Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Aardappelpuree (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1572171)

Miracle 20-04-2007 15:05

Aardappelpuree
 
Hoe maken jullie altijd aardappelpuree?

Uit een zakje (welk merk?) of zelf? En met wat voor aardappels dan?
Heeft iemand misschien nog tips om aardappelpuree lekkerder te maken?

Ik ben benieuwd!

Sarah 20-04-2007 15:15

Elke aardappelsoort waarbij 'kruimig' op de zak staat of waarvan de marktkoopman mij kan vertellen dat-ie geschikt is voor puree -> aardappels gaarkoken (5 kleine pp), melk aan de kook brengen (50 ml pp), zout erbij, voor een grove puree stampen met de aardappelstamper en voor een fijne mixen met de staafmixer, verse nootmuskaat eroverheen.
Of als ik minder tijd heb: zakje van de ah (ze zeggen 1 zakje = 2 personen, maar ik gebruik een zakje per persoon), beetje kookroom en vegetarisch-juspoeder erbij, verder zoals de verpakking zegt. Het juspoeder doe ik voor de smaak.

Andijvie 20-04-2007 15:51

Ik heb altijd zakjes, maar ik weet niet hoe het merk heet. In ieder geval is het een bekend merk. Eerst had ik altijd naturel, maar dat ben ik nu erg zat, nu haal ik altijd iets met creme-fraiche en bieslook. Super simpel en goed te eten. (Ik had laatst een keer puree in een goed restaurant, en dat was minder lekker dan mijn zakjespuree :D ). Ik gebruik meestal 2 zakjes voor 2 personen, maar soms lukt het ook met eentje, beetje afhankelijk van de honger dus.

Neiu 20-04-2007 15:57

^Bedoel je die van maggi? Die zijn inderdaad wel lekker. Die van Albert Heijn zijn ook goed te doen, maar de zakjes van de jumbo zijn niet zo lekker. Daar zit je echt zetmeel te eten en dat merk je.
Aardappelpuree met een beetje creme-fraiche is erg lekker, of met een lepeltje mosterd erdoor, daar wordt het wat pittiger van.

Paranoide 20-04-2007 16:15

Voor de gaafste aardappelpuree ooit moet je aardappels koken in zout water, afgieten, vervolgens melk, een rauw ei en een beetje roomboter bij doen en daarna zo snel mogelijk door elkaar stampen. (Zodat dat ei niet gelijk al bakt/stolt op de hete puree dus.)

Dat is echt goddelijk, alleen zo veel werk. :( Ik haat aardappels schillen.

Puree uit zakjes eet ik nooit. Maar dan ook echt nooit.

Neiu 20-04-2007 16:16

Citaat:

Paranoide schreef op 20-04-2007 @ 17:15 :
Voor de gaafste aardappelpuree ooit moet je aardappels koken in zout water, afgieten, vervolgens melk, een rauw ei en een beetje roomboter bij doen en daarna zo snel mogelijk door elkaar stampen. (Zodat dat ei niet gelijk al bakt/stolt op de hete puree dus.)

purrrr (y)

Hawahaai 20-04-2007 16:50

Die twee keer in het jaar dat ik aardappelpuree eet, maak ik uit een zakje... Van de Lidl. Maar ik vind hem niet lekker. Ik hou eigenlijk sowieso niet van aardappelpuree. :bloos:

Martha my dear 20-04-2007 17:58

Aardappels koken in zout water, scheutje melk en wat boter erbij, stampen en dan wat nootmuskaat er overheen (y)

Puree uit een zakje vind ik echt NIET te eten :|

wizkid 20-04-2007 18:41

Bij de ah hebben ze nu heerlijke aardappelpuree.
4 soorten hadden ze, met roomboter, knoflook, olijfolie en nog 1.
Ligt tussen het groente en is een klein pakje.
Ik vind hem echt ontzettend lekker, al hou ik meestal niet van dat niet-zelfgemaakte eten.

Miracle 20-04-2007 20:40

Citaat:

wizkid schreef op 20-04-2007 @ 19:41 :
Bij de ah hebben ze nu heerlijke aardappelpuree.
4 soorten hadden ze, met roomboter, knoflook, olijfolie en nog 1.
Ligt tussen het groente en is een klein pakje.
Ik vind hem echt ontzettend lekker, al hou ik meestal niet van dat niet-zelfgemaakte eten.

Als een kant en klaarproduct of iets?

Miracle 20-04-2007 20:42

Ik gebruik zelf meestal zakjes, want ik eet te weinig aardappelen om een hele zak te kopen. :bloos: Ik heb nu die van C1000 en Aldi geprobeerd. Die van de aldi is niet echt goed, die van C1000 wel. Maar ik ga inderdaad eens kruiden en juspoeder proberen. :)

Corinne 21-04-2007 08:19

Je kan ook gewoon zo'n zakje met geschilde aardappels kopen. Hoef je niet meteen een hele zak aardappels te kopen en het scheelt ook heel veel irritant schilwerk en kun je toch lekkere verse aardappelpuree maken.

Zakjes heb ik nog nooit gegeten, en ik kan me ook niet voorstellen dat dat lekker is.

ikkuh15 21-04-2007 08:30

ik vind die zakjes juist lekker :)
wij doen 2 zakjes voor 4 personen, maar dan hebben we meestal nog heel veel over...

Gimme more beer 21-04-2007 09:08

Citaat:

Miracle schreef op 20-04-2007 @ 21:42 :
Ik gebruik zelf meestal zakjes, want ik eet te weinig aardappelen om een hele zak te kopen.
Is een zak van een kilo ook te veel?

wizkid 21-04-2007 09:51

Citaat:

Miracle schreef op 20-04-2007 @ 21:40 :
Als een kant en klaarproduct of iets?
Ja:

http://cmgtcontent.ahold.com.kpnis.n...133275_200.jpg

En ik heb bij de diepvriesproducten ook aardappelpuree zien liggen van de McCain, maar die heb ik nog nooit gehad.

http://www.mccain.de/grafik/500endv/580/580.jpg

Pinksterhaas 21-04-2007 16:23

Ik koop dan kruimige aardappels en die stamp ik met wat roomboter, melk, zout en peper tot puree. Het is niet echt veel meer werk dan gewoon aardappels schillen en koken.

Om het lekkerder te maken kun je er wat peterselie en/of bieslook doordoen, of een of andere olie (sowieso wel leuk om eens wat andere olie dan olijfolie te kopen). Je kunt er bijvoorbeeld ook knolselderij of bietjes door pureren, dan smaakt het weer wat anders. Enzovoorts.

En hoe kun je nou teveel aardappels kopen. :confused: Die dingen bederven toch niet zó snel.

Stefanie 21-04-2007 16:54

Ik gebruik die van de Aldi (y).

Miracle 21-04-2007 18:21

Citaat:

Gimme more beer schreef op 21-04-2007 @ 10:08 :
Is een zak van een kilo ook te veel?
Hoelang kun je dat bewaren dan? :o

Sarah 21-04-2007 20:16

in het donker kun je aardappels best een maand of twee bewaren vind ik.

Miracle 21-04-2007 21:21

Citaat:

Sarah schreef op 21-04-2007 @ 21:16 :
in het donker kun je aardappels best een maand of twee bewaren vind ik.
En moet je dat dan koelen of juist niet?

Gefeliciteerd trouwens!

Sarah 22-04-2007 06:48

Dankje
En koelen hoeft niet, maar het moet ook niet te heet worden. Gewoon de schuur of een keukenkastje is goed.

duivelaartje 22-04-2007 13:30

Bosuitje er doorheen is ook erg lekker. :)

Queasy 22-04-2007 14:36

Uh die van de c1000. Melk erbij, en koken.
En anders gewoon zelf maken, dat is lekkerder.

Jolt 06-05-2007 15:42

Die pakjes die vinden jullie serieus toch niet lekker?
'Verse Aardappel puree van de Appie hein' met een THT van een dikke week :|.

Aardappel puree is het lekkerste vers, zoveel tijd is het toch niet en aardappels kosten geen drol.

=zwart wit= 06-05-2007 16:31

het is net als met oploskoffie. zolang je niet beter weet.

*blue angel* 06-05-2007 16:40

Citaat:

Sarah schreef op 20-04-2007 @ 16:15 :
Elke aardappelsoort waarvan de marktkoopman mij kan vertellen dat-ie geschikt is voor puree
ik ben nog nooit een aardappel tegengekomen die zich niet liet pureren hoor ;)

Sarah 06-05-2007 16:41

Citaat:

*blue angel* schreef op 06-05-2007 @ 17:40 :
ik ben nog nooit een aardappel tegengekomen die zich niet liet pureren hoor ;)
maar met sommige gaat het makkelijker dan met andere :)

*blue angel* 06-05-2007 16:45

Citaat:

Sarah schreef op 06-05-2007 @ 17:41 :
maar met sommige gaat het makkelijker dan met andere :)
ik merk persoonlijk geen verschil :)

AlopiA 06-05-2007 18:18

Citaat:

Miracle schreef op 21-04-2007 @ 19:21 :
Hoelang kun je dat bewaren dan? :o
Best lang hoor, ik koop ook altijd kilozakjes en die bewaar ik in de koelkast. Dan kun je ze vrij lang bewaren.

Konijn 06-05-2007 18:41

Ik eet eigenlijk alleen puree voor als het snel moet, dus ga dan niet zelf aardappels schillen en stampen.
Gewoon een pakje van Maggi, die paar keer dat ik het eet ga ik me niet wagen aan eigen merk ofzo.

Jolt 07-05-2007 23:52

Citaat:

*blue angel* schreef op 06-05-2007 @ 17:45 :
ik merk persoonlijk geen verschil :)
jah als je ze helemaal stront gaar kookt, probeer het maar eens met een bintje of nicola, wereld van verschil.

en dan niet met een stamper, maar door een zeef wrijven, melk en boter erbij, lading zout, en een mega strakke zonder klontjes aardappelpureetje :)

Fiat 17-05-2007 15:17

Wij thuis maken aardappelpuree altijd met kruimige aardappels. Volgens mij iets langer koken dan je normaal zou doen, zodat ze iets zachter zijn. Dan van het fornuis afhalen en melk erbij dan met zo'n stamper stampen zodat er geen stukken meer inzitten. beetje boter er door en het is heeeeeeeeerlijk!

Groetjes van Fiat

ps. niet te veel melk! het moet geen pap worden, er mogen dus ook nog best klontjes aardappel in zitten

Mara 17-05-2007 16:10

Wij eten nooit aardappelpuree.

IcedEarth 17-05-2007 16:14

Citaat:

MeelFriek schreef op 17-05-2007 @ 17:10 :
Wij eten nooit aardappelpuree.
behalve bij een vriendin thuis, geen idee hoe zij dat daar thuis maken.

Louis Armstrong 19-05-2007 08:18

ik maak het ook liever zelf, maar helaas ook bij is het vaak een kwestie van tijd, en luiigheid dat ik zo'n poederpakje haal

Sushii 19-05-2007 09:15

Wat leuk dat mensen hier eigenlijk alleen maar melk gebruiken bij het maken van verse puree :)

vervang de helft van de melk eens door creme fraiche/sour cream of zelfs helemaal..

daar wordt de puree helemaal smeuig van en ook niet zo snel te nat :p(y)

teenager 29-05-2007 00:49

Van Knorr geloof ik? Of Maggi? Ik vind het lekkerder dan 'echte' puree :o


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.