Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Pannenkoeken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1512560)

~lienepien~ 07-12-2006 22:40

Pannenkoeken
 
Ik wil binnenkort weer eens pannenkoeken bakken, maar de vorige keer vond ik olijfolie niet zo'n succes.

Oftewel mijn vraag: in wat voor vet/olie kan ik pannenkoeken het beste bakken?

femkeb 07-12-2006 22:42

bakboter

olijfolie werkt idd niet... ook bijv gebakken aardappeltjes kan je volgens mij beter in boter bakken dan in olijfolie

Sarah 07-12-2006 22:57

roomboter, bakboter, margarine, vloeibare margarine of zonnebloem-olie

~lienepien~ 07-12-2006 22:57

En zonnebloemolie?

~lienepien~ 07-12-2006 22:57

Citaat:

Sarah schreef op 07-12-2006 @ 22:57 :
roomboter, bakboter, margarine, vloeibare margarine of zonnebloem-olie
Dank je, zag je post te laat ;) :)

Sarah 07-12-2006 22:57

zonnebloemolie kun je trouwens ook door het beslag gieten, dan hoeft het niet meer in de pan (y)

~lienepien~ 07-12-2006 23:02

En is het gezond(er dan bakboter)?

Sarah 07-12-2006 23:04

hmm, het is wel vloeibaarder. In de fles zonnebloemolie die ik heb zit 11 gram verzadigd vet, 81 gram onverzadigd vet en 1 gram transvet per 100 ml. Ik weet niet hoe dat met bakboter zit.

Daantje_0705 07-12-2006 23:08

Ik vind van die vloeibare bakboter in zo'n fles wel handig om pannenkoeken mee te bakken :)

Gimme more beer 08-12-2006 00:12

Citaat:

~lienepien~ schreef op 07-12-2006 @ 22:57 :
En zonnebloemolie?
Dat is zelfs erg lekker :)

En inderdaad kun je het heel goed door het beslag doen, want dan heb je ook steeds de goede portie olie en niet soms een overmaat en soms te weinig.

Dukko 08-12-2006 03:46

probeer eens oosterse wokolie :cool:

Gimme more beer 08-12-2006 11:04

Bah :P

Quis 08-12-2006 11:08

zonnebloem olie idd. Olijfolie is meestal niet echt om te bakken, maar meer voor sladressings etc.

Boogie 08-12-2006 11:10

Bakt dat wel goed bruin met zonnebloemolie?

Quis 08-12-2006 11:18

Citaat:

Boogie schreef op 08-12-2006 @ 11:10 :
Bakt dat wel goed bruin met zonnebloemolie?
Jazeker, waarom niet?

Gimme more beer 08-12-2006 11:20

Citaat:

Boogie schreef op 08-12-2006 @ 11:10 :
Bakt dat wel goed bruin met zonnebloemolie?
Juist wel. Heel mooi constant bruin (Y) En, in tegenstelling tot margarine, wordt het vet op je bord niet meer hard. Dat vind ik zó vies.

Mrs Mojo Risin 08-12-2006 12:53

Olijfolie is idd geen succes bij dingen die van zichzelf niet veel smaak hebben zoals pannenkoeken of wentelteefjes..
ik gebruik zelf altijd zonnebloemolie en dat gaat prima. Ik bak eigenlijk nooit pannenkoeken ofzo, maar toevallig vorige week nog.
Daar vroeg ik me trouwens nog wel iets over af, moet je dan na elke pannenkoek een beetje nieuwe olie erin doen of niet?

Hawahaai 08-12-2006 13:01

Citaat:

Mrs Mojo Risin schreef op 08-12-2006 @ 12:53 :
Daar vroeg ik me trouwens nog wel iets over af, moet je dan na elke pannenkoek een beetje nieuwe olie erin doen of niet?
Ik doe altijd een scheutje olie in het beslag, en dan per twee of drie pannenkoeken ook nog een klein beetje in de pan.

Bloem 08-12-2006 13:45

Citaat:

Gimme more beer schreef op 08-12-2006 @ 11:20 :
Juist wel. Heel mooi constant bruin (Y) En, in tegenstelling tot margarine, wordt het vet op je bord niet meer hard. Dat vind ik zó vies.
Hoeveel margarine gebruik jij dan doorgaans dat het op je bord drupt? :| :p

Gimme more beer 08-12-2006 14:56

Citaat:

Bloem schreef op 08-12-2006 @ 13:45 :
Hoeveel margarine gebruik jij dan doorgaans dat het op je bord drupt? :| :p
Nou ja, er blijft altijd wat achter op je bord.

Ik kook overigens nooit met vast vet, of het nu margarine of roomboter is. Ik vind het echt smerig (N)

Alleen voor biefstuk eigenlijk heel soms, maar dat eet ik niet zo vaak.

Bloem 08-12-2006 15:47

Ik gebruik altijd olijfolie alleen met pannenkoeken niet, die vind ik lekkerder in boter.

=zwart wit= 08-12-2006 18:01

ik vind olijfolie wel oke. met kaaspannekoek oid proef je het natuurlijk ook minder ;). anders gebruik ik gewoon margarine. @sarah, hoeveel moet je dan door het beslag doen?

~lienepien~ 09-12-2006 19:31

Ik heb zonnebloemolie door het beslag gebruikt.

Werkte (y) .

WishfulDreaming 10-12-2006 00:51

Mijn broer gebruikt steeds sla-olie, deed ie op zn werk ook (pannenkoekenhuis)

thrunx 10-12-2006 09:32

Citaat:

Sarah schreef op 07-12-2006 @ 22:57 :
zonnebloemolie kun je trouwens ook door het beslag gieten, dan hoeft het niet meer in de pan (y)

Broeder 11-12-2006 00:26

Een klein beetje van dat vloeibare spul volstaat wel dacht ik.

igfy 11-12-2006 18:02

Ik gooi het ook wel eens door het beslag, meestal gewoon een scheut erdoor heen mixen. Ik heb ook wel eens pannenkoeken moeten bakken met halvarine op veel te hete elektrische platen. Dat was geen succes, halvarine spetterde echt alle kanten op...

BlueViolet 11-12-2006 20:34

Zonnebloemolie of vloeibare bakboter kan allebei erg goed.

J3s 13-12-2006 00:14

Gewoon olijflolie, geen problemen mee.. :confused: Voor extra smaak eventueel wat suiker door 't beslag.

~lienepien~ 13-12-2006 07:30

Citaat:

J3s schreef op 13-12-2006 @ 00:14 :
Voor extra smaak eventueel wat suiker door 't beslag.
Dat is dan weer geen optie voor mij... :(

madelief21 21-12-2006 12:07

zeeuwsmeisje doe ik altijd....

Andijvie 21-12-2006 12:25

Citaat:

J3s schreef op 13-12-2006 @ 00:14 :
Gewoon olijflolie, geen problemen mee.. :confused: Voor extra smaak eventueel wat suiker door 't beslag.
Als ik er suiker door gooi, dan verbranden ze altijd heel erg snel :confused: Zonder suiker worden ze prima..

Lentekriebel 21-12-2006 12:55

Volgens mijn diëtiste is vloeibare boter het beste.

liek88 23-12-2006 13:20

Citaat:

lentekriebel schreef op 21-12-2006 @ 12:55 :
Volgens mijn diëtiste is vloeibare boter het beste.
Klopt (y) Wij hebben al een tijdje becel multi (vloeibaar) in huis. Heb er net wentelteefjes in gebakken ging echt prima (y)
Zal vast ook wel lukken met pannenkoeken denk ik toch?

Poepkind 24-12-2006 00:37

Citaat:

igfy schreef op 11-12-2006 @ 18:02 :
Ik gooi het ook wel eens door het beslag, meestal gewoon een scheut erdoor heen mixen. Ik heb ook wel eens pannenkoeken moeten bakken met halvarine op veel te hete elektrische platen. Dat was geen succes, halvarine spetterde echt alle kanten op...
vind je het gek, halvarine bestaat voor 50% uit water. water+hete olie= veel spetters ;)
Je kan het beste de helft nemen met gewone olie van wat je anders aan halvarine er in gemikt hebt.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.