Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Crème Brulee (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1514475)

Balance 12-12-2006 16:32

Crème Brulee
 
Heeft iemand dit al eens gemaakt? Is het een beetje te doen?
Het lijkt me namelijk heel moeilijk, maar volgens mijn kookboek valt dat reuze mee. Dus ik ga het toch maar eens proberen in de kerstvakantie.

Wat zijn jullie ervaringen?

Gimme more beer 12-12-2006 16:56

Wij hebben daar thuis zo'n brandertje voor. Eitje :)

Miracle 12-12-2006 17:58

http://images.tchibo.de/eCS/Store/nl...3965_b1,00.jpg

Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, alleen een keer gezien dat iemand het maakte. Met dat ding dus..

Balance 12-12-2006 18:10

Maar het schijnt ook zonder brander te kunnen. In de oven.

Fayelinde. 12-12-2006 18:51

Ja, wij hebben eens van die potjes gekocht in de Delhaize die in de oven mochten. Gewoon bestrooien met die suiker, toch? Karameliseert dat dan ook niet?

Gimme more beer 12-12-2006 19:19

Het leuke aan crème brulée is juist dat je alles onder het suikerlaagje koud kunt laten zijn.

MTpower 12-12-2006 21:21

Citaat:

Balance schreef op 12-12-2006 @ 19:10 :
Maar het schijnt ook zonder brander te kunnen. In de oven.
Niet in de oven, dan verneuk je het :eek:
Gebruik dan liever de gril...
Nog liever zo'n brander :o

blurred 12-12-2006 21:36

Citaat:

Fayelinde. schreef op 12-12-2006 @ 19:51 :
Ja, wij hebben eens van die potjes gekocht in de Delhaize die in de oven mochten. Gewoon bestrooien met die suiker, toch? Karameliseert dat dan ook niet?
Volgens mij wil ze het juist zelf maken en dus niet uit een potje halen.

Sarah 12-12-2006 22:41

Die uit die potjes (van 'bonne maman' iig) wordt ook niet echt geweldig. In dat zakje suiker dat je erbij krijgt zit altijd te weinig suiker om het hele oppervlak te bedekken. En als je het dan onder de grill zet blijft het nog enorm lang vloeibaar. Het maakt wel een lekker toetje, maar geen creme brulee.

Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar als het een goed kookboek is (wel al eens een ander recept eruit gemaakt? Zo ja, hoe ging dat?) dan zou het goed moeten gaan als je je aan de instructies houdt :)

In-Flames 13-12-2006 22:48

pak een soldeerbout en leef je uit(Y)

Dís 14-12-2006 09:16

ik heb dit recept gevonden:

Creme brulee

Benodigdheden voor 4 personen:
• 1/4 liter melk
• 1/4 liter room
• 1 vanillestok
• 6 eigelen
• 95 gr suiker
• bruine suiker
Bereiding:
• Klop de eigelen met de suiker
• Kook de melk met de room en de opengesneden vanillestok
• Giet dit kokende mengsel op de eigelen met suiker
• Laat afkoelen
• Giet het mengsel in schoteltjes van 2,5 cm hoog bij 12 cm diameter
• Bak ze 45 minuten in bain marie op 145 graden
• Laat afkoelen
• Bestrooi ze met bruine suiker
• Plaats nog even onder de grill


Maar wat ik mij afvraag, de 'grill', mag dat gewoon in de oven?

en voor hoever moeten ze onder water staan?

qwertyuiop 14-12-2006 11:50

Ik heb het ooit gemaakt met een verfafbrander, dat ging ook.

Chimera 14-12-2006 13:48

Citaat:

qwertyuiop schreef op 14-12-2006 @ 12:50 :
Ik heb het ooit gemaakt met een verfafbrander, dat ging ook.
Yup, bij m'n ouders maak ik het gewoon met een brander waarmee je normaal waterleidingen aan mekaar fixed. Thuis met een kleiner brandertje.

Onder de grill werkt gewoon niet, de suiker caramalliseert niet snel genoeg, en dan wordt de creme zelf te warm en dus erg zacht.

Vuur_Sterretje 15-12-2006 19:45

Nee ik heb er geen ervaring mee , met het maken dan. Maar wel met het eten. Het is zooo heerlijkkk vooral dat laagje natuurlijk. Het lijkt me wel moeilijk om het zelf te maken :p

Balance 17-12-2006 14:31

Citaat:

Chimera schreef op 14-12-2006 @ 14:48 :
Yup, bij m'n ouders maak ik het gewoon met een brander waarmee je normaal waterleidingen aan mekaar fixed. Thuis met een kleiner brandertje.

Onder de grill werkt gewoon niet, de suiker caramalliseert niet snel genoeg, en dan wordt de creme zelf te warm en dus erg zacht.

:D

Zonde, hoewel ik het misschien toch nog eens uit ga proberen.

Jolt 28-12-2006 00:43

Heel makkelijk recept:

300 gr melk
300 gr room
1 st vanille
100 suiker
6 dooiers

suiker + room + melk + vanille laten trekken, zeven dooiers erbijm, mixeren, nog maals zeven, koud laten worden.

Oven op 100 ºC, niet hoger!!!
Afvullen in bakjes, garen ongeveer 45 minuten, maar let wel op, hij moet nog lichtjes golven, de massa moet niet helemaal gestold zijn, dan is het net te gaar. Daarna uurtje buiten de koeling laten rusten, dan in de koeling, rietsuiker erop, afbranden en kees is klaar.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.