Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Hoe maak ik pinda saus. (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1441893)

Maradinus 09-07-2006 20:14

Hoe maak ik pinda saus.
 
met gewonen huis & tuin ingredienten??

ik heb
Pindakaas
Soja Saus
wat moet er nog meer door heen

Groet Maradinus

Corinne 09-07-2006 20:34

Ik doe altijd pindakaas en melk
en als ik heb ketjap, sambal, heel fijn gesnipperd uitje
Sojasaus ken ik niet :P

Daantje_0705 09-07-2006 21:20

Melk heb je nog nodig, gewoon een beetje bij elkaar gooien in een pannetje en goed roeren (niet te hard laten koken). Als het te dik is doe je er wat meer melk bij, als het te dun is wat meer pindakaas :)

koekjes 09-07-2006 22:58

mn mama koopt bij de toko altijd pindasaus (vast) en dan heet water en pindakaas en ketjap en dan roeren

Leonoor 10-07-2006 07:41

Wij kopen het altijd gewoon in de supermarkt, daar hoeft alleen nog maar water bij...lekker makkelijk en prima te eten. :)

reine claude 10-07-2006 13:26

Citaat:

Leonoor schreef op 10-07-2006 @ 08:41 :
Wij kopen het altijd gewoon in de supermarkt, daar hoeft alleen nog maar water bij...lekker makkelijk en prima te eten. :)
Lekker, al die toegevoegde suikers, conserveermiddelen en kleurstoffen :)

AlopiA 10-07-2006 13:30

Citaat:

reine claude schreef op 10-07-2006 @ 14:26 :
Lekker, al die toegevoegde suikers, conserveermiddelen en kleurstoffen :)
Eigenlijk wel ja (y)

Ik zou pindakaas, melk en ketjap combineren. En misschien wat water. Hoeveelheden heb ik geen idee van, ik neem eigenlijk ook altijd die van de supermarkt :)

Bloem 10-07-2006 13:41

Hoeveelheden merk je vanzelf, gewoon een paar lepels pindakaas en een scheutje melk bij elkaar doen en dat langzaam opwarmen, zoals Daantje al zei, is het te dik dan doe je er een beetje meer melk bij, is het dun wat meer pindakaas (of je laat het dan gewoon een beetje inkoken). Ketjap en evt. een beetje sambal erdoor, klaar.

GooseFeather 10-07-2006 15:50

Citaat:

reine claude schreef op 10-07-2006 @ 14:26 :
Lekker, al die toegevoegde suikers, conserveermiddelen en kleurstoffen :)
Geitenwollensokken-alert :/

reine claude 10-07-2006 17:01

Citaat:

GooseFeather schreef op 10-07-2006 @ 16:50 :
Geitenwollensokken-alert :/
Neehoor. Maar ik vind het gewoon raar om een reply te geven als 'ik haal het altijd kant en klaar uit de supermarkt' als de topicstarter vraagt hoe je het zelf kan maken.

koekjes 10-07-2006 17:09

waarom melk?

botervleug 10-07-2006 17:43

KNOFLOOK en SAMBAL!!!

Sarah 10-07-2006 19:49

pindakaas, melk, sojasaus, eigenlijk ook een beetje tamarindepasta, en naar smaak sambal en zout.

Daantje_0705 11-07-2006 10:47

Citaat:

koekjes schreef op 10-07-2006 @ 18:09 :
waarom melk?
Als je water neemt mengt die pindakaas niet mooi en wordt het heel dun en waterig. Met melk wordt het wat dikker/romiger.

Adgertic Z4 11-07-2006 11:31

pindakaas.
Water.
Knoflook.
Sambal.
Ketjap.
En dat lekker door elkaar mengen..
Melk hoeft op zich niet... Kan wel heel goed...

Maharani 11-07-2006 12:37

M'n moeder maakt het zelf:
pindas roosteren
fijn maken in een keukenmachine
peper
tamarinde
suiker

Misspopcorn 11-07-2006 12:56

ik doe er altijd nog wat kokos bij..maakt het extra lekker..

koekjes 11-07-2006 15:11

Citaat:

Daantje_0705 schreef op 11-07-2006 @ 11:47 :
Als je water neemt mengt die pindakaas niet mooi en wordt het heel dun en waterig. Met melk wordt het wat dikker/romiger.
mn mama mikt t altijd in de magnetron, dan word t ook dik en romig en warm (y)

Balance 11-07-2006 17:51

Ik maak hem meestal met iets van 2,5 lepel pindakaas, melk naar inzicht, eetlepeltje sambal, scheutje ketjap.

Maar ik heb ooit eens op tv horen zeggen dat pindasaus echt niet met melk hoort. Dat was een taboe. Echte koks maken het altijd met water (zei hij).

koekjes 11-07-2006 18:06

Citaat:

Balance schreef op 11-07-2006 @ 18:51 :
Ik maak hem meestal met iets van 2,5 lepel pindakaas, melk naar inzicht, eetlepeltje sambal, scheutje ketjap.

Maar ik heb ooit eens op tv horen zeggen dat pindasaus echt niet met melk hoort. Dat was een taboe. Echte koks maken het altijd met water (zei hij).

er moet ook echt geen melk in, gewoon verhitten, dan wordt t ook dik...

koelieboelie 12-07-2006 23:54

uhl met pindakaas :confused:

is pinda-saus anders dan saté-saus?

badeenT 17-07-2006 10:19

Een keer een experimentje daarmee gedaan.
Gevolg
Ik proefte alleen maar warme pindakaas
En stond vervolgens ergens alles dr weer net zo hard uit te gooien.
Mijn tip als je net zo handig bent in dat soort dingen maken als ik(lees niet handig): Niet Doen!! :rolleyes:

zweedsmeisje 17-07-2006 16:31

klik

of klik

Roos 22-07-2006 22:26

Citaat:

koelieboelie schreef op 13-07-2006 @ 00:54 :
uhl met pindakaas :confused:

is pinda-saus anders dan saté-saus?

Wat denk je dat er in sate-saus zit... pinda's ja ;)

martijn1985 23-07-2006 11:50

Citaat:

reine claude schreef op 10-07-2006 @ 14:26 :
Lekker, al die toegevoegde suikers, conserveermiddelen en kleurstoffen :)
alsof dat in pindakaas niet zit :s

Sarah 23-07-2006 11:52

Citaat:

martijn1985 schreef op 23-07-2006 @ 12:50 :
alsof dat in pindakaas niet zit :s
*pakt er een pot pindakaas bij*
pinda's, plantaardige oliën, dextrose, zout

wel toegevoegde suikers, dus, de andere twee niet.

*pakt, ter controle, een pot basis voor satesaus*
pinda's, plantaardige olie, weipoeder, suiker, maiszetmeel, glucosestroop, zout, aroma's, plantaardig vet, specerijen, kruiden, kleurstof E150

maar geen conserveringsmiddelen!

Bloem 23-07-2006 12:03

AH Pindakaas Sara? :p In die van Calve zit dacht ik geen toegevoegde suikers.

Sarah 23-07-2006 12:10

nee calve pindakaas :). Ik heb hier ook AH pindakaas (ouders :confused: ), die heeft bijna dezelfde ingrediënten maar dan met plantaardige oliën en vetten ipv alleen oliën. En calve bevat maarliefst 12 % meer pinda's.

reine claude 23-07-2006 16:19

Citaat:

martijn1985 schreef op 23-07-2006 @ 12:50 :
alsof dat in pindakaas niet zit :s
Aan pindakaas zitten minder toevoegingen dan aan pindasaus.

mandark 23-07-2006 19:57

eigenlijk is de familie geheim :rolleyes: maar vooruit

pindakaas
WATER
ketjap manis ( = zoet)
sambal oelek, klein beetje voor de smaak, als je m pittig wilt maken dan doe je er wat meer bij.

kruiden/specerijen:

knoflook (ik doe altijd in poedervorm)
laos
sereh
ketoembar
vetsin
djahe
kentjoer

beetje op gevoel maken, dan kom t altijd goed.

suvórov 23-07-2006 20:12

Citaat:

viciousgame schreef op 23-07-2006 @ 20:57 :
eigenlijk is de familie geheim :rolleyes: maar vooruit

pindakaas
WATER
ketjap manis ( = zoet)
sambal oelek, klein beetje voor de smaak, als je m pittig wilt maken dan doe je er wat meer bij.

kruiden/specerijen:

knoflook (ik doe altijd in poedervorm)
laos
sereh
ketoembar
vetsin
djahe
kentjoer

beetje op gevoel maken, dan kom t altijd goed.

+ Ui - Knoflookpoeder + Een paar fijngehakte knoflookteentjes.

mandark 24-07-2006 15:22

uien ? nog nooit gehoord...

koekjes 24-07-2006 18:03

idd, waarom zou je er uien indoen?
doe er dan gebakken uitjes overheen ofzo

mandark 25-07-2006 04:16

perruuhsies

Gimme more beer 25-07-2006 13:27

Citaat:

Leonoor schreef op 10-07-2006 @ 08:41 :
Wij kopen het altijd gewoon in de supermarkt, daar hoeft alleen nog maar water bij...lekker makkelijk en prima te eten. :)
De pasta van Conimex is ronduit goddelijk :)

suvórov 25-07-2006 19:50

Citaat:

viciousgame schreef op 24-07-2006 @ 16:22 :
uien ? nog nooit gehoord...
Ik begin altijd met het fruiten van ui + knoflook. Blussen met ketjap en water en daar pinakaas, kruiden en sambal doorheen.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.