Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   falafel klaarmaken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1570978)

zoemzoem 17-04-2007 17:29

falafel klaarmaken
 
Hoi :)

ik heb van die zelfmaak falafel uit pak (poeder en dan moet je water toevoegen), maar is er een manier om ze klaar te maken zonder frituurpan? Kun je het bv ook in een koekenpan doen (dan geen balletjes, maar schijfjes ofzo)?

Andijvie 17-04-2007 17:47

Ja, dat kan, moet je wel veel olie gebruiken. Als je te weinig olie gebruikt, dan worden ze niet echt knapperig.

Eva 17-04-2007 17:48

Citaat:

zoemzoem schreef op 17-04-2007 @ 18:29 :
Hoi :)

ik heb van die zelfmaak falafel uit pak (poeder en dan moet je water toevoegen), maar is er een manier om ze klaar te maken zonder frituurpan? Kun je het bv ook in een koekenpan doen (dan geen balletjes, maar schijfjes ofzo)?

je kan ze ook frituren in de koekenpan, gewoon olie tot de rand dat gaat prima

met echt bakken heb ik geen ervaring

Bloem 17-04-2007 17:53

Ja, gewoon met olijfolie in een anti aanbakpan (y)

ArtemisQ 17-04-2007 17:59

Citaat:

Bloem schreef op 17-04-2007 @ 18:53 :
Ja, gewoon met olijfolie in een anti aanbakpan (y)
Dat ja! Maar frituren is veeeeeeel lekkerder. Vind ze uit de koekenpan een beetje klef..

zoemzoem 17-04-2007 17:59

Ok, dank jullie wel :) Dan ga ik maar eens eten :)

Roos 18-04-2007 18:36

Tip: laat de olie goed heet worden voordat je de falafel erin gooit. En bak niet teveel tegelijk, dan daalt de temperatuur en worden ze zompig.

Paranoide 19-04-2007 17:56

Citaat:

ikke-eva schreef op 17-04-2007 @ 18:48 :
je kan ze ook frituren in de koekenpan, gewoon olie tot de rand dat gaat prima

met echt bakken heb ik geen ervaring

Olie tot de rand. :| En dan heet laten worden?

Geeft dat niet ontzéttend veel rotzooi en gespat enzo?

dennis018 19-04-2007 18:28

Ik zou ook graag een keer falafel thuis maken, heb geen flauw idee hoe.. dus kan je geen tips geven.

Maar als het je lukt, laat het ons aub met alle details erbij horen.. kunnen wij het ook thuis gaan proberen :D (y) :D (y)

flyaway 19-04-2007 19:10

ik rol het tot balletjes en gooi ze dan in een pan met kokend water tot ze boven komen drijven

Gimme more beer 19-04-2007 19:27

Citaat:

Paranoide schreef op 19-04-2007 @ 18:56 :
Olie tot de rand. :| En dan heet laten worden?

Geeft dat niet ontzéttend veel rotzooi en gespat enzo?

Als je het voorzichtig doet, valt het wel mee :P

zoemzoem 19-04-2007 22:41

Citaat:

flyaway schreef op 19-04-2007 @ 20:10 :
ik rol het tot balletjes en gooi ze dan in een pan met kokend water tot ze boven komen drijven
In kokend water? dat klinkt wel veel makkelijker dan in olie.
Heb ze uiteindelijk plat in hete olie (gewoon een grote scheut, niet de hele pan tot de rand vol) gebakken. Volgende keer doe ik toch maar balletjes, want anders worden de randjes niet bruin. Ze waren wel lekker, maar uit de frituur smaken ze lekkerder :) dan zijn ze idd krokanter.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.