![]() |
ontledingsreactie van Bakmeel
Hallo mensen
Ik ben bezig met een profielwerkstuk en op dit moment zit even vast, weet niet hoe ik verder moet. ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen met de volgende probleem: Bakpoeder zorgt ervoor dat het deeg luchtig wordt. Bakpoeder bevat onderandere NaHCo3. Als je NaHCo3 verwarmt treedt er een ontledingsreactie op waarbij in ieder geval Co2 ontstaat. bij de ontleding zijn de volgende vergelijkingen mogelijk: NaHCo3(s)--->NaOH(s)+CO2(g) 2NaHCO3(s)--->Na2CO3(s)+CO2(g)+H2O(l) 2NaHCO3(s)---->Na2O(s)+CO2(g)+H2O(l) Nu wil ik onderzoeken welke van deze reactie plaats vinden bij het verwarmen van bakmeel en bewijzen waarom die andere niet kunnen.(bij de proeven toen ik de het bakmeel verbrandde bleef alleen een zwarte poeder over en ik wist niet wat ik er mee moest) Dus als iemand een sugestie heeft dan ben ik erg dankbaar bij voorbaat bedankt |
Er van uitgaande dat je vergelijkingen kloppen:
In de eerste vergelijking zou er NaOH onstaan. Natrium hydroxide. Dit is erg bijtend en reageert met water. Komt nogal wat hitte vrij dan. Dus die lijkt me makkelijk uit te sluiten. De andere twee zou ik zo ff niet weten. Scheikunde is een beetje lang geleden :). |
Weet je zeker dat je het poeder moet *verbranden*? Dat gebeurt meestal niet als je een cake bakt.
Bij die mogelijke ontbindingsreacties heb je het over *verwarmen*, niet over *verbranden*. Dus misschien moet je de proef herhalen, en dan wat voorzichtiger verwarmen. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.