Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   5 gangen kerst diner (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1505751)

Msz;Blond 21-11-2006 19:37

5 gangen kerst diner
 
Hallo :)

Wie kan mij helpen met me menukaart, ik moet hem 5 december klaar hebben.

opdracht:
een menukaart maken met een 5 gangen kerst diner.

Er moet natuurlijk wel een logishe volgorde inzitten:

Koud voorgerecht
Soep
Hoofdgerecht
Kaas
Nagerecht

Roept u maar!! :D

even voor de duidelijkheid, ik hoef het niet klaar te maken, moet alleen het menu samen stellen, het is voor school.

Pippeloen 21-11-2006 23:59

Citaat:

Msz;Blond schreef op 21-11-2006 @ 20:37 :
Hallo :)

Wie kan mij helpen met me menukaart, ik moet hem 5 december klaar hebben.

opdracht:
een menukaart maken met een 5 gangen kerst diner.

Er moet natuurlijk wel een logishe volgorde inzitten:

Koud voorgerecht
Soep
Hoofdgerecht
Kaas
Nagerecht

Roept u maar!! :D

ik kan wel wat verzinnen, maar wat is het budget?

VelvetDreams 22-11-2006 09:52

- Als koudvoorgerecht kan je natuurlijk altijd toastjes of stokbrood met sausjes e.d erbij doen.
Ik heb zelf pas geleden gevulden tomaten gemaakt:
Tomaat open snijden, pitjes e.d. eruit halen. Door een zeefje doen, zodat het ergste sap al weg is.
De prut die je overhoudt vermengen met een knoflook sausje. Wat extra (dikke) tomatenpuree door doen en wat kaas. Tien minuten in de oven op 150 graden en klaar!!

- Als voorgerecht soep; o.a. tomaten, groenten, champignon, ossenstaart etc.

- Als hoofdmenu, kan je het beste iets gemakkelijks verzinnen. Ik weet niet met hoeveel personen jullie zijn? Macaronie is goed te doen hoor! Het is makkelijk, lekker en warm...

- als kaas gerechtjes kan je: plakjes kaas één minuut in de magnetron doen dan heb je kaaschipjes. Brie stukjes e.d. maken. Of een kaas taartje. Met bladerdeeg en verschillende soorten kaas ertussen stoppen. Een echt recept heb ik er niet van, maar dat is gewoon een kwestie van uitproberen.

- en als nagerecht bijvoorbeeld fruit, ijs, kwart, vlaflip, je kan eindeloos blijven combineren.

Msz;Blond 22-11-2006 10:23

Citaat:

Naojan schreef op 22-11-2006 @ 00:59 :
ik kan wel wat verzinnen, maar wat is het budget?
heb me post even gewijzigd, want ik hoef het eten niet te maken, ik moet alleen het menu samen stellen.
dus een budget is er niet :)

AlopiA 22-11-2006 10:30

koud voorgerecht:
carpaccio

soep:
iets aparts, iets van briesoep oid..erg lekker overigens :)

hoofdgerecht
reeënrug ofzo? ik denk er nog even over na

kaas:
tja..kaasplankje lijkt me, met verschillende soorten kaas

nagerecht:
brownies met slagroomijs en karamelsaus <3

Pinksterhaas 22-11-2006 10:53

Dat lijkt me wel erg zwaar. :o

AlopiA 22-11-2006 10:54

Citaat:

Pinksterhaas schreef op 22-11-2006 @ 11:53 :
Dat lijkt me wel erg zwaar. :o
boeiend, ze hoeft het toch niet op te eten :p

ekki 22-11-2006 17:22

Koud voorgerecht: kip-mango-slasalade (dus kip lekker bakken, mango erbij, sla erbij (verschillende soorten ofzo), mosterdsausje oid.

Soep: Iets licht verteerbaars, gezien het al zo uitgebreid is. Ik zou zelf een heel simpel tomatensoepje doen met niet te veel ingrediënten.

Hoofdgerecht: Een hartige taart uit de oven met broccoli, spekjes. Zoiets. Of iets anders uit de oven.

Kaas: Bladerdeeg met daarin brie of geitenkaas en honing. Even in de oven, erg lekker.

Nagerecht: Tsja, beetje creatief, toetjes zijn er echt veel. Eentje die ik erg lekker vind (van de ah ;)): appels en peren in stukjes snijden, beetje finesse voor verrijken erbij en een tijdje in de magnetron (6 minuten ofzo?) op de hoogste stand. 3x tussendoor doorroeren. Kaneelijs op een bordje, dat warme appel/perenspul er omheen en van die kaneelappelsuikerparels (van gilze geloof ik) er overheen.


Succes met creatief zijn!

MTpower 22-11-2006 18:42

Waarom perse soep en kaas? :)

Msz;Blond 22-11-2006 20:33

Citaat:

MTpower schreef op 22-11-2006 @ 19:42 :
Waarom perse soep en kaas? :)
er moet evenwicht in zitten :D

Msz;Blond 22-11-2006 20:35

Dankje voor die leuke menu samenstellingen :)

But keep going :D

MTpower 22-11-2006 20:40

Citaat:

Msz;Blond schreef op 22-11-2006 @ 21:33 :
er moet evenwicht in zitten :D
Dat kan niet met andere gerechten? :p

Msz;Blond 22-11-2006 20:42

Citaat:

MTpower schreef op 22-11-2006 @ 21:40 :
Dat kan niet met andere gerechten? :p
Dit is het meest voorkomende... maar als jij andere weet :)

mandarijn 22-11-2006 20:43

Van een restaurant waar ik gewerkt heb, heb ik dit even van de site 'geleend':

Cocktail van noordzeekrab met fijne groenten avocado en gefrituurde scampi
-o-o-o-
Nootje van zeeduivel met spek, groene linzen en een rodewijnsaus
-o-o-o-
Gegrilde coquilles Saint-Jacques met risotto, wintertruffel en Parmezaanse kaas
-o-o-o-
Sorbet van peer en champagne
-o-o-o-
Hertenrugfilet met een jus van rode bietjes, selderij olie en chips van schorseneren
-o-o-o-
Taartje van witte chocolade mousse, Grand Marnier-roomijs, espuma van Grand Marnier en een coulis van passievruchten
-o-o-o-
Mokka met zoete lekkernijen
-o-o-o-

Kerstlunchmenu: € 72.50

Msz;Blond 22-11-2006 20:45

Citaat:

mandarijn schreef op 22-11-2006 @ 21:43 :
Van een restaurant waar ik gewerkt heb, heb ik dit even van de site 'geleend':

Cocktail van noordzeekrab met fijne groenten avocado en gefrituurde scampi
-o-o-o-
Nootje van zeeduivel met spek, groene linzen en een rodewijnsaus
-o-o-o-
Gegrilde coquilles Saint-Jacques met risotto, wintertruffel en Parmezaanse kaas
-o-o-o-
Sorbet van peer en champagne
-o-o-o-
Hertenrugfilet met een jus van rode bietjes, selderij olie en chips van schorseneren
-o-o-o-
Taartje van witte chocolade mousse, Grand Marnier-roomijs, espuma van Grand Marnier en een coulis van passievruchten
-o-o-o-
Mokka met zoete lekkernijen
-o-o-o-

Kerstlunchmenu: € 72.50

Oehh interessant dankje (y)

mini89 23-11-2006 14:34

En de mensen die geen kaas lusten?

(Ja, die bestaan :) )

MTpower 23-11-2006 14:57

Citaat:

mandarijn schreef op 22-11-2006 @ 21:43 :
Van een restaurant waar ik gewerkt heb, heb ik dit even van de site 'geleend':

Cocktail van noordzeekrab met fijne groenten avocado en gefrituurde scampi
-o-o-o-
Nootje van zeeduivel met spek, groene linzen en een rodewijnsaus
-o-o-o-
Gegrilde coquilles Saint-Jacques met risotto, wintertruffel en Parmezaanse kaas
-o-o-o-
Sorbet van peer en champagne
-o-o-o-
Hertenrugfilet met een jus van rode bietjes, selderij olie en chips van schorseneren
-o-o-o-
Taartje van witte chocolade mousse, Grand Marnier-roomijs, espuma van Grand Marnier en een coulis van passievruchten
-o-o-o-
Mokka met zoete lekkernijen
-o-o-o-

Kerstlunchmenu: € 72.50

Goed dat je die prijs er bij hebt gezet, dat zijn nou niet bepaald de meest goedkope ingredienten :P

Msz;Blond 23-11-2006 20:50

Citaat:

mini89 schreef op 23-11-2006 @ 15:34 :
En de mensen die geen kaas lusten?

(Ja, die bestaan :) )

hebben zoiets als pech ? :rolleyes:
Je kan niet met elk persoon rekening houden, de 1 lust dit niet de ander dat weer niet...
beetje ingewikkeld vind je niet? :p

Snees 23-11-2006 21:31

Citaat:

Msz;Blond schreef op 23-11-2006 @ 21:50 :
hebben zoiets als pech ? :rolleyes:
Je kan niet met elk persoon rekening houden, de 1 lust dit niet de ander dat weer niet...
beetje ingewikkeld vind je niet? :p

Als je een menu samenstelt...

Msz;Blond 24-11-2006 08:24

Citaat:

Snees schreef op 23-11-2006 @ 22:31 :
Als je een menu samenstelt...
Het is voor school, het hoef dus niet gemaakt te worden....
het gaat over het samenstellen van en menu, en kunnen uitleggen wat het is

synclinorium 24-11-2006 18:03

Dus deze bovenstaande mensen hebben jouw huiswerk gemaakt?

Msz;Blond 24-11-2006 18:15

Citaat:

synclinorium schreef op 24-11-2006 @ 19:03 :
Dus deze bovenstaande mensen hebben jouw huiswerk gemaakt?
was het maar zo :D

nee, ik moet als nog een menu samen stellen, en uitleg geven, ik heb hier niet gevraagd om uitleg van wat het allemaal is.
en met de uitleg gaan ze erg ver... Wat is sorbet ijs, hoe wordt dit gemaakt, hoe wordt dat gemaakt...
erg vervelend, maar goed om te weten :)

niña 24-11-2006 23:59

Jij doet een horeca opleiding?

Msz;Blond 25-11-2006 09:01

Citaat:

niña schreef op 25-11-2006 @ 00:59 :
Jij doet een horeca opleiding?
jup eerste jaars, hoezo ?

milkzhake 26-11-2006 12:16

Citaat:

Msz;Blond schreef op 25-11-2006 @ 09:01 :
jup eerste jaars, hoezo ?
lol best triest dat je dan niks zelf kan verzinnen :')

Inflammae 02-12-2006 21:52

Citaat:

milkzhake schreef op 26-11-2006 @ 13:16 :
lol best triest dat je dan niks zelf kan verzinnen :')
Best triest om zo'n opmerking te maken TBH.

Bloem 02-12-2006 23:09

Daar hoefde een topic van een week oud dan ook weer niet voor ge-upt te worden.

VelvetDreams 05-12-2006 08:02

Misschien dat je zelf ook een recept weet?? Dat je erin wil verwerken. Dat is voor ons makkelijker om er dan weer wat bij te verzinnen..


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.