Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Sausje voor over de bloemkool (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1496340)

AlopiA 01-11-2006 15:52

Sausje voor over de bloemkool
 
Ik maak vanavond bloemkool en ik wil daar eigenlijk graag een sausje over maken. Dat heb ik alleen nog nooit gedaan, en het enige dat ik weet is dat er maizena als verdikkingsmiddel en kaas in zit :D

Iemand een idee welk recept hierbij hoort? Of misschien een ander sausje wat erg lekker is?

Gimme more beer 01-11-2006 16:27

Iets met kerrie kan ook wel lekker zijn, denk ik zo. Mayo, kerrie en gembersiroop bijvoorbeeld?

red5 01-11-2006 16:39

100 gram boter smelten, en bloem erdoorheen mengen tot het een beetje dik is (niet laten aanbranden!), room erdoorheen, en kaas erin laten smelten. zout + peper, en misschien wat nootmuskaat. mjummie ^_^

Bloem 01-11-2006 16:46

Citaat:

Gimme more beer schreef op 01-11-2006 @ 17:27 :
Iets met kerrie kan ook wel lekker zijn, denk ik zo. Mayo, kerrie en gembersiroop bijvoorbeeld?
Op je bloemkool? :|

Zo'n papje van bloem, boter en melk, evt kruiden toevoegen naar smaak.

AlopiA 01-11-2006 17:13

Oké, dankjulliewel :)

Paranoide 01-11-2006 17:17

Kaas-bechamelsaus (y)

Moet je maar even zoeken hier, ik had er ooit een topic over geopend.

Gimme more beer 01-11-2006 17:46

Citaat:

Bloem schreef op 01-11-2006 @ 17:46 :
Op je bloemkool? :|
Ja, lekker!

Overigens is kerrie bij heel veel groenten lekker, maar dat is een ander verhaal :)

Jolt 01-11-2006 17:48

Kerrie ijs is lekker :)

Sarah 01-11-2006 17:55

Citaat:

Gimme more beer schreef op 01-11-2006 @ 17:27 :
Iets met kerrie kan ook wel lekker zijn, denk ik zo. Mayo, kerrie en gembersiroop bijvoorbeeld?
een koud sausje over warm eten is wel gek. Het zou wel kunnen als je de bloemkool heel kort kookt en dan laat afkoelen en er een bloemkoolsalade van maakt.

Voor traditioneel sausje, wat red55 zei, alleen niet 100 gram boter gebruiken in je eentje want dan heb je genoeg saus voor 4 personen óf je krijgt een saus die zo vet is dat het niet meer lekker is.

Ander (makkelijker) traditioneel sausje = papje maken van voor 4 personen 6 eetlepels maizena en wat koude melk, dit oplossen in 300 ml kokende melk, 1/3 tot 1/2 kruidenbouillonblokje erin oplossen, inkoken tot het een dikke saus is, nootmuskaat erbij. Zo maakt mijn moeder het. Voor 1 persoon kun je dit steeds door vier delen maar dat wordt dan wel een gepruts met het bouillonblokje. Kerrie ipv nootmuskaat kan ook als je nu zin in kerrie hebt gekregen :p, dan wel lekker veel kerrie.

Bloem 01-11-2006 18:27

Citaat:

Gimme more beer schreef op 01-11-2006 @ 18:46 :
Ja, lekker!

Overigens is kerrie bij heel veel groenten lekker, maar dat is een ander verhaal :)

Ik had het niet over de kerrie maar over de mayonaise.

Daantje_0705 01-11-2006 19:20

Ik neem altijd gewoon kaassaus uit een pakje :o Smaakt ook prima :)

Gimme more beer 01-11-2006 23:36

Citaat:

Bloem schreef op 01-11-2006 @ 19:27 :
Ik had het niet over de kerrie maar over de mayonaise.
Oh ja, maar je moet hem ook verdunnen. Hij kan opzich ook wel in olievorm, bijvoorbeeld. Ik schud ook maar wat uit m'n mouw, hoor ;)

Gimme more beer 01-11-2006 23:38

Citaat:

Sarah schreef op 01-11-2006 @ 18:55 :
een koud sausje over warm eten is wel gek.
Opzich is dat helemaal niet gek. Je moet het alleen anders zien. Je moet niet de saus over de bloemkool gooien, maar er juist naast. Daarnaast zijn er ook veel sausjes te bedenken met bijvoorbeeld olijfolie (erg lekker bij bloemkool!) en die gaan er ook gewoon koud overheen na het afgieten. Het wordt toch wel warm.

MTpower 02-11-2006 01:17

Gewoon kaussaus ja (y)

Ik pleur trouwens overal stroganoff over als we van die pakjes hebben liggen, teveel werk om zelf te maken :p

suvórov 02-11-2006 08:56

Ik doe wel eens bloemkool en sperziebonen wokken met kokosmelk, kerriekruiden, cashewnoten, ui, knoflook en sambal.

Stefanie 02-11-2006 10:05

Ham-kaas saus meestal.

OwL 02-11-2006 12:32

botersaus :) (heb een oma-kookboek waar dat instaat :p )

sannverwijderd 06-11-2006 23:31

Citaat:

Bloem schreef op 01-11-2006 @ 17:46 :
Op je bloemkool? :|

Zo'n papje van bloem, boter en melk, evt kruiden toevoegen naar smaak.

+ evt kaas meesmelten :) mjum

*_MizzMinieJ_* 12-11-2006 17:18

gewoon kaassaus uit een zakje waar je alleen nog maar water bij moet doen .. en opwarmen natuurlijk:P

Bloem 12-11-2006 17:40

Slechte tip om een 5 dagen oud topic mee te uppen. :p

AlopiA 12-11-2006 19:05

Citaat:

Bloem schreef op 12-11-2006 @ 18:40 :
Slechte tip om een 5 dagen oud topic mee te uppen. :p
inderdaad, bovendien heb ik de bloemkool 11 dagen geleden al gegeten.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.