Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Drugs & Alcohol (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Spacecake mislukt. (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1431634)

fiepje 20-06-2006 19:59

Spacecake mislukt.
 
Ik snap er nix van want volgens mij hebben we echt alles goed gedaan. :s
Eerst boter gemaakt, au bain marie, boter smelten en verkruimelde wiet erbij. Tijdje (ongeveer 10 min) laten staan (niet koken) en toen de wiet eruit gezeeft. De boter laten stollen en daarna de cake gemaakt. Gewoon de bereidingswijze op het pak gevolgd en in de oven gezet.
Wat wel een probleem was, waar we de cake bakten, was geen weegschaal alleen zo'n maatbeker waar ook grammen opstaan. Dus dat heeft misschien meegeteld maar lijkt me niet.
De oven was zo'n klein frotding uit jaar 0.
De cake moest er ongeveer een uur in en dan zou ie hoogstwaarschijnlijk klaar zijn. En de bovenkant was dat ook.
Maar de rest absoluut niet. Hij was super blubberig en vettig. We hebben 200gr roomboter gebruikt, zoals op het pak staat.
Uiteindelijk heeft de cake anderhalf uur in de over gestaan maar nog was hij blubberig en ranzig.
Iemand enig idee wat er fout is gegaan?
Want ik baal zo van die wiet die verloren is gegaan. :( :P

(We hebben m voor 3kwart opgegeten en toen konden we echt niet meer. Het was gewoon geen cake. Niemand merkte er iets van, alleen 2 van ons werden ziek (kotsen) en ik kreeg buikpijn.)

coopergirl 20-06-2006 20:09

Ik laat 't zo'n 20 minuten au bain marie koken... Maar het lijkt me merkwaardig als je door 10 ipv 20 minuten koken een blubber cake krijgt.. Misschien dan toch de verhoudingen??!

fiepje 20-06-2006 20:13

Hmm oke probeer ik dat de volgende keer iig. :P
Mja of door de oven. Da was echt zo'n ding die je op markten ziet waar ze kip in garen weet je wel? :/

Edit; laat je de boter dan ook echt koken, of dat niet?
En roer je? Dat deed ik wel want als t ff stilstond zegmaar dan kreeg je echt zo'n ranzige zooi.
Kweenie of da hoort ofzo hor. :P

Wammus 20-06-2006 20:33

Ten eerste is het raadzaam om een volgende keer van te voren uit te zoeken hoe je wietboter maakt en wat je verder voor voorbereidingen moet treffen voor het bakken van een spacecake. Niet dat je daar nu nog wat aan hebt maar toch.

Het zou op zich best kunnen dat je de verkeerde verhoudingen hebt gebruikt voor het bakken van de cake. Het lijkt ook mij erg onwaarschijnlijk dat het niet zou werken omdat de boter niet goed gekookt zou zijn maar 100% zeker weten doe ik dit niet.

Het zou inderdaad ook zo kunnen zijn dat je oven stuk is. Heb je goed gekeken of de temperatuur waarop je de cake bakte goed was?

Thinus 20-06-2006 21:43

volgens mij kan je gewoon geen cake bakken of de oven is kapoet :p

EZBlade_temp 20-06-2006 22:03

ik denk dat het aan de oven ligt. Misschien staat ie te hoog. Misschien niet goed voorverwarmt. Het kan allemaal.

Footprint 20-06-2006 22:08

eerst oefenen gewoon een cake te maken

200 gram zachte boter
200 gram suiker
mespunt zout
4 eieren
100 gram bloem, gezeefd met 100 gram zelfrijzend bakmeel

dus eigenlijk alles 200 gram en 4 eieren
als je gewoon cake kan bakken erin moet space cake niet veel moeilijker zijn

Gauloises 20-06-2006 23:57

1. Hoeveel wiet heb je erin gedaan?
2. Leer een cake bakken. ;)

Gimme more beer 21-06-2006 00:07

Een fatsoenlijke digitale weegschaal kost je hooguit 7,50 euro. Als je dan ook nog een goede over gebruikt, gaat het nooit meer mis. Een cake bakken is écht één van de makkelijkste dingen die je kunt doen.

En ik kan het weten ;)

Mortification 21-06-2006 06:20

Blubberige cake? Doet me denken aan de verhalen van m'n vrienden die de oven per ongeluk op magnetron hadden gezet en daar pas achteraf achterkwamen...

fiepje 21-06-2006 11:23

Bedankt voor alle reacties.

@ Wammus, ik heb gekeken hoe ik wietboter moet maken en heb t ook zo gedaan maar iedereen doet t net iets anders, vandaar dak da vroeg aan Coopergirl.
We bakten de cake bij een vriendin. Die oven had standen, er staan geen graden bij. Maar we gingen het vergelijken met wanneer ze pizza in de oven doen en van daaruit gekeken waar hij op moest staan.

En @ de rest.
Ik kan echt wel cake bakken hor. Zo moeilijk is dat niet. Daarom snap ik ook niet waarom hij mislukt is. Ik denk ook dat het aan de oven ligt.
Weet ik dus ook weer dat we daar nooit meer cake bakken. :/

sunil 21-06-2006 15:58

Koop een kant en klaar pak van de Koopmans, gooi de verkruimelde wiet als het beslag klaar is erin, net voordat je het beslag in de oven doet. Makkelijker kan niet.

Wammus 23-06-2006 12:50

Citaat:

Mortification schreef op 21-06-2006 @ 07:20 :
Blubberige cake? Doet me denken aan de verhalen van m'n vrienden die de oven per ongeluk op magnetron hadden gezet en daar pas achteraf achterkwamen...
:D

Op een soortgelijke manier hebben wij hier ooit nog eens worstenbroodjes laten veranderen in kooltjes. De hele kamer stond zowat zwart van de rook. :D

@ TS:

Dat is waar. Ik vind het altijd zeer kut als een oven standen heeft in plaats van graden omdat je dan niet kan zien hoeveel graden je oven wordt terwijl dat wel vaak op het pak staat van hetgeen je wilt maken.

Het zou natuurlijk ook nog zo kunnen zijn dat je de cake er gewoon niet lang genoeg in hebt laten staan.

pink_kitten 23-06-2006 16:31

fiepmeister, je bent een muts :o :p :D

evilernie 23-06-2006 16:48

Citaat:

sunil schreef op 21-06-2006 @ 16:58 :
Koop een kant en klaar pak van de Koopmans, gooi de verkruimelde wiet als het beslag klaar is erin, net voordat je het beslag in de oven doet. Makkelijker kan niet.
maar dan wel in lagen dus laagje cake, laagje wiet. laagje cake, laagje wiet etc... anders verbrand die shit aan de buitenkant evt --> kans dat het iets meer gaat kosten

of koop gewoon kant en klaar in de shop

kraowska 23-06-2006 18:13

Citaat:

fiepje schreef op 20-06-2006 @ 20:59 :

Wat wel een probleem was, waar we de cake bakten, was geen weegschaal alleen zo'n maatbeker waar ook grammen opstaan. Dus dat heeft misschien meegeteld maar lijkt me niet.

Dat lijkt me wel...
Volume en gewicht hangen namelijk af van de dichtheid van de af te wegen stof af. Stop jij je maatbeker tot het streepje 400 gram vol met veren dan zal er hoogstwaarschijnlijk niet 400 gram veren in je maatbeker zitten, stop je er kwik in dan zal dat hoogstwaarschijnlijk resulteren in een maatbeker met meer dan 400 gram kwik.
Maar om een kort verhaal lang te maken, koop gewoon een weegschaal, probeer het nog een keer en heb plezier!

Paranoide 23-06-2006 18:27

@ evilernie & sunil:

Voor zo ver ik weet werkt dat niet. Ik heb alleen geen zin om weer dat hele THC-hecht-zich-aan-vet-verhaal op te dreunen, dus dat mag iemand anders doen.

Fishy 23-06-2006 18:59

gewoon vreten die shite!

wann 23-06-2006 19:05

Citaat:

Paranoide schreef op 23-06-2006 @ 19:27 :
@ evilernie & sunil:

Voor zo ver ik weet werkt dat niet. Ik heb alleen geen zin om weer dat hele THC-hecht-zich-aan-vet-verhaal op te dreunen, dus dat mag iemand anders doen.

Ja maar in het beslag waar je het in doet zit dan ook boter en daar kan de THC zich wel aan hechten bij het verhitten in de oven, dacht ik. Maar au bain marie is hoe dan ook de shit, uiteraard.

robbzooi 23-06-2006 23:17

Maak er een milkshake van..

A* 23-06-2006 23:35

Is 10 minuten niet een beetje weinig?
Ik laat mijn wiet altijd een uur ofzo trekken..

probeer 24-06-2006 02:28

hoe erg stinkt de keuken, en hoeveel dagen houdt dat aan? :)

wss gewoon de oven stuk.. hij haalt de gewenste temperatuur niet (afsluitstrip deurtje kapot? gaan dr snel aan...) en je cake dus ook niet. of te weinig bloem.

A* 25-06-2006 15:04

Citaat:

probeer schreef op 24-06-2006 @ 03:28 :
hoe erg stinkt de keuken, en hoeveel dagen houdt dat aan? :)

Valt wel mee, even laten luchten en zo. En als het dan nog niet weg is moet je gewoon veel wierook opsteken, die verslaat ook die wietlucht.

fiepje 27-06-2006 19:16

Citaat:

A* schreef op 24-06-2006 @ 00:35 :
Is 10 minuten niet een beetje weinig?
Ik laat mijn wiet altijd een uur ofzo trekken..

Nja t was wel goeie wietboter, t stonk als de ziekte en je proefde t ook heel goed.

fiepje 27-06-2006 19:16

Citaat:

A* schreef op 25-06-2006 @ 16:04 :
Valt wel mee, even laten luchten en zo. En als het dan nog niet weg is moet je gewoon veel wierook opsteken, die verslaat ook die wietlucht.
Idd.

coopergirl 27-06-2006 22:08

Citaat:

kraowska schreef op 23-06-2006 @ 19:13 :
Dat lijkt me wel...
Volume en gewicht hangen namelijk af van de dichtheid van de af te wegen stof af. Stop jij je maatbeker tot het streepje 400 gram vol met veren dan zal er hoogstwaarschijnlijk niet 400 gram veren in je maatbeker zitten, stop je er kwik in dan zal dat hoogstwaarschijnlijk resulteren in een maatbeker met meer dan 400 gram kwik.
Maar om een kort verhaal lang te maken, koop gewoon een weegschaal, probeer het nog een keer en heb plezier!

Op een maatbeker kun je kiezen of je grammen voor water, meel etc wil aflezen. Dus, in principe kan het prima met een maatbekertje :)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.