![]() |
Knoflook; stinkende vingers
Wanneer ik knoflook gebruik tijdens het koken, heb ik daarna altijd ontzettend meurende vingers. Ik gebruik wel een knoflookpers, maar ik moet zo'n teentje toch eerst even pellen en de puntjes ('kontjes') eraf snijden. Soms is ie al wat ouder en moet ik er even een klein stukje uitsnijden ofzo, dat niet meer goed is. Anyway, m'n vingers stinken dan echt ontzettend naar knoflook de rest van de avond en soms zelfs de volgende dag nog. Kan ik iets doen om dit te voorkomen?
|
Handschoenen? :o
|
Je moet zo'n zeepje van metaal kopen, beetje moeilijk uitleggen wat ik bedoel maar als je gaat zoeken (bij Blokker oid) vind je het wel. Daar was je dan je handen mee en die haalt etensluchtjes heel goed van je handen af!
|
Zzo'n zeepje van metaal is geldverspilling. Het werkt wel, maar het is gewoon roestvrij staal. De kraan is ook van roestvrij staal. Maak je handen nat, wrijf ze stevig over de kraan en was ze daarna gewoon zoals je altijd doet.
|
Volgens mij werkt het wel als je met natte handen die knoflook snijdt. Werkt met uien iig wel aardig.
Overigens: als je met een houten snijplank uien snijdt, moet je die ook even van tevoren nat maken. Dat zorgt ervoor dat de ui er niet zo in blijft hangen en alle groente (of brood of whtvr) die je er daarna op snijdt niet zo vies smaakt. |
Ik kreeg laatst de tip om Soapy te gebruiken. Mijn handen ruiken ook heel erg als ik uien heb gesneden...
|
|
Ah cool, thx X-Ray!
@ Stefanie: wij hebben altijd al Soapy.. |
Citaat:
|
Bij mij niet iig.
|
gewoonn die fvingers afsnijdenswa!
|
No problem :)
|
ja ik heb dat ook altijd die vingers, misschien dat ik maar gemalen knoflook ga gebruiken.
|
Citroensap
|
Citaat:
|
Bij overmatig gebruik van knoflook denk ik meer aan een stinkende muil.
|
Citaat:
|
Eigenlijk zou overal een verplichte hoeveelheid knoflook toegevoegd moeten worden, dan heeft iedereen een 'stinkende muil'. En dan valt het niet zo op....
Knoflook (y) Stinkende muil (n) Stinkende knoflook vingers (n) |
Ik weet niet of het bij knoflook ook helpt, maar bij uien in ieder geval wel en het is heel simpel: je handen wassen met koud water en weg is de uiengeur!
Je zou denken dat het met warm water beter schoon wordt, maar met koud water is de geur echt meteen weg. |
Ik heb er zelf nooit last van, als ik de afwas doe nadat ik heb gekookt.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:17. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.