![]() |
Je favoriete broodsoort.
Ben jij gek op witte boterhammetjes zonder korst of zweer je bij waldkorn brood. Eet je iedere dag lekkere gezonde zuurdesemboterhammen of walg je al bij het idee?
Ik zelf heb mijn brood het liefst zo donker mogelijk maar eet meestal gewoon fijn volkoren omdat dat eens tuk goedkoper is. Witbrood eet ik alleen als al het andere uitverkocht is. |
Het donkerste van het donkerste, met de grootste pitten :) Heerlijk! Wit brood vindt ik niet lekker, alleen voor een geroosterde boterham gebruik ik wit..
|
Hoe donkerder hoe beter, en graag met zonnebloempitten (y) liever nog geen brood dan wit brood (tenzij voor wentelteefjes)
|
Ik krijg geen witbrood door mn strot, vind dat echt smaakloos brood. Ook fabrieksbrood zoals casinowit/bruin hou ik niet van.
Het liefste heb ik donker meergranen brood, met een beetje stevige korst. En lekker wat pitjes erin :) (ook voor tostis is dat het lekkerste!) Standaard volkoren brood vind ik wel ok smaken, maar ik heb liever wat donkerders. Korenlanders meergranen brood van de plusmarkt vind ik erg lekker! |
Zo donker mogelijk, met veel pitjes en zaden <3
|
het allerlekkerste brood dat ik ooit heb gegeten is van dat echte "prehistorische" brood, wat ze in het archeon maken...
(of van dat kampvuurbrood van scouting, dat je om een stok heen wikkelt en dan kan vullen met boter en suiker... dat rokerige smaakje is echt heerlijk!) |
eigen gebakken, veel verschillende soorten meel, veel zaadjes en pitjes :).
|
Citaat:
|
Citaat:
|
tuurlijk! gewoon in de oven hoor..(kun je ook mix voor halen in de winkel). de broodmachine doet alleen voor jou wat je zelf ook met de hand kunt..
*even iets om bij na te denken.... brood is er al eeuwen.. en hoelang is de broodbakmachine al in omloop?? :p |
Citaat:
maar met die mixen is het wel te doen, als je helemaal zelf je samenstelling maakt met verse gist is het wel heel veel werk. |
Citaat:
bij de meesten hoeft er enkel water en boter bij en dan maar lekker kneden yeah |
Citaat:
|
Ik ben de naam van mijn favoriete brood vergeten :bloos:. Ik vind brood van de supermarkt nooit zo lekker, behalve dàt brood. Het begint met de H, het lijkt op een soort maisbrood, maar dan iets minder "maizerig" en met een beetje pitjes erin en erop.
Hier verkopen ze het nergens, dus eten wij iedere week fijn volkoren en tarwe. Af en toe een keer witbrood vind ik ook lekker, maar niet te vaak. Erg bruin brood met veel pitjes vind ik niet zo lekker. |
had trouwens laatst allison volkoren van de superdeboer en dat was ook heel lekker. is dat altijd zo of had ik gewoon erg honger en was het erg vers? :D
|
Citaat:
Kennen jullie het vlaamse broodhuis (op de haarlemmerdijk)?? daar hebben ze toch lekker brood !!! Ik koop er alleen niet al te vaak brood, omdat het vrij prijzig is.. maar als we het hebben is het ''feest'' :p http://www.vlaamschbroodhuys.nl/ |
Ik eet altijd volkoren ;) ik heb niet graag wit ofzo ..
|
Tijgerbruin van de Ah en volkoren sesam of maanzaad ofzo. Wit brood is alleen lekker als het broodjes van de V&D zijn (en dan héél soms), vroeger had je die roomboterpuntjes<333. Croissantjes zijn ook lekker, stokbrood ook. Maar dan wel als je er trek in hebt enzo.:p
Dus toch het liefst gewoon volkorenbrood. |
Erg donker volkoren-, of tijgerbrood. Maar om te beginnen sowieso Nederlands brood; dat Belgische wordt veeeel te snel oud en is lang zo lekker niet!
|
Pain mediterrane van de AH (wordt in de winkel afgebakken) is mijn absolute favoriet.
Meestal koop ik gewoon middenbruin brood. Geen grote pitjes, geen rare dingen erin, gewoon brood. |
Grof volkoren van de bakker bart vind ik erg lekker (Y) (zitten lekker wat pitjes enzo op)
Fijn volkoren vind ik een stuk minder lekker. Bij grof heb je ook iets meer kauwwerk :P |
Citaat:
Ik ben komende maandag vrij.. dus stel ik sta om 09 uur op om brood te gaan bakken.. kan ik het dan rond 12.00 bij mn lunch eten :D ? |
Wat is er nou zo lekker aan heel donker brood? Volgens mij is het gewoon een beetje gekleurd met mout en niet 'echt' donker dus.
In de eerste plaats hou ik van afwisseling. Dus niet weken hetzelfde brood van dezelfde bakker. Momenteel ligt in de vriezer biologisch brood: maisbrood, volkorenbrood met zonnepitten, volkorenbrood met palmolie oid (iig vet). (y) Dat eerste is vrij licht en vult dus niet echt, dat tweede is prima en dat laatste is erg lekker maar er zit dus extra vet in helaas. :o (n) Op kamers eet ik altijd een half brood per 3 dagen en dat is dan meestal tarwebrood. Als ik daar op uitgegeten ben, kies ik waarschijnlijk weer volkoren. :p Ik hou dus niet van zwaar brood. :) |
Citaat:
Met de broodbakmachine kan het wel, maar ik weet niet of die sneller/langzamer is. |
zo bruin mogelijk met zo veel mogelijk pitjes
|
Gewoon (fijn) volkoren. Ik houd niet van al teveel pitjes en dingetjes in mijn brood. Maanzaad en sesamzaad mag eventueel nog wel, en als het echt heel vers brood is, is alles lekker.
|
Vind soms van dat hele donkere brood wel eens lekker, met pitjes en al die shit. Maar eet meestal gewoon witbrood.
Broodjes heb ik liever alleen wit en dan puntjes (melkpuntjes (y)) :o Dat blueband brood vind ik altijd wel lekker :) En voor tosti's bruin brood gebruiken :nono: Die stokbroodjes enzo om zelf af te bakken zijn ook wel relaxed. |
Oer spelt
|
oerbrood (maisbrood vooral) vind ik erg lekker
brood van de bakker (Y) croissantjes... maar die mag ik niet van mezelf :P en ik eet meestal saai tarwebrood ofzo.. goedkoop + relatief lekker. Witbrood eet ik echt nooit. oh en maanzaadbrood. Ben ik fan van :) |
Ik eet brood van de Aldi 39 cent en AH 35 cent en ik vind het prima!
|
pain de bologne van de AH, wordt daar ook zelf afgebakken.
Maar ik hou gewoon van vers brood, liefst nog warm :p en dan vind ik echt alles lekker. Zo ook wit tijgerbrood met zo'n krokant vers korstje. Maar ik ga altijd voor het donkerste brood. |
Citaat:
|
Het brood van de bakkerij van m'n vader. Helaas heeft hij de bakkerij niet meer.
Dus nu: Oerbrood En donkerbruin meergranen brood van bakkerij Bart |
Gewoon fijn volkoren. Wit brood vind ik niet lekker en van heel donker brood gaat m'n tandvlees pijn doen.
|
waldkorn vind ik wel lekker, maar oerbrood (mais) vind ik ook erg lekker, en mueslibrood ook!. Ik vind bijna al het brood lekker mits het vers is. Maar wat ik net noemde vind ik toch het allerlekkerste.
|
Citaat:
De zaanse snijder van AH vind ik wel lekker, evenals het brood van de Jumbo van 90 cent per heel (of 85 oid) |
Waldkorn, oerbrood, vikorn, etc. Praktisch alles wat donker en grof is. (y) Oh en korstjes zijn lekker!
|
Oerbrood vind ik wel erg lekker maar heel irritant met die kleine boterhammetjes aan het eind
Doe me dan maar gewoon molenaars donker (y) |
Pain de Boulogne van de Appie of Oerbrood (Y)
|
Boeren tarwe met sesam <3
|
Ik eet het liefst zo donker mogelijk met lekker veel pitjes en zaden :). O ja, en wel van de echte bakker.
Helaas eet mijn vriend het liefst wit brood, dus is het compromis gewoon normaal bruin brood. Af en toe halen we in het weekend een halfje wit en een halfje donker. |
Het maakt me niet zoveel uit, zolang het maar wel bruin is. Wit brood vind ik alleen lekkerder voor tosti's maar dat doe ik meestal met bruin omdat ik anders met dat witte brood zit. Ik eet eigenlijk altijd het goedkoopste bruine, volkoren brood, dat smaakt me prima. Ik vind waldkorn ook erg lekker, dat eet ik thuis wel eens. Het enige wat ik echt vies vind is Allison, daar zit ik echt een uur op te herkauwen voordat ik het weg heb.
|
Tijgerbrood (y)
oerbrood is ook wel lekker. |
ik zweer bij allison volkoren brood :o
|
Oerbrood, vooral die met pompoenzaden. (L)
En die broden in van die donkere zakken van de AH, met pitjes enzo. (y) Ik heb een enorme hekel aan witbrood, ook voor tosti's, smakeloze brei. :nono: En bruinbrood, volkoren enzo, als er geen pitjes en zaadjes inzitten wil ik het na twee dagen niet meer eten omdat het zo saai is. :p |
bruin brood met sesamzaadjes, maisbrood, meergranenbrood...
|
elke zaterdag ochtend wakkerworden met een heerlijk gestoomd warm broodje bapao (uit de magnetron) <3333 (y)
|
Melkbrood. Lag laatst bij de super, ik kende het nog niet. Zoet. (Y)
|
Allison of Panotta (italiaans) brood van de Deen (y)
|
Citaat:
ot; pain de boulogne of pain de mediterrane van de albert heijn of gewoon bruinbrood. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.