![]() |
Eenvoudige apertiefhapjes
Hallo,
Ik ben verhuisd naar mijn appartementje en deze week geef ik een drink. Ik ben niet de handigste en zeker niet op het vlak van koken. Toch wil ik mijn best doen om verscheidene aperitiefhapjes aan te bieden. Wie van jullie kent heel eenvoudige maar lekkere aperitiefhapjes? Nog andere ideetjes wat ik naast chips, bloemkoolroosjes, worteltjes, nootjes op tafel kan zetten? Bedankt! |
Verschillende soorten olijven, gevulde pepers met roomkaas, franse kaasjes...erg lekker ;). Het beste kan je gewoon even naar een winkel gaan waar ze dit soort dingetjes verkopen (delicatessenzaakje of gewoon een kaaswinkel), hebben ze superveel lekkere dingen (Y).
|
1. Kleine kopjes soep doen het altijd goed. Je maakt gewoon een grote pot soep en serveert dat in kleine kopjes.
2. Toastjes met pesto, gerookte ham en mozarella. Dat in de oven tot de mozarella beetje bruin is. 3. Gevulde komkommer: je neemt een komkommer, schilt deze en snijdt hem in de lengte doormidden. Je haalt de pitjes eruit en vult de vrijgekomen ruimte met kruidenkaas. Je verpakt de twee helften apart in folie en plaats die enkele uren in de koelkast. Voor het serveren haal je de komkommer uit de koelkast en snijd hem in schijven van ong. 1 cm. 4. Kerstomaatjes 5. Broodstengels met dipsaus (bvb. tzaziki, kruidenkaas, ...) |
Kaaskoekjes ( als je recept wilt zal ik het wel eens gaan zoeken, ken het niet meer vanbuiten nu)
tomaatjes met mozarella? kaaskroketjes of iets dergelijk? |
Olijven met knoflook! Kun je gewoon in een bakje in de supermarkt of op de markt kopen.
|
Neem een paar witte boterhammen en doe daar tomatentapenade, kaas, ham en eventueel champignons op. Gooi dit in de oven en snijd de boterhammen vervolgens in kleine stukjes. Voila, mini pizzadingen.
|
Crackers of toastjes met diverse salades of brie of iets in die richting doen het altijd wel goed.
|
Citaat:
niet te lang van tevoren smeren, want dan worden ze slap |
Zalm rolletjes gevuld met roomkaas en bieslook, geserveerd op een bedje van sla.
|
Zalmsandwiches.
1 sneetje brood met bieslookzuivelspread + plak gerookte zalm + beetje sla Nog een snee brood met zuivel, zalm, 3 ringen rode ui, peper, zout en verse bieslook + een snee brood, aandrukken, klaar. |
poffertje (zo'n kant en klaar ding) opensnijden, beetje bressot oid erin, plakje zalm ertussen en klaar! je kunt ook een pannenkoek oprollen en dan in stukjes snijden.
Als pizza, je hebt ook van die pakketten waarmee je zelf pizza kunt maken, kun je ook in kleine stukjes snijden! En denk ook eens aan iets zonder kaas. :) |
Citaat:
of wrap maken met zalm, roomkaas en komkommer, oprollen en in folie in de koelkast leggen, voor het serveren in plakjes snijden |
Tomaat pureren en een beetje op smaak brengen met zout en evt peper. Stokbrood in plakjes smeren, tomatenprut erop en klaar. Heerlijk :)
|
Schouderham besmeren met paturain of iets wat daar op lijkt. dan dubbelvouwen en in reepjes snijden. Daar een sateprikkertje doorheen... Et voila!
Heel lekker, en heel simpel! |
Gister gemaakt:
- komkommer gevuld met geitenkaas en basillicum - tunbrot (soort van zweedse wrap, maar dan rechthoekig) met roomkaas, ruccola en gerookte zalm - tomaatjes gevuld met (zelfgemaakte) garnalencocktail - witlofschuitjes gevuld met (zelfgemaakte) garnalencocktail - pesto van ruccola, basillicum, pijnboompitjes en knoflook - knoflook olijven - tonijn salade met rode ui en kappertjes daarbij wat turksbood en lekkere wijn(y) |
Chorizo met een beetje (goede) olijventapenade. (y)
|
picolini's
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.