Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Zelf vla maken, leuk recept? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1434893)

Poepkind 26-06-2006 10:19

Zelf vla maken, leuk recept?
 
Ik ben van plan om zelf vla te gaan maken, ik heb daar twee verschillende recepten voor uitgeprint. Nu zijn ze beide best verschillend en weet ik niet zo goed welke ik moet nemen. Eentje bind met eidooiers en de andere is met maizena en room.
Heeft iemand van jullie ervaring met maken van vla, tips? een goed recept?

Als ik de recepten getest heb zal ik ze wel posten.

Daantje_0705 26-06-2006 16:16

Als je eierdooiers gebruikt wordt het denk ik meer een soor bavarois dan vla.

Lucky Luciano 28-06-2006 17:45

Ik dacht het niet, bavarois maak je met eiwitten en vla bind je met eidooiers;)

Daantje_0705 28-06-2006 20:11

Ow, echt? :o Sorry dan, weer wat geleerd zullen we maar denken :o

Smoozy 28-06-2006 20:59

Als wij zelf vla maken, gebruiken we gewoon custardpoeder.

En inderdaad met eierdooiers maak je meer vla, met eiwitten bavarois.

Mestkever 30-06-2006 11:05

Waarom wil je zelf vla maken? :confused:

Miekepieke 01-07-2006 14:20

ik denk dat het met eierdooiers moeilijker is, maar denk wel dat dat lekkerder smaakt dan met maizena.., mijn vader ging een keertje zelf vanilleijs maken met eierdooiers, en dat was echt veel lekkerder dan met maizena. Maar ijs is wel wat anders :P

Poepkind 01-07-2006 22:40

Citaat:

Mestkever schreef op 30-06-2006 @ 12:05 :
Waarom wil je zelf vla maken? :confused:
Waarom zou je uberhaupt zelf koken eigenlijk, alles is al kant en klaar te koop.

koekjes 02-07-2006 12:55

wij gebruiken custard (uit zo'n pak) en melk

Jolt 03-07-2006 08:39

Citaat:

Poepkind schreef op 26-06-2006 @ 11:19 :
Ik ben van plan om zelf vla te gaan maken, ik heb daar twee verschillende recepten voor uitgeprint. Nu zijn ze beide best verschillend en weet ik niet zo goed welke ik moet nemen. Eentje bind met eidooiers en de andere is met maizena en room.
Heeft iemand van jullie ervaring met maken van vla, tips? een goed recept?

Als ik de recepten getest heb zal ik ze wel posten.

Lekkerste is natuurlijk met eidooiers, die geven ook lekker smaak af, het is wel een stuk moeilijker, je moet ze waarschijnlijk anglaise binden, dat wil zeggen op het vuur verhitten, blijven roeren totdat hij bindt. Mislukt nog wel eens heel vaak, of hij is te ver dan bind hij niet, of hij is er nog niet dan mislukt je massa ook.

Bavarios kan ook met eidooiers hoor ;) sowieso komt er gelatine in.
Wij doen het trouwens alleen geslagen room, coulis en gelatine.
Maar kan ook eidooiers, smaakstof, gelatine en geslagen room.
Of Eiwit, coulis, room en gelatine.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.