kipfilet/kalkoenfilet indoen met kruidenkaas (en een blaadje ijsbergsla). |
kalkoenfilet is idd erg lekker in de wrap!
verder zou ik gewoon je eigen ding doen.. durf te experimenteren (met sauzen en groente etc) en zo de nieuwe formula tot je persoonlijke ultimate wrap te ontwikkelen, kan weinig fout gaan! |
vlees
paprika sla tomaat kaas cremé fraice taco-saus ui mais (eigenlijk alle groentes wel, alleen gourgette enzow is niet zo lekker) |
Vaak kip of kalkoen met wat mager rundergehakt kidneybeans pepertjes mais pff volgens mij kun je daar bijna alles wel in kwijt zonder het gerecht te verprutsen.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.