![]() |
Nederlandse snoeperijen/koekjes... zelf maken.
Ik woon nu in Amerika voor een jaar, en m'n gastfamilie heeft gevraagd aan me of ik Nederlandse lekkernijen wilde maken voor de kerstdagen... Nou heb ik we ideeen, zoals speculaasjes, maar ik loop telkens tegen problemen aan dat ik niet alle ingredienten kan vinden in de supermarkt hier.
Iemand een idee voor koekjes/snoepjes die ik zou kunnen maken voor de kerstdagen, die ze hier niet kennen, overheerlijk zijn EN waar de ingredienten van in een supermarkt te vinden zjin? Bedankt!:) |
Speculaaskruiden
Ingrediënten: 30 gram kaneel 10 gram kruidnagelen 10 gram nootmuskaat 5 gram witte peper 5 gram anijszaad 5 gram korianderzaad Bereiding: Stamp de specerijen goed fijn. Zeef ze door een fijne zeef en stamp de grovere stukken opnieuw. Bewaar ze koel en donker in een goed gesloten pot. Je kunt ook kruidnagelpoeder gebruiken, scheelt je stampwerk. :) Gevuld speculaas zou misschien ook leuk zijn, met amandelspijs. Wel wat voor sinterklaas en niet voor kerst, maar ach.. weten die amerikanen veel ;) |
voor kruidnoten: neem per 100 gram bloem: 50 gram roomboter, 75 gram suiker, een snufje zout en 0,5 afgestreken eetlepel speculaaskruiden, zie hierboven. Doe er een beetje melk doorheen en kneed het goed door elkaar. Maak bolletjes en bak ze in ongeveer 20 minuten op 220 graden. Ze zijn dan nog zacht maar worden harder bij het afkoelen.
Van hetzelfde deeg kun je ook speculaasjes bakken trouwens. |
Er is hier ooit een centraal thema over geweest. Ik heb even voor je gezocht:
klikkerdeklik [edit] oh sorry, het moest typisch nederlands zijn :o |
Schuimpjes bestaan uit enkel eiwit en suiker geloof ik, opgeklopt tot het een soort creme-achtig goedje wordt en dan in de oven. En ze zijn 2324094 lekkerder als je ze zelf maakt.
|
|
Stroopwafels zijn ook goed te doen om zelf te maken...
Verder weet ik eigenlijk niet echt 'Nederlandse' dingen, wel veel streekprodukten. :o |
pannenkoeken, poffertjes?
lastig hoor. |
Wentelteefjes, is dat typisch Nederlands?
Ik dacht meteen aan stroopwafels maar dat lijkt me nogal lastig om zelf te maken. |
Jaaa wentelteefjes idd, en Haagse bluf!
|
Stroopwafels zelf maken kan best, maar dan heb je wel een wafelijzer met klein raster nodig en ik denk dat die wat dungezaaid zijn in amerika.
|
Citaat:
je kan ook haagse kakker maken, krentebrood met spijs. Maar daar heb ik het recept niet van wat deze opmerking totaal overbodig maakt :rolleyes: :rolleyes: space cake is ook een typisch hollandsche lekkernij (y) :o :p |
soldaatjes :cool: recept staat vast wel ergens op een site die te vinden is met google :o
verder, speculaas idd, kan je ze in vorm van kerstboompjes maken :P en verder weet ik zo even niet :bloos: |
Citaat:
|
Ingrediënten:
200 gram bloem ½ theelepel bakpoeder Snufje zout 150 gram stroop 2 theelepels kaneelpoeder 1 theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel gemalen nootmuskaat ½ theelepel gemalen korianderzaad Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 160 ºC. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de stroop en de specerijen. Roer alles vanuit het midden goed door elkaar en maak een stevig deeg. Smeer een bakblik in met margarine, druk er knikkers van het deeg op en bak ze in een matig warme oven in ca 15 min lichtbruin en gaar. Controleer of het gaar is door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar. pepernoten, gisteren gemaakt, smaakt aardig (y). |
Citaat:
Voor 4 personen: 500 gram (seizoens)fruit naar keuze 2 dl bessensap 150 gram suiker 4 eiwitten (zonder dooiers) lange vingers Bereiding: 1. Klop de bessensap, suiker en eiwitten in een kom tot een stijve massa (stevig kloppen). 2. Doe de opgeklopte bessenschuim in een spuitzak. Als je geen spuitzak hebt, kun je in stap 3 het bessenschuim ook gewoon met een lepel bovenop het fruit scheppen. 3. Verdeel het fruit over 4 grote glazen of schaaltjes. Spuit er een berg bessenschuim bovenop. 4. Steek er een paar lange vingers in. 5. Smullen maar. Om de eiwitten van de dooiers te scheiden: Tik een eitje tegen de rand van de kom en 'breek' het ei boven de kom in tweeen. Maar doe dit zo, dat de inhoud er niet uitvalt, houdt beide delen met de open kant naar boven , elk in een hand. Leeg de helft zonder dooier in de kom, en kieper nu steeds de dooier van de ene halve eischaal in de andere. Doe dit langzaam en voorzichtig, zodat het dooier niet in de schaal valt, maar het eiwit wel. |
Hmm dankjewel iig voor alle reacties al. :cool: Ik zal eens rondkijken. Sommige mensen begrijpen nog steeds niet dat ze hier niet alle typisch Nederlandse/europese ingredienten hebben dus dat het een stuk moeilijk wordt. :p Maar, wel een gaaf recept van speculaaskruiden, want dat mis ik hier wel hoor. :D:)
|
importeer een paar kilo dorp (y)
de mooiste reactie die ik van een amerikaan erover kreeg was dat het naar inkttoners smaakt :D . Maak anders oliebollen: http://www.kieckens.nl/oliebol.htm |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:05. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.