![]() |
Crème Brulee
Heeft iemand dit al eens gemaakt? Is het een beetje te doen?
Het lijkt me namelijk heel moeilijk, maar volgens mijn kookboek valt dat reuze mee. Dus ik ga het toch maar eens proberen in de kerstvakantie. Wat zijn jullie ervaringen? |
Wij hebben daar thuis zo'n brandertje voor. Eitje :)
|
http://images.tchibo.de/eCS/Store/nl...3965_b1,00.jpg
Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, alleen een keer gezien dat iemand het maakte. Met dat ding dus.. |
Maar het schijnt ook zonder brander te kunnen. In de oven.
|
Ja, wij hebben eens van die potjes gekocht in de Delhaize die in de oven mochten. Gewoon bestrooien met die suiker, toch? Karameliseert dat dan ook niet?
|
Het leuke aan crème brulée is juist dat je alles onder het suikerlaagje koud kunt laten zijn.
|
Citaat:
Gebruik dan liever de gril... Nog liever zo'n brander :o |
Citaat:
|
Die uit die potjes (van 'bonne maman' iig) wordt ook niet echt geweldig. In dat zakje suiker dat je erbij krijgt zit altijd te weinig suiker om het hele oppervlak te bedekken. En als je het dan onder de grill zet blijft het nog enorm lang vloeibaar. Het maakt wel een lekker toetje, maar geen creme brulee.
Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar als het een goed kookboek is (wel al eens een ander recept eruit gemaakt? Zo ja, hoe ging dat?) dan zou het goed moeten gaan als je je aan de instructies houdt :) |
pak een soldeerbout en leef je uit(Y)
|
ik heb dit recept gevonden:
Creme brulee Benodigdheden voor 4 personen: • 1/4 liter melk • 1/4 liter room • 1 vanillestok • 6 eigelen • 95 gr suiker • bruine suiker Bereiding: • Klop de eigelen met de suiker • Kook de melk met de room en de opengesneden vanillestok • Giet dit kokende mengsel op de eigelen met suiker • Laat afkoelen • Giet het mengsel in schoteltjes van 2,5 cm hoog bij 12 cm diameter • Bak ze 45 minuten in bain marie op 145 graden • Laat afkoelen • Bestrooi ze met bruine suiker • Plaats nog even onder de grill Maar wat ik mij afvraag, de 'grill', mag dat gewoon in de oven? en voor hoever moeten ze onder water staan? |
Ik heb het ooit gemaakt met een verfafbrander, dat ging ook.
|
Citaat:
Onder de grill werkt gewoon niet, de suiker caramalliseert niet snel genoeg, en dan wordt de creme zelf te warm en dus erg zacht. |
Nee ik heb er geen ervaring mee , met het maken dan. Maar wel met het eten. Het is zooo heerlijkkk vooral dat laagje natuurlijk. Het lijkt me wel moeilijk om het zelf te maken :p
|
Citaat:
Zonde, hoewel ik het misschien toch nog eens uit ga proberen. |
Heel makkelijk recept:
300 gr melk 300 gr room 1 st vanille 100 suiker 6 dooiers suiker + room + melk + vanille laten trekken, zeven dooiers erbijm, mixeren, nog maals zeven, koud laten worden. Oven op 100 ºC, niet hoger!!! Afvullen in bakjes, garen ongeveer 45 minuten, maar let wel op, hij moet nog lichtjes golven, de massa moet niet helemaal gestold zijn, dan is het net te gaar. Daarna uurtje buiten de koeling laten rusten, dan in de koeling, rietsuiker erop, afbranden en kees is klaar. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.