Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   slagroom kloppen (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1447616)

Tjaan 22-07-2006 18:43

slagroom kloppen
 
Gisteren probeerde ik slagroom te kloppen, maar door de warmte werd ie niet stijf, maar bleef ie slap (en zuur). De mixerkom en de gardes heb ik van tevoren even in de vriezer gelegd, maar helaas.
Iemand tips? Ik ben binnenkort jarig en ik wil toch een poging doen zelf taart plus slagroom te maken...

Katje 22-07-2006 19:07

Airco aanschaffen? Ventilator aanzetten? Verhuizen?

Lyne 22-07-2006 19:47

Als ie zuur wordt heb je te lang geklopt toch? En anders dan maak je zelf de taart en neem je gewoon slagroom uit een busje. Maakt toch niet zo heel veel uit?

ekki 22-07-2006 20:18

Wat was het merk? Te goedkope slagroom wordt namelijk ook nooit 'hard'. Je moet campina slagroom nemen.

Tjaan 22-07-2006 21:19

ik heb zeker niet te lang geklopt; hij was al zuur na nog geen halve minuut.

en het was geen goedkope slagroom volgens mij, geen Campina maar Friesche Vlag.
ik weet best hoe je slagroom moet kloppen ;) doe het in de winter ook vaak genoeg, en dan werkt het wel, het ligt dus echt aan het weer...

Roos 22-07-2006 22:22

Was je kom vetvrij? Dat kan ook nog wel eens de oorzaak zijn.

Of heeft de slagroom misschien te lang buiten de koeling gelegen?

MTpower 22-07-2006 22:24

Citaat:

Roos schreef op 22-07-2006 @ 23:22 :
Was je kom vetvrij? Dat kan ook nog wel eens de oorzaak zijn.
En verder: Gewoon zorgen dat je heeeel snel klopt zodat het de kans niet krijgt zuur te worden :p

Confus1oN 23-07-2006 15:55

meer suiker ingooien ? :p

Alex 23-07-2006 16:08

De komt waarin je het maakt in de vriezer leggen. (aardewerk achtig spul)

reine claude 23-07-2006 16:18

Citaat:

Alex schreef op 23-07-2006 @ 17:08 :
De komt waarin je het maakt in de vriezer leggen. (aardewerk achtig spul)
Lees de openingspost eens.

Jolt 24-07-2006 01:17

Citaat:

Roos schreef op 22-07-2006 @ 23:22 :
Was je kom vetvrij? Dat kan ook nog wel eens de oorzaak zijn.

Of heeft de slagroom misschien te lang buiten de koeling gelegen?

Echt niet, het duurt alleen langer, bij eiwit is het wel zo.

Ten eerste als de klopper warm is, en de room koud, kan het een schock zijn voor de room waardoor hij zuur word, ook heeft het te maken als er onweer op komst is.

Room zuur als je hem te lang klopt, wat een bullshit, dan gaat hij gewoon schiften en krijg je boter.
Waarschijnlijk was de room al zuur, voordat je hem ging kloppen.

Sowieso met dit weer, zo snel mogelijk kloppen en koud houden die producten.

koekjes 24-07-2006 11:08

Citaat:

Jolt schreef op 24-07-2006 @ 02:17 :
Echt niet, het duurt alleen langer, bij eiwit is het wel zo.

Ten eerste als de klopper warm is, en de room koud, kan het een schock zijn voor de room waardoor hij zuur word, ook heeft het te maken als er onweer op komst is.

Room zuur als je hem te lang klopt, wat een bullshit, dan gaat hij gewoon schiften en krijg je boter.
Waarschijnlijk was de room al zuur, voordat je hem ging kloppen.

Sowieso met dit weer, zo snel mogelijk kloppen en koud houden die producten.

onweer? word room daar zuur van?

Regendans 24-07-2006 15:38

Citaat:

koekjes schreef op 24-07-2006 @ 12:08 :
onweer? word room daar zuur van?
Ja, ach, net als onweer die in de soep is geslagen. Gewoon een uitspraak voor natuurlijke verzuring. :)

mar87 24-07-2006 16:06

als 't zuur is dan is 't toch niet goed meer en niet meer om te eten??

Regendans 24-07-2006 16:11

Zure room opzichzelf is niet slecht, gebruiken we zelfs in de keuken aardig vaak, maar zure slagroom is inderdaad niet al te goed voor je. :)

Jolt 24-07-2006 23:51

Creme Fraiche en slagroom zijn verschillend.

;)

Tjaan 25-07-2006 08:41

Citaat:

Jolt schreef op 24-07-2006 @ 02:17 :
Echt niet, het duurt alleen langer, bij eiwit is het wel zo.

Ten eerste als de klopper warm is, en de room koud, kan het een schock zijn voor de room waardoor hij zuur word, ook heeft het te maken als er onweer op komst is.

Room zuur als je hem te lang klopt, wat een bullshit, dan gaat hij gewoon schiften en krijg je boter.
Waarschijnlijk was de room al zuur, voordat je hem ging kloppen.

Sowieso met dit weer, zo snel mogelijk kloppen en koud houden die producten.

Dankje :)
Heb het idee dat ik alles wel goed koud had gehouden, maar misschien niet genoeg ;)
Binnenkort een nieuwe poging!

Jolt 25-07-2006 09:27

Of de slagroom was te oud.

Katje 25-07-2006 09:54

Citaat:

Jolt schreef op 25-07-2006 @ 00:51 :
Creme Fraiche en slagroom zijn verschillend.

;)

Zure room en creme fraiche ook.

Jolt 25-07-2006 09:56

Alleen het vet gehalte :)

Maja je hebt ook sowieso met slagroom gigantische verschillen, wij gebruiken voor ijs bevoorbeeld 38% vet en voor soepen/ sauzen 32% vet.

Je merkt zeker het verschil, ook als een een mousse maakt, vult dus net iets beter.

Tjaan 25-07-2006 10:16

Citaat:

Jolt schreef op 25-07-2006 @ 10:27 :
Of de slagroom was te oud.
Nee.

botervleug 29-07-2006 16:20

Als de slagroom bedorven is gaat het niet goed. Een andere mogelijkheid is dat de kom en mixer niet helemaal vetvrij waren. Dan kan je kloppen tot je een ons weegt, maar het wordt niet hard.

G. - 29-07-2006 16:42

Je mag geen light slagroom nemen, het moet (helaas) volle slagroom zijn. Er moet suiker bij en je slagroom moet in de koelkast gestaan hebben. Je garden en kom moeten schoon en vetvrij(!) zijn. Ik reageer ff op degene die zei dat goedkope slagroom niet hard wordt, dat kan je wel. Zet je mixer direct op de hoogste stand en doe er wat suiker bij...

Tot zover zijn dit de tips die mij binnen schieten..

succes..

RoozzzJJ 25-08-2006 11:58

Neem gewoon slagroom uit zo'n pakje moet je zelf nog iets mee doen ofsow.. ( :o of had je dat ook gebruikt?)
Naja je kunt het toch ook in de koelkast zetten? :)

AlopiA 25-08-2006 12:35

Citaat:

RoozzzJJ schreef op 25-08-2006 @ 12:58 :
Neem gewoon slagroom uit zo'n pakje moet je zelf nog iets mee doen ofsow.. ( :o of had je dat ook gebruikt?)
Naja je kunt het toch ook in de koelkast zetten? :)

Ik denk dat ze, na 2 maanden hard oefenen, het slagroomkloppen wel onder de knie heeft.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.