Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Huiswerkvragen: Exacte vakken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Vlees vragen (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1486418)

roosjuh1988 12-10-2006 19:18

Vlees vragen
 
Een paar vragen waar ik het antwoord niet op heb kunnen vinden
misschien weten jullie er een paar (A)

2. A Welke groepen van micro-organismen komen van nature veel voor op vlees?

B. Op welke manieren wordt de groei van deze micro-organisme geremd bij vers vlees?

3. A Wat is desinfecteren?
Ontsmetten
B Waarom moet er nagespoeld worden met water?

4. Waardoor zijn producten zoals gekookte worst, knakworst en boterham- worst microbiologisch stabiele producten?

remy476 12-10-2006 20:31

2. A Welke groepen van micro-organismen komen van nature veel voor op vlees?
bacterien :D

B. Op welke manieren wordt de groei van deze micro-organisme geremd bij vers vlees?
bijv. streliseren, pasteuriseren, invriezen enz

3. A Wat is desinfecteren?
Ontsmetten
B Waarom moet er nagespoeld worden met water?
?

4. Waardoor zijn producten zoals gekookte worst, knakworst en boterham- worst microbiologisch stabiele producten?
?ze worden,na sterilisatie, luchtdicht verpakt ?

Periodiek 16-10-2006 21:50

Citaat:

remy476 schreef op 12-10-2006 @ 21:31 :
3. A Wat is desinfecteren?
Ontsmetten
B Waarom moet er nagespoeld worden met water?
?

4. Waardoor zijn producten zoals gekookte worst, knakworst en boterham- worst microbiologisch stabiele producten?
?ze worden,na sterilisatie, luchtdicht verpakt ?

3. Naspoelen is nodig om het desinfectatie-middelen te verwijderen

4. Deze worsten zijn op hogere temperatuur gedesinfecteerd. De cellen barsten, waardoor het vlees 'kauwbaar' wordt (ter extra info;))


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.