![]() |
DE Studentenrecepten !!!
Voor een schoolopdracht moet ik een kookboek-achtig ding maken. Daarin moeten recepten voor studenten die op zichzelf wonen. En wat zit hier te forummen? Studenten!!
Dus wie wil me helpen door een recept te sturen? Het moet lekker snel klaar zijn, niet te moeilijk, niet te duur... Ik hoor het wel! Groeten Wickey |
cliche-studentenrecepten:
macaroni met spinazie-a-la-creme (diepvries) en gebakken hamblokjes of spekreepjes spaghetti met tomatensaus (pak gezeefde tomaten, handvol italiaanse kruiden, zout en peper, beetje inkoken, gehakt rulbakken, dat er door gooien) lijkt me niet nodig om daar een heel recept bij te schrijven eigenlijk :p Wel een leuk weetje om bij het tweede te zetten: er worden meestal gezeefde tomaten uit pak voor gebruikt, maar in de fabriek wordt dit gemaakt door... tomatenpuree te verdunnen! Meng 1 blikje tomatenpuree met 2 blikjes water en je hebt precies hetzelfde resultaat (y) maar dan goedkoper |
cliche gerechten zijn dingen als chili con carne met behulp van een zakje mix en de knorr wereldgerechten. Daarbij bami en nasi met een mixje
hoe te maken wijst voor zich (y) |
ik heb n kookboek waar aleen maar studentenrecepten instaan
|
Citaat:
|
ik maak wel eens pasta of rijst met roerbakgroenten uit zo'n zakje, is zo klaar, vooral als je het water voor de pasta of rijst even kookt in de waterkoker. ohja en er zijn maar 2 pannen voor nodig! ook wel belangrijk, want ik heb maar 2 pannen :o
ook lekker en makkelijk en snel: rijst met chickentoningt saus, ook maar 2 pannen nodig en zo klaar. meestal neem ik er nog een blikje ananas bij (bij de hawaï versie) edit: pizza (dat eet ik bijna nooit hoor, maar mijn huisgenoot eet dat wel heel vaak), maar pizza is niet echt een recept he? je haalt het alleen uit de supermarkt, dan uit de doos in de oven, uit de oven en eten maar. |
Citaat:
|
oh dat kan ook best goedkoop hoor. Gewoon met bloem, olijfolie, water en gist de bodem maken, en tomatenpuree met kruiden voor de saus, en dan beleg en kaas. Het is alleen niet heel makkelijk en absoluut niet snel.
|
shoarmareepjes met pitabroodjes
|
alles uit de wok
lees: - verse groenten die je zelf lekker vindt (prei, wortel, tauge, paprika, ui, broccoli, etc) - vlees (kipfilet, hamblokjes, mager spek, varkensvlees) - rijst / mie / noodles - go tan wok saus (bijv. kerrie, zoetzuur, ketjap/sesam) nie mokken, lekaah wokken :D |
Als ik dit lees krijg ik niet echt de behoefte om weer student te worden.
|
OHhh roerbakgroenten gebruik ik wel soms (y).
|
Citaat:
|
Citaat:
zo vies lijkt 't me trouwens niet |
Citaat:
Wraps zijn trouwens ook wel erg makkelijk. Mijn favoriet: koude warps besmeren met kruidenroomkaas en oprollen/vouwen met sla, tomaat, mais en stukjes kipfilet ertussen (y) |
- macaroni met tomatenpuree, ham en kaas
- nasi/bami (zakje nasimix, groentepakket, hamblokjes) met sate of loempia - pitabroodjes met shoarma, ijsbergsla en knoflooksaus - roerbakmie met groentepakket, tofu en eventueel een sausje - rijst met ragout en doperwten - tortellini met tomatensaus en hamblokjes - macaroni met kaassaus, courgette en spekreepjes - stamppot andijvie met spekjes - roerbakmie met tonijn, paprika en prei - macaroni met spinazie (a la creme), champignons en hamblokjes of tonijn - tarly met geroerbakte brocolli en tofu - gebakken aardappels met vlees en groente - pannenkoeken: makkelijk en goedkoop als je voor veel mensen moet koken maar kost wel veel tijd - spaghetti met tomatensaus, paprika en ham - rijst met chicken tonight saus, kip en ananas Zo heb je wel weer twee weken eten ;) |
waarom overal ham of spek bij? :(
|
Ik mis natuurlijk de gouwe oude studenten stamppot.
frites frikadel mayo blenderen smikkelen :D |
Citaat:
|
Dit zijn allemaal meer gerechten dan recepten.
Citaat:
spaghetti met tomatensaus, prei en ham spaghetti met tomatensaus, aubergine en ham spaghetti met tomatensaus, courgette en ham spaghetti met tomatensaus, spinazie en ham spaghetti met tomatensaus, sperziebonen en ham :s |
Citaat:
|
Citaat:
Hoe dan ook, omdat ik toch niets beters te doen heb: - Kipfilet - Mosterd (Liefst Groninger, waar mosterdzaadjes door heen zijn geroerd.) - Room - Witlof - Pasta (voor iedere kipfilet 1.5 strokje witlof ofzo) * Snij de kip in de lengte in dunne reepjes. Zout en peper naar smaak. * Maak de witlof schoon. * Snij de witlof in de lengte door het midden en verwijder het harde binnenste stuk. * Snij de witlof vervolgens ook over de lengte in dunne reepjes. * Bak de kip gaar. * Voeg de witlof toe en 2 minuten meebakken. * Voeg mosterd toe, een boel, en roer het er goed door. * Voeg room toe en laat even pruttelen. * Serveren met pasta. |
Citaat:
|
Citaat:
Citaat:
Voor al die mensen met commentaar: vertel dan eens wat jullie dan wel eten! |
en wat voor vlees (N)
|
Citaat:
|
Citaat:
|
klopt, ik koop/kook niet van dat paupervoedsel voor mezelf. 'Dan eet je toch nog vlees' is onzin, het is gezonder als je die ham of spek weglaat.
|
Het gaat toch om afwisseling. Als je alleen spek en ham eet, ben je echt niet gezond bezig. Laat staan dat het lekker is. Nou dan ben je wel errrug verwend als je - bij wijze van spreken - een keer een slavink eet. Wat is er mis met 2 euro meer betalen voor een stukje kip. :s
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Citaat:
Of het lekker is hangt van je eigen smaak af. Er is niets mis mee om twee euro meer te betalen voor een stukje kip maar dan moet je het wel hebben. Als ik voor 15 euro een week eet dan vind ik 2 euro veel geld ja. Ik zeg ook niet dat ik nooit iets anders eet dan dit. |
- tortellini (kaas is het lekkerst vind ik)
- roomkaas - hamreepjes - prei - tomaat - evt champignons bereidingstijd: 22 minuten. Kook water en mik er de tortellini in (die moeten ongeveer 20 minuten koken, iets korter). Snij de prei en mik deze samen met de hamreepjes in de pan. Ff lekker bakken, ondertussen de tomaat en champignons snijden en erbij mikken. Bakken tot vlak voor de tortellini klaar is met koken. Nog een minuutje ofzo de roomkaas erbij. Dan tortellini afgieten en erbij mikken. Het is niet echt heel heel snel klaar, maar ik vind net iets meer dan 20 minuten toch wel een aardig korte kooktijd. Ik kook dit als ik zelf snel moet zijn of niet zo'n zin heb te koken. |
Citaat:
Ben jij er zo een die wel biefstuk, kipfilet en hamlap eet, maar de rest van het dier vies of "pauper" vindt? Dat is pas pauper. |
ik eet vis ;)
|
Citaat:
|
Pannenkoeken kan je heel goedkoop maken met bloem ipv pannenkoekenmix.
Je kan er dan ook allerlei lekkere dingen doorflikkeren, zoals een paar plakjes kaas, etc. Pasta's hoeven ook geen fluit te kosten, en al helemaal niet als je het vlees weghaalt. En als student mag je ook van die goedkope hamburgers eten op een sesambolletje(als ze in de reclame zijn), een pakje voorgehakte salade van 69 cent erbij en je hebt een koningsmaal. Soep is ook vaak erg goed te doen, broodjes goedkope smeerkaas ernaast of een huzarensalade en je bent goed voorzien. |
Oke, een recept met vis dan. Ook goedkoop, makkelijk en snel.
Ingredienten: witvisfilet (diepvries, zo'n rechthoekig blok), witte rijst, sinaasappelsap, mosterd, kookroom (de uht slagroom van aldi voldoet ook), broccoli, olijfolie, zout Verder nodig: ovengrill of grillpan, 2 kookpannen, steelpannetje Breng water aan de kook voor de rijst, doe de rijst in het water als het water kookt, pas op dat het niet overkookt. Snelkookrijst moet zo'n 10 minuten koken en daarna nog 15 minuten wachten, maar 15 minuten koken en niet wachten werkt ook. Snij de onderkant van de broccoli en snij de roosjes er van af. Je kunt de rest van de steel schillen en in blokjes snijden maar het is minder lekker dan de roosjes. t. Verwarm de grillpan of ovengrill. Smeer de bevroren visfilet dun in met traditionale olijfolie, strooi en zout op en wrijf dit uit over de vis. Als de grill warm is, grill de vis dan aan beide zijden 5 minuten. Breng water aan de kook voor de broccoli, doe de broccoli in het water als het kookt, doe er een beetje zout bij. Doe in het steelpannetje per persoon 2 flinke theelepels mosterd (meer als het milde mosterd is), 50 ml sinaasappelsap en 50 ml kookroom. Roer alles goed door elkaar en verwarm het terwijl je er in roert. Als de saus kookt, zet het vuur dan lager en laat het langzaam een beetje inkoken. Schep de rijst op een bord, doe de broccoli ernaast, leg de vis op de rijst en giet de saus over rijst en vis samen. Ziet er mooi uit. Ohja de saus klinkt een beetje gek maar is erg lekker :) |
Een gemiddelde student kan toch wel rijst en broccoli maken? :d
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Mja, mijn favo makkelijke gerecht is het volgende:
Kook spaghetti. Bak uienringen, als die een endje opweg zijn, gehakt erbij. Hierna nog een zooi aan groenten zoals paprika, tomaat of broccoli. Daarna voeg je blokjes kaas toe. Lekker bakken tot de kaas gesmolten is, pasta erdoor roeren, finito. Voor vegetariers: ook fijn mer oesterzwammen ipv gehakt. Echt heel simpel, maar wel lekker :D. Als ik op kamers woon ga ik ws heel erg veel sushi maken, maar da's niet heel geschikt voor een makkelijk studenten kookboek. Edit: Ook lekker en makkelijk: Kook pasta. Bak uien een beetje, doe er water met boullion bij, stop er een stuk kabeljauwfilet in. Laat de kabeljauw stukkoken. Steek er groenten naar keuze bij, en hollandse garnalen. Voeg slagroom toe (ongeslagen dus). Laat pruttelen tot het een beetje ingedikt is. Stop de pasta erdoor. Hoppa! |
Citaat:
|
Citaat:
|
Hebben we hier laatst niet nog een topic over gehad?
Noodles in alle vormen en maten |
Citaat:
Ikzelf heb het nooit geprobeert, en zal dat ook nooit doen, daar ben ik te veel een levensgenieter voor :cool: |
Echte pasta
Neem een groentepakketje (alles kan, behalve soepgroenten want selderijsmaak is niet lekker in pasta), wat rundergehakt en (verse uit het koelvak) pasta. bak het gehakt in olijfolie in een wok, als het vlees gaar is het groentepakket erbij. Maak een saus door een blik gepelde tomaten te staafmisexeren of in de keukenmachine te doen. Doe er een klein blikje geconcentreerde tomatenpuree in, een flinke hand gedroogde italiaanse kruiden en één of twee verse teentjes knoflook. Gedroogd kan trouwens ook. Lekker is het ook om wat olijven erdoorheen te mixen en zongedroogde tomaatjes, maar dat is optioneel. Gooi de saus bij de gehakt/groente en kook ondertussen de pasta gaar. Giet de pasta na de geijkte kooktijd af, doe er wat olijfolie overheen tegen het plakken (wat koud water werkt ook, minder vet) Serveren met wat kant en klaar sla-pakket spul op een mooi bord. Smaakt net echt. En zonder al te veel vet of vetsin aka E 386, of E 235 ofzo (zit overal in en is niet goed voor je, ook bekend als 'smaakversterker') |
Echte Pizza
neem een pak broodmix (ook met bruinbrood lekker, en gezond!) en maak zoals beschreven het deeg. Snijd lekkere dingetjes in stukken, zoals daar zijn: uien, rood en wit ham olijven tomaten paprika! salami (ieuw) prei mozarella of andere lekkere kaas champignons of andere paddestoelen enzovoorts. Maak een bodemsausje van tomatenpuree (met gezeefde tomaten, gepelde tomaten en dan mixeren, geconcentreerde tomantenpuree aanlengen), wat meel voor het indikken, lekkere kruiden waarbij knoflook het belangrijkste is, verder pizzakruiden of italiaanse of provencale kruiden. Voor pittigheid is tabasco goed. Maak een mooie pizza van het deeg en spreid de tomatensaus hier overheen. beleg de pizza tot de gewenste hoogte. (bij mij is dit minimaal drie of vier centimeter) Bak in 20 minuten gaar, bruin en tot de kaas gesmolten is. Jammie. Ook lekker met rucola. |
Kook rijst
snij wat uien fijn en fruit ze in wat olie doe daar gehakt bij (vleeseter: veel. Niet echt vleeseter: minder) rul de gehakt met de uitjes. doe er wat kerriepoeder door en een beetje (!) sambal schep dit door de rijst. erg lekker :) serveren met sperzie boontjes en een gekookt (gebakken mag ook) ei. je moet de ingredienten een beetje op de tast er in doen. dus dat is een beetje lastig. maar verder echt piece of cake. kwartiertje en klaar :) |
Couscous met een curry van kikkererwten.
Je hebt nodig; een potje Patak's curry, mild (je kan ook portie-zakjes kopen, maar die zijn echt te duur in verhouding; met een potje doe je langer), een ui, een bakje champignons, 300 gram kipfilet, gesneden in blokjes, een blikje kikkererwten (of twee blikjes als je er geen kip in gaat doen), 3 tomaten (of twee blikjes ongepelde tomaten), een pak couscous, en optioneel een naan-brood en optioneel een bakje room (250 ml) Bak de kipfilet, als deze gaar is, bak je een ui mee (niet te fijn snijden), en voeg je de tomaten toe, grofgesneden (of de ongepelde tomaten uit blik). Laat de kikkererwten uitlekken, gooi ze dan ook in de pan. Voeg een lepel patak's toe (één eetlepel dus). Roer even goed, leg dan de champignons boven op het mengsel, in plakjes, maar niet te klein. Deksel erop, even zo laten pruttelen. Dan goed doorroeren, roer en nog een of twee lepels patak's door, gooi de room er door (als je die room niet wil, gebruik dan water). Goed door roeren en laten inkoken zonder deksel op de pan. Dikte van de saus mag je zelf bepalen, 't is lekker om 't niet te dik te hebben, want met couscous sop je veel op :D Couscous volgens verpakking maken (je hebt hele handige pakken waar je alleen kokend water bij hoeft te gooien). Naan-brood even in de broodrooster. Schep een paar lepels couscous op je bord, daarnaast een paar lepels kikkererwten-curry en dan nog een stuk naan-brood erbij. En smullen maar (y) |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:55. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.