Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Erwtensoep (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1517223)

Lif 19-12-2006 10:00

Erwtensoep
 
Ik wil vandaag erwtensoep gaan maken (voor het eerst). Het recept van albert heijn vond ik wel goed klinken. Maar ik vroeg me af of jullie nog tips hebben om het extra lekker te maken. Is dit een goed recept?

En ik las ergens dat je het het beste de dag van te voren kan maken, maar kan ik het ook nu maken en dan tot vanavond laten staan en dan weer opwarmen?


Het recept van Albert Heijn

Ingrediënten
350 g spliterwten

300 g schouderkarbonade

100 g magere spekblokjes

2/3 eetlepel zout

peper

1/2 laurierblaadje

1 kruimig kokende aardappel

1 zak erwtensoepgroenten (` 500 g)

2 magere rookworsten (` 250 g)



Bereiden
1. In zeef spliterwten wassen. In grote pan doen: spliterwten, karbonade, spekblokjes en 1 3/4 liter water. Zout, peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. 2. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soep toevoegen. Soep ca. 30 minuten zachtjes doorkoken; regelmatig roeren. Rookworsten uit verpakking nemen en toevoegen en ca. 10 minuten meewarmen op laag vuur. 3. Karbonade en rookworst uit soep nemen. Laurierblad verwijderen. Karbonadevlees in stukjes van bot snijden. Rookworst in plakjes snijden. 4. Vlees en worst door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met donker roggebrood en plakjes katenspek.

Sarah 19-12-2006 10:04

je kunt het zelfs vanmiddag maken en dan meteen opeten, dat maakt niet uit. De smaak is alleen wat beter verdeeld als je het tussendoor even laat staan. En je recept vind ik wel goed klinken. Gebruik je gedroogde spliterwten? Kijk dan wel vooraf op de verpakking of het misschien moet weken.

Stefanie 19-12-2006 14:38

Opwarmen is best lekker hoor, dan is de smaak er goed in getrokken! Als je het gaat invriezen moet je het wel helemaal verwarmen als je het weer opeet, uit ervaring zeg ik dat erwtensoep met koude stukjes niet echt lekker is:P

MTpower 19-12-2006 19:05

Spliterwten pers ik altijd nog even door de zeef na het koken, ik vind die stukjes erin zo ranzig :o

Lif 19-12-2006 19:58

Ik heb bijna helemaal het recept gevolgd en het is erg lekker geworden. Was van plan om een deel in te vriezen, maar alles is opgegaan :) Best makkelijk te maken eigenlijk, het kost vooral tijd.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.