![]() |
Vegetarisch studentenvoedsel??
Wie o wie kan mijn brein even opfrissen met wat makkelijk vegetarische maaltijden.
Ben net op kamers, en eet al 2 maanden ongeveer hetzelfde; aardappeltjes, veggie-burger, groente uit potje. Of rijst of pasta ofzo. En dat verveelt! Dus vegetarisch en niet te moeilijk :) |
Je kunt overal kaas, ei of paddestoelen in gooien. (y)
En ik kan het weten want ik heb meer dan twee jaar voor mijn vegetarische vriendinnetje gekookt, terwijl ik zelf gewoon vlees eet! :mad: |
elke maaltijd alleen ipv vlees iets anders
|
Frituuraardappelballetjes van de AH, vijftig cent per halve kilo oid. (Bereid-tijd, 5 minuten.)
Vegetarische broodjes bapao van de AH, niet die uit 't vriesvak maar die andere. (Bereid-tijd, 40 seconden.) Rijst (roer)bakken met kaas en stukjes ei en stukjes brood en ketjap en eventueel troep als geraspte wortel of vegetarisch fijngehakt, ook gaaf. (Bereid-tijd exclusief koken van de rijst, 15 minuten.) Nootjes/zongedroogde tomaat/kappertjes door je eten kan er wat variatie in brengen. Gepofte aardappel, mits je een magnetron hebt die daar op afgesteld kan worden, is ook heel makkelijk. (Bereid-tijd, 5 minuten.) Voor extra gaafheid kun je ze na 't poffen door midden snijden en even op een grillpan leggen zodat ze zo'n gaaf laagje krijgen, maar een student heeft vast geen grillpan. ;) In plaats van een veggie-burger kun je ook tofu of seitan gebruiken, daar kun je best veel verschillende dingen mee. Tofu is te krijgen bij de AH voor veel geld en bij een toko voor weinig geld. Seitan heb je vaak in natuurwinkels of bijvoorbeeld in de Gimsel. Pesto en pijnboompitten door je pasta. (y) Boekweit, dat is een beetje lastig om te maken (..de eerste keer dan :D) maar wel heel gaaf en lekker voor als je iets anders wil dan rijst/pasta/aardappel. Je moet 't eerst koken, wel alvast zout toevoegen in 't water, en daarna (roer)bakken. Het is wel hip om er een beetje kruidenboter doorheen te gooien. Voor de rest kan er van alles door, net als bij rijst: geraspte wortel, andere groente, tofu/quorn/seitan, paddestoelen/champignons, etc. Wat jij 't gaafste vindt. Geroerbakte wortel, bloemkool, willekeurige andere kool, ui en snijbonen oid met kaas-bechamelsaus. Het koken laten zitten en friet gaan halen. ;) |
maak zelf je falafel! super cheap en lekker. mocht wat over hebben vries je het in, handig voor een volgende keer.
|
Een wokpan is echt essentieel.
|
Citaat:
Nasi met cashewnoten en pinda's in plaats van vlees is wel gaaf. Sowieso dingen met cashewnoten. |
zoek eens op www.ah.nl, je kunt aanklikken dat het vegetarisch moet zijn en er staan veel snelle gerechten op :)
en verder, ehm, ik zie niet in hoe je zelf niets kunt bedenken, ik eet 5 dagen per week vegetarisch maar ben nooit zo inspiratieloos dat ik een vegaburger eet :confused: doe eens iets met ei, nootjes, kaas, peulvruchten, tofu, etc. |
wat ik wel lekker vind is:
kikkererwten met spinazie en cherrytomaatjes en daar kan je dan evt als je dat lekker vind pistachenoten overdoen. (y) |
Citaat:
een beetje studentenhuis heeft toch wel een frietpan trouwens :p |
Kortom, noten.
|
Citaat:
weliswaar recept van de ah, maar erg lekker stampot andijvie met kaas, rode paprika, pijnboompitten en een beetje mosterd wraps kun je ook prima vega maken en de chicken teriyaki van de knorr smaakt ook prima met quorn in plaats van kip |
risotto met cashewnoten, brocoli, oesterzwammen en soja-saus
tortilla's met coleslaw en ijsbergsla |
Citaat:
|
AH huismerk kaas wel (y)
|
aldi mozarella ook trouwens (y)
|
Nasi met van die voorgekruide tofureepjes ipv vlees is erg lekker, makkelijk en snel :)
Pasta met spinazie, champignons en cashewnoten ook :) Risotto met courgette, cherry tomaatjes en feta-kaas (is dat vegetarisch eigenlijk?) |
ik eet heel vaak vegetarisch omdat ik te lui ben om vlees door mn maaltijd te gooien :o
pasta met (vegetarische) kaassaus pasta met pesto (y) edit: daantje hoe maak je die pasta met spinazie enzo? |
Citaat:
Gebruik je kikkererwten uit blik? En moet je die eerst bakken ofzo? En dan de spinazie erbij? |
wat ik vaak maak, geldcrisis of niet, is mijn vegetarische oven schotel.
Je doet aardappelpuree (uit een zakje of zelf gestampt) in een bak. Daarin 3 paprika`s, of 2, (verschillende kleuren is leuk.) erbij, peper, zout en dan door elkaar mixen. Een laag in een ovenschaal doen, afdekken met kaas (jong of oud) kruidenkaas is af te raden, dat had ik vorige week gemaakt (n) dan de volgende laag aardappelpuree erboven op doen met weer een laag kaas. 2 eieren kloppen, en bovenop de ovenschotel gieten. dan 25 à 30 min in de oven en klaar. echt heerlijk en kost niet zoveel geld /en is niet moeilijk. |
Citaat:
|
Een ovenschotel kan je trouwens ook prima maken met prei en banaan :) Is erg lekker en heel erg goedkoop. In een vleesvariant kan je dan nog gehakt doen maar het kan ook prima met quorn denk ik (nog nooit gedaan maar ik zou niet weten waarom het niet kan). Wat me ook nog te binnen schiet is quorn roerbakken met roerbakgroente en er dan tarly of roerbakmie bij eten, weer eens iets anders dan pasta :)
|
Citaat:
- pasta koken (inderdaad die spiraaltjes zijn het leukst) - verse spinazie koken en hakken - in een wok beetje olie met flink wat knoflook - champignons bakken in die knoflook - tomaten in blokjes snijden en erbij - spinazie erbij - cashewnoten erdoor Yummie. Verder snap ik niet waarom je groente uit een potje eet, verse is veel lekkerder en (zeker van de markt) niet echt duurder dan uit potjes en blikjes. Misschien iets meer werk, maar ach. Nog een receptje dan maar: - stuk tofu in blokjes en marineren met ketjap en een pepertje - tofu + peper bakken in olie met gembersiroop (of verse gember) - champignons, paprika, courgette, prei, dunne plakjes wortel erbij - water koken en couscous maken - couscous bij de groente - even wokken Klaar. Helemaal makkelijk en snel: - witte kool of spitskool in reepjes eventjes koken - rijst of couscous of bulghur of gierst of of of zoiets in een andere pan koken - pepertje, knoflook en gember fruiten - kool erbij - flink wat kerrie en kurkuma er overheen Ook alweer klaar en kost helemaal niks. Wij hebben trouwens geen frituurpan en die mis ik ook niet hoor. |
Citaat:
|
Vegetarische vervangers die zo kant en klaar in de winkel liggen gaan vervelen, vind ik zelf. Ik woon dan wel gewoon thuis maar je kunt eigenlijk van alles doen. Mijn moeder gheeft een heel kookboek samengesteld met recepten die ze van internet heeft gehaald. Als je interesse hebt PM je maar oid.
Je kunt natuurlijk altijd kaas, eieren, noten en peulvruchten als vervanging regelen. Peulvruchten zijn gewoon groente en dus kost het eigenlijk geen extra geld om voor vervanging te regelen. Noten kan je gewoon overal bij strooien. Over de aardappels, door de stampot, bij de boontjes of wat je dan ook eet?? Bij de maccaronie neem ik meestal veel extra strooikaas erbij en bij de rijst zijn noten en peulvruchten erg lekker. Als je meer informatie wil, roep je maar :) |
Citaat:
of ui eerst bakken, niet in een koekepan maar in eeuh ja een kookpan, daarna diepvriesspinzie erbij doen en wat kruidenbouillon & griekse yoghurt en eventueel verder op smaak brengen met wat je wilt |
Sorry, beetje late reactie...
maar recept voor kikkererwten met spinazie :) (y) cherrytomaten ui knoflook kikkererwten 200 gram spinazie basilicum gemalen komijn (djinten) In wok olijfolie verhitten en ui en knoflook hierin bakken. Komijn even meebakken. Dan kikkererwten erdoor scheppen en 5 minuten meebakken. Spinazie erbij en laten slinken. Cherrytomaatjes erdoor en alles warm laten worden. Pistachenoten en basilicum erover strooien. |
hmmz, ik had laatst een wit blok tofu gehaald. En dat was smerig :eek: Hoe maak ik het lekker?
En ga alsjeblieft niet zeggen koop kant en klare voorgekruide, want die kosten echt een fortuin :| Ik vond de prijs (12 euro p/k) zo belachelijk! Daar eet ik net zo goed lekker vlees van. |
Citaat:
|
Citaat:
Mogelijkheid 1: Eerst in blokjes snijden, dan uit laten lekken, dan flink kruiden en zout erop doen (ik vind kipkruiden er erg goed bij passen :D), olie verhitten in een koekenpan en de tofu op halfhoog vuur knapperig bakken. Mogelijkheid 2: De tofu in blokjes snijden, een beetje uitknijpen, dan in een schaaltje doen en overgieten met ketjap of een andere zoutige dunne saus (japanse sojasaus geeft bv. weer een heel andere smaak), uurtje laten staan zodat het er goed in trekt, olie verhitten in een koekenpan en de tofu op halfhoog vuur knapperig bakken. Frituren schijnt ook goed te kunnen maar dat heb ik nog nooit gedaan. |
Citaat:
Altijd eerst in blokjes of plakjes snijden. Verschillende opties: - chilipeper (gewone peper kan ook), ketjap, knoflook - ketjap, kerriepoeder - gembersiroop, chilipeper, peper - ketjap, sambal - kruidnagels, gembersiroop (moet wel lang staan anders heeft kruidnagel niet echt effect) - verzin gewoon iets leuk met kruiden in je kastje, het smaakt bijna altijd wel Oh ja bakken in olie met knoflook is lekker, uitje erbij ook. Edit: wat Sarah zegt ja: eerst even uitknijpen/laten uitlekken want anders is het soppig. |
Citaat:
Ik zal het eens marineren en dan opbakken. Nog een vraagje kan het spul in de vriezer? Ik heb de helft namelijk ingevroren, maar dat heeft nu een hele gele kleur gekregen. |
ik vries het altijd gewoon in, het gaat er dan inderdaad wat anders uitzien maar verder gedraagt het zich nog precies hetzelfde.
|
ik heb een vegetarisch studentenkookboek gekregen voor mn verjaardag en daar staan handige en lekkere dingen in :)
|
Groente uit potje?! Jez*s wat ongezond! :eek:
|
Citaat:
|
sorry, het tijdstip ofzo..
Gevulde paprika's al eens geprobeerd? |
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
|
Citaat:
Maar goed, voor fruit telt dat wel ja |
rijst, aardappels en pasta met van alles wat je erbij wilt eten zolang het maar geen vlees is en believe me....dat is een heleboel en je hoeft niet altijd vleesvervangers te eten en groeten uit pot...kan je beter verse groenten eten.
|
en als je geen zin hebt om te koken kun je naast frieten natuurlijk altijd de overheerlijke pizza margaritha halen.
Is trouwens zeer betaalbaar voor de gemiddelde student. |
Citaat:
|
ik eet zelf ook dagelijks vega studentenfood..
en het is echt niet moeilijk ofzo.. ik doe ook veel ideeën op uit recepten. gewoon uit kookboeken enzo. vaak kan je zelf iets creatiefs als vleesvervanger vinden, of het weglaten. ik eet overigens zelf niet vaak vleesvervangers, max 2 keer per week. ik doe het wel, voedingsstoffen blabla, maar ik eet over het algemeen lekkerder als ik het niet doe. |
Vega-gehakt roerbakken met groenten en dan in een wrap. (y)
|
Ik kook altijd 'gewone' maaltijden en laat dan het vlees weg. Of vervang het door vis/ei. Maar vleesvervangers eet ik nooit; die vind ik niet lekker.
|
ratatouille... (is helaas altijd voor twee dagen)
rooie/gele (voor de kleur) paprika, tomaat, courgette, evt. aubergine, als je wil knoflook en uitjes, champignons. alles in stukken snijden en in beetje olie roerbakken. mozzarella erdoor en voila, gezonde maaltijd of koude pastasalade (meer zomereten, maar goed), penne of van die rondjes koken, geraspte kaas, paprika, mais, etc, mengen en opeten tortellini gevuld met kaas en spinazie, kant en klaar bij de xenos. wat groente erbij bakken, kaas eroverheen kant-en-klare basisbodem voor pizza (ah, vers koelvak bij groenten), veggieburger in stukjes choppen, mais, tomatenpurée, champignons en groene paprika bakken en op je pizza gooien. kwartiertje in de oven |
of die veggie sate (quorn) met saus... eetlepel olie erbij en roerbakken, wokgroenten erbij (chinese of italiaanse), kan je zo eten. kan ook rijst of noedels bij (mie bijvoorbeeld)
|
RATATOUILLE>.... 2 of 1 L geen idee... haha sorry....
alleen maar groenten, vaak genoeg van die turkse groentenboertjes... in de buurt.... |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:03. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.