Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Spinazie en pasta? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1512571)

Sherpao 07-12-2006 22:03

Spinazie en pasta?
 
Hoe eet je nou spinazie met pasta? Is dat niet een vreemde combinatie?

Daantje_0705 07-12-2006 22:07

Ik vind het lekker samen :)

Ik maak het vaak op de volgende manier:
- pasta koken (van die spiraaltjes zijn het lekkerste)
- hamblokjes (of tonijn of cashewnoten voor de vega's) bakken in een pan
- champignons toevoegen en meebakken
- spinazie (liefst van die deelblokjes en a la creme) in de pan doen en laten ontdooien en warm laten worden
- goed roeren
- pasta door spaghetti/ham/champignon mengsel roeren en er kaas over strooien :)

~lienepien~ 07-12-2006 22:08

Ik vind het persoonlijk wel een geslaagde combinatie (y) .

Wat ik meestal doe: pasta koken. Champignons bakken, spinazie erbij, evt boursin toevoegen en tenslotte cashewnoten.
Spinazie-prut over de pasta; klaar! :)

Voor niet-vegetariërs: spekjes is er denk ik ook wel lekker in.

Sherpao 07-12-2006 22:11

Niet eens verse spinazie????

~lienepien~ 07-12-2006 22:13

Citaat:

Sherpao schreef op 07-12-2006 @ 23:11 :
Niet eens verse spinazie????
Kan ook, ik gebruik meestal diepvries.

Yerli 07-12-2006 22:17

Zelf vond ik deze lasagne erg lekker. :)

Klik

Maar op Allerhande.nl en dan recepten zoeken, kan je aangeven dat je een pastagerecht wilt met als ingredient spinazie, en dan heb je wel een voorraadje.

Nona 07-12-2006 22:22

Ik ontdooi spinazie, bak spekkies, kook pasta, doe de spinazie en spekkies bij elkaar, gooi er een potje roomkaas erbij en als alles warm en gaar is, alles bij elkaar. Heerlijk, gister nog gemaakt.

Dukko 08-12-2006 02:46

Ik kan me de combinatie niet zo goed voorstellen eigenlijk.

Hawahaai 08-12-2006 07:42

Citaat:

Dukko schreef op 08-12-2006 @ 03:46 :
Ik kan me de combinatie niet zo goed voorstellen eigenlijk.
Ik eerst ook niet, maar kort geleden heb ik tortellini met spinazie, roomkaas, champignons en reepjes varkensvlees gemaakt, en dat smaakte echt heel goed.

Quis 08-12-2006 10:07

Ik doe ook zoiets, maar dan met spaghetti, spinazie over de spaghetti, plakjes hardgehookte ei erbij, daar weer geraspte kaas overheen en het geheel even in de oven, voor een lekker knapperig laagje.
Toen ik het voor het eerst at vond ik het ook een vreemde combinatie, maar het is echt lekker.

Mrs Mojo Risin 08-12-2006 12:08

M'n vriend had laatst spaghetti met spinazie gekookt, het was echt lekker.
Bladspinazie even in de wok, stukjes tomaat en pijnboompitten daarna erbij opwarmen, van het vuur afhalen en roomkaas met kruiden erdoor heen. Super!

Nona 08-12-2006 16:25

Citaat:

Mrs Mojo Risin schreef op 08-12-2006 @ 13:08 :
M'n vriend had laatst spaghetti met spinazie gekookt, het was echt lekker.
Bladspinazie even in de wok, stukjes tomaat en pijnboompitten daarna erbij opwarmen, van het vuur afhalen en roomkaas met kruiden erdoor heen. Super!

Dat klinkt ook zeker geslaagd. (y)

Andijvie 08-12-2006 17:14

Als we zalm bakken, doen we er meestal pasta met verse spinazie bij. Pasta gewoon koken. Spinazie in een wok (of iets soortgelijks) met wat olie en knoflook snel doorroeren tot het geslonken is. Zeker niet te lang laten staan.
Pasta en spinazie door elkaar mengen, dan een zalmmoot erbij, klaar. Heel simpel, maar dat maakt het juist lekker en accentueert de zalm :)

MTpower 08-12-2006 17:19

Lasagne verde! (y) :o

naam ingebruik 08-12-2006 17:47

Citaat:

Sherpao schreef op 07-12-2006 @ 23:03 :
Hoe eet je nou spinazie met pasta? Is dat niet een vreemde combinatie?
dat is heel erg lekker

milkzhake 11-12-2006 17:30

wij hebben laats tortelinni gekocht gevuld met ricotta en spinazie. stukjes kip gebakken, verse blad spinazie erbij, bakje boursin en dan nog een bakje met gemengde pitjes (pijnboom, zonnebloem etc.)

da leentjuh 11-12-2006 19:43

Ik zou zeggen met zalm en een roomsaus. Maar heb dat nog nooit geprobeerd.

Daantje_0705 11-12-2006 21:12

Citaat:

milkzhake schreef op 11-12-2006 @ 18:30 :
wij hebben laats tortelinni gekocht gevuld met ricotta en spinazie. stukjes kip gebakken, verse blad spinazie erbij, bakje boursin en dan nog een bakje met gemengde pitjes (pijnboom, zonnebloem etc.)
Die tortellini met ricotta en spinazie is ook erg lekker met een roomsaus met hamreepjes en doperwten :)

espresso 11-12-2006 23:46

ik eet minstens 4 dagen per week pasta, en ook best veel spinazie dus yeahhh jammie.

here goes.
pasta koken yadayada.
spinazie blokjes ontdooien, dan net onder water zetten met een half blokje bouillon erbij en koken tot al het water ong. is weggekookt, dit is voor de smaak! duh.
rooie ui en pijnboompitjes beetje bakken, alles bij elkaar gooien en euh opeten.

verder heb je natuurlijk de boursinversie, en spinazie met zalm etc etc.


spinaziefan (y)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.