![]() |
wat te eten op werk- 30 min magnetron only
Ik werk vaak s avonds met 30 minuten eetpauze waarin ik alleen een magnetron tot mijn beschikking heb. Magnetron / stoommaaltijden vind ik niet te eten en verder weet ik eigenlijk niet goed wat wel en niet op te warmen is. De nasi komt mijn neus uit, iemand nog ideen voor een fatsoenlijke maaltijd?
dank je |
Oh, hier ben ik goed in! Ik heb zelf ook altijd 30 minuten eetpauze, met de keuze uit magnentron of McDonald's.
Maargoed, lasagne is heel goed op te warmen. Spaghetti vind ik zelf wat minder, saus kan heel goed, maar de spaghetti zelf vind ik dan nooit zo lekker meer, maar je zou het natuurlijk een keertje kunnen proberen ;) Verder alles wat je met rijst en een sausje maakt kan ook heel goed (kip tandoori, kip hawaii enz.) Van die wereldgerechten van Knorr kunnen ook heel goed opgewarmt worden Tja, je kan ook een keer aardappelpuree, vlees en groente mee kunnen nemen, maar dat vind ik altijd zo'n geklungel, want dan wil ik dat ook in 3 aparte bakjes, en dat past meestal niet zo goed in de magnentron. En als ik verder nog iets bedenk, zal ik het wel zeggen :p |
Bij de AH heb ik laatst een shoarmarol voor in de magnetron gehaald, die was ook goed te eten (y)
Shoarma met rijst is ook lekker In de vriezer en de koeling bij de supermarkt liggen ook een hoop dingen voor in de magnetron, keuze genoeg dus :) |
dank je corinne (vanavond iets met rijst en kip :))
@ alopia dat vind ik dus heel vies -kant en klaar magnetronvoer- , ik warm liever iets op wat ik zelf heb gemaakt. |
Je kan natuurlijk ook een maaltijdsalade maken en die opeten (heb je niet eens een magnetron nodig). Dat deed ik vaak tijdens mijn stage als ik late dienst had.
Verder wat er gezegd is, rijst met een sausje, spaghetti etc. Natuurlijk, maar dat is meer voor in de winter, zou je ook een stamppot kunnen opwarmen (dat is ook altijd nog goed wanneer je dit opwarmt uit de magnetron). |
de meeste zelfgemaakte rijst- en pasta gerechten zijn wel op te warmen. Wanneer het niet kan merk je dat vanzelf :p zo wordt broccoli ontzettend vies als je het opwarmt.
|
Is het een combi magnetron?
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Lasagne is inderdaad een aanradertje. Boerenkool normaal gesproken ook, maar in de zomermaanden is het nog zuurder dan een lolly. Wat te denken van pizza?
|
't Slimste is denk ik thuis iets maken (voor bv. twee dagen) en dan een portie opwarmen op het werk. Dan heb je normaal eten uit de magnetron, in plaats van zo'n standaard magnetron maaltijd.
Dingen die je in een bak kan doen, zijn dan natuurlijk het makkelijkste. Je kan ook eens soep eten, met brood erbij bijvoorbeeld. Dat is ook lekker voor de afwisseling. |
Citaat:
Als je pizza in een gewone magnetron doet wordt het slap en kleverig (n) |
Ik eet ook nog wel eens ooit noodles, alleen kokend water nodig en tot mijn verbazing vult het ook nog.
Verder is de macdonalds bij ons om de hoek :bloos: :o Mocht het een combi magnetron zijn, dan is tijd en pizza niet zo'n heel groot probleem. Als je een wat dunnere pizza neemt hoeven ze er maar 10 minuten tot een kwartier in, goed mogelijk dus. |
Citaat:
Oh, en ik eet nu opgewarmde tagliatelle met zalm, champignons en roomsaus, is ook erg lekker. @Andijvie, zo doe ik dat ook altijd ja, voor een paar dagen koken, en dan een paar porties invriezen. Is wel lekker makkelijk, ook als ik pas om 8 uur klaar ben met werken, dan heb ik ook niet altijd nog zin om te koken. |
Gewoon even een broodjeszaak (Subway bijvoorbeeld) of een supermarkt inlopen, als deze in de buurt zijn en nog open zijn.
|
Aah, daar heb ik ook last van! Ik neem meestal brood mee en eet tussen de middag warm. Anderen halen soms patat of pizza in een oven (een kwartier van te voren dan) of zo'n intermezzo quick of een ander magnetron ding..
Gelukkig woon ik vlakbij dus kan ik thuis eten (y) |
Citaat:
Kun je niet even snel de pizza 10 minuten voor je pauze begint in de magnetron gooien dan? |
Citaat:
|
Kun je niet een kookplaatje meenemen?
|
als je dat hebt mee genomen hoe wilde je in een half uur koken en opruimen en het opeten?
|
het is geen combimagnetron helaas.
nog iets wat erg goed is : koude pastasalade. verder tot nu toe andijvie opgewarmd (dat ging goed) en rijstgerechten. Ik ga aankomende week pastas proberen en couscous , ben benieuwd of pasta niet overgaar en smerig word. |
als je het van te voren klaarmaakt, 2 minuten korter koken dan je normaal doet :) en zorgen dat het in de magnetron helemaal bedekt is met saus, anders wordt 't taai.
|
Pasta uit de magnetron kan prima, wij doen het iig regelmatig.
Vind je magnetronmaaltijden van de AH ook niet te eten? Ik vind sommige (eentje, want zoveel vegetarische hebben ze niet) daarvan zelf lekkerder dan zelfgekookt opgewarmt eten. Spinazie moet je btw niet opwarmen, gekookte aardappels vind ik zelf niet echt een succes, maar verder kan het meeste geloof ik wel, als het niet kan merk je het idd vanzelf wel. |
een aardappelsalade thuis maken + pot groente meenemen. Dit in de koelkast op je werk zetten en in de pauze opeten?
|
Citaat:
"Vandaar dat het huidige (per januari 2005) advies luidt: Nitraatrijke groenten kunnen een tweede keer worden opgewarmd mits ze na de eerste keer binnen enkele uren zijn gekoeld en koud genoeg [4-7 graden Celsius] zijn bewaard." http://www.food-info.net/nl/national/ww-spinazie.htm Het gebruik van citroensap bij het opwarmen kan gunstig zijn. |
Als ik snel moet eten, wil ik nog wel eens broodjes bakpao erin gooien, sla erbij en klaar. Snel en lekker :)
Als het op regelmatig basis is, kun je beter gaan voor de volwaardige maaltijd. Rijst met kip + Chicken Tonight leent zich prima voor opwarmen. Ik vul die saus meestal aan met wat extra paprika en prei, dan kun je het gewoon in één bakje opwarmen en opeten. Bami of nasi is ook goed te doen, maar ik vind het persoonlijk niet zo'n spannende maaltijden ;) Een gouden tip is ook vulling maken voor wraps. Je kunt wraps met allerlei lekkere opwarmbare zaken vullen, zoals bijvoorbeeld: - Chil,i in de vorm gehakt met bruine bonen, paprika, uien et cetera; - Kipvulling, denk bijvoorbeeld aan de burrito seasoning mix + paprika, prei, rode peper en uien met verse sla; - Roergebakken groente; - Een lekkere salade. Het fijne is dat het zo opgewarmd is, je de vulling in grote hoeveelheden kan bereiden (en invriezen) en het vaak lekkerder is dan een "gewone" kant en klaar maaltijd. Het nadeel is dat het een knoeiboel kán worden (met chili is het bijvoorbeeld moeilijker eten), dus de omstandigheden moeten zich er wel voor lenen. Zorg vooral ook dat het niet te saai wordt. |
De stoommaaltijden van de Albert Heijn zijn wel goed te eten, maar voor de prijs laat ik ze meestal staan.
|
de Babi Ketjap magnetron maaltijd van de AH is erg lekker.
(das dan ook een van de weinige hoor:p) |
ik zou idd voor de salade gaan
of gazpacho met stokbrood enzo of broodjes, saai maar vullend of iets van mama's eten: rijst, pasta's, maar ook stamppotjes zijn prima op te warmen |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.