![]() |
lekker recept
hooii hooii
ik heb laatst een heerlijke cake gemaakt appelcake :) dit heb je er voor nodig: margarine( om de vorm in te vetten) bloem( om de vorm te bestuiven) 2 kleine appels 1 citroen 25gram margarine 75 gram magere kwark 100 gram suiker 1 zakje vanillesuiker mespuntje zout 2 eieren 100 gram zelfrijzend bakmeel poedersuiker wil je weten hoe je dit maakt stuur ff een mail 't liefst prive dan weet ik dat je wat heb gestuurd ;) Xx Lorraine :) |
Waarom typ je het niet gewoon hier? :confused:
|
ik maak ook vaak appelcake.
ik maak gewoon die standaard mix (enenveel suiker, boter en bloem plus vanille suiker en eieren.) en als ik die doodnormale cake mix heb, gooi ik er een gesneden appel doorheen, zet het in de oven en voila, een appelcake. echt lekker. |
margarine :s
|
Is het een staatsgeheim ofzo? Waarom typ je het niet gewoon hier?
|
Ik denk: je gooit de suiker (behalve poedersuiker), het bakmeel, eieren, zout en kwark door elkaar heen (goed mengen), dat laat je rijzen (lukt dat nog met kwark? Ik zie niks anders dat het 'vochtig' maakt zeg maar). Dan snijd je de appels en evt de citroen in kleine stukjes. Als het deeg gerezen is smelt je de boter en doe je die er samen met de appels en citroen doorheen. Dan doe je ze in de vorm (die je met boter hebt ingesmeerd en met bloem bestoven). Evt kun je er nog suiker overheen doen, maar ik weet niet of dat een goed idee is.
Als ie op 200 of 220 graden na een tijdje (moet je zelf kijken en prikken) uit de oven komt en hij is afgekoeld doe je er poedersuiker overheen. Ik vraag me trouwens af of het deeg wel buiten de oven moet rijzen of dat dat gewoon in de oven goed gaat. Ik denk het laatste, dan kan je dus alles door elkaar gooien. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.