Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Wat gebeurt er als je een gekookt ei bakt? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1580910)

Paranoide 10-05-2007 04:54

Wat gebeurt er als je een gekookt ei bakt?
 
Dus een ei koken, in plakjes snijden en dan die plakjes bakken? Heeft iemand hier dat weleens gedaan?

Ik ben benieuwd naar wat er dan uitkomt maar ik wil het zelf niet proberen want straks is het vies en dan moet ik het weggooien, dat is zielig voor het kipje dat 't ei heeft moeten leggen.

Miracle 10-05-2007 06:51

Citaat:

Paranoide schreef op 10-05-2007 @ 05:54 :
Ik ben benieuwd naar wat er dan uitkomt maar ik wil het zelf niet proberen want straks is het vies en dan moet ik het weggooien, dat is zielig voor het kipje dat 't ei heeft moeten leggen.
Dan maakt het toch niet uit of jij het probeert of iemand anders? :p

Ik heb het nog nooit gedaan, het lijkt mij nogal raar...

martijn1985 10-05-2007 07:31

waarschijnlijk niet zo heel veel, ik denk dat de plakjes wat krokanter worden, en waarschijnlijk uit elkaar vallen. Ik denk niet dat het voor de smaak veel uitmaakt.

da leentjuh 10-05-2007 08:33

Misschien dat ie groen wordt (het geel dan), net als dat je 'm te lang doorkookt?

Mariekje* 10-05-2007 11:56

Persoonlijk zie ik het nut er niet van in.

Yerli 10-05-2007 15:15

Lijkt me saai, om alleen dingen te doen waar je het nut van inziet.

Ik zou het trouwens niet weten, maar mochten we ooit nog een ei overhouden dan zal ik het voor je proberen. (Y)

ekki 10-05-2007 15:27

Volgens mij gebeurt dat wel in oosterse landen, alleen dan niet in plakjes maar het hele ei. En dan bakken ze het ook nog in een 'prutje'. Best lekker!

Paranoide 10-05-2007 23:14

Citaat:

Miracle schreef op 10-05-2007 @ 07:51 :
Dan maakt het toch niet uit of jij het probeert of iemand anders? :p
Daarom vraag ik ook niet of iemand anders het voor me wil proberen, maar of iemand ooit zo nieuwsgierig is geweest en 't al geprobeerd heeft. ;)

Pandora 10-05-2007 23:29

Maakte mijn moeder vroeger wel eens, met taugé en ketjap. Wel lekker opzich, voor zover ik me kan herinneren. Al jaaaaaren niet gegeten.

IcedEarth 11-05-2007 08:26

er zitten toch wel eens stukjes gekookt ei in nasi en bami? die dan gewoon er bij in de wok gegooid zijn? Of zijn dat altijd gebakken stukjes ei? (Eet zelf (bijna) nooit dingen met ei, vandaar dat ik dat niet weet)

Martine1986 11-05-2007 14:09

Citaat:

IcedEarth schreef op 11-05-2007 @ 09:26 :
er zitten toch wel eens stukjes gekookt ei in nasi en bami? die dan gewoon er bij in de wok gegooid zijn? Of zijn dat altijd gebakken stukjes ei? (Eet zelf (bijna) nooit dingen met ei, vandaar dat ik dat niet weet)
volgens mij zijn dat kleine stukjes van een soort omelet, gebakken dus, maar eet het zelf eigenlijk nooit dus weet het niet zeker :p

Krummeltje 11-05-2007 14:12

ik heb altijd gekookt ei op mijn pizza, en dan wordt het dus in de oven ook nog gebakken. Vind het erg lekker (Y)

Miracle 12-05-2007 20:49

Citaat:

Krummeltje schreef op 11-05-2007 @ 15:12 :
ik heb altijd gekookt ei op mijn pizza, en dan wordt het dus in de oven ook nog gebakken. Vind het erg lekker (Y)
Ja ik ook, alleen neem ik meestal een dichtgeklapte. :o

Andijvie 13-05-2007 13:22

Gewoon een beetje opbakken zal niet vies zijn, maar ik zie 't nut er niet van in eerst een ei te koken om het vervolgens nog eens te bakken...

remy476 13-05-2007 16:08

lijkt me niet echt lekker.

Nebel 14-05-2007 06:41

Ik zie het nut niet echt. Maar ik zou hem dan bakken in paneermiddel met kruiden. Dat doe ik altijd met avocado zodat het niet uit elkaar valt.

Uice 14-05-2007 14:26

In olijfolie bakken tot het ei goudbruine stukjes begint te vertonen. Serveren met zout, peper, komkommer, tomaat en mosterdmayonaise of sambal.

Niet echt de moeite waard. Laat het kipje haar ei maar houden.

Quis 14-05-2007 15:44

Dit is toch net zoiets als vragen: wat gebeurt er als je gekookte wortels gaat bakken, of wat gebeurt er als je gebakken ui gaat koken? Zonde en vies, lijkt me.

juno 16-05-2007 12:43

As je ze eerst door een tempurabeslagje heenhaalt kan het nog best smakelijk worden.

Sarah 16-05-2007 12:45

Citaat:

Quis schreef op 14-05-2007 @ 16:44 :
Dit is toch net zoiets als vragen: wat gebeurt er als je gekookte wortels gaat bakken, of wat gebeurt er als je gebakken ui gaat koken? Zonde en vies, lijkt me.
Gebakken ui koken gebeurt vanzelf als je ui door een sausje doet. Tenminste, ik bak dan eerst de uitjes en evt. andere ingrediënten en dan doe ik de vloeibare dingen van het sausje erbij en breng ik het aan de kook, dus dan heb je gebakken en gekookte ui. Niets mis mee.

Fiat 17-05-2007 14:58

MIjn mam, heeft volgens mij ook wel eens last van haar stoelgang , dan drinkt ze soms een glas met gwn heet water. Ze zegt dat het helpt :D dus probeer het eens zou ik zeggen. dat lijnzaad vind ik zelf erg lekker in de yogurt mijn moeder eet het ook voor de stoelgang en ik gwn omdat ik het lkkr vind :p

Uice 17-05-2007 15:42

Citaat:

Fiat schreef op 17-05-2007 @ 15:58 :
MIjn mam, heeft volgens mij ook wel eens last van haar stoelgang , dan drinkt ze soms een glas met gwn heet water. Ze zegt dat het helpt :D dus probeer het eens zou ik zeggen. dat lijnzaad vind ik zelf erg lekker in de yogurt mijn moeder eet het ook voor de stoelgang en ik gwn omdat ik het lkkr vind :p
Goed punt. (y)

RainDrops 18-05-2007 12:27

Het gaat door veel aziatische gerechten, vooral Chinees en Indonesisch maar ook in Griekenland.

Ik eet het wel eens door een gerecht, het smaakt niet heel anders dan een gewoon gekookt ei, een beetje knapperiger.

IK vraag me eerder af wat er gebeurt met een gefrituurd ei.

Micheltje* 27-05-2007 01:05

een ei in de magnetron doen is leuk :D:D

Paranoide 27-05-2007 01:22

Citaat:

RainDrops schreef op 18-05-2007 @ 13:27 :
IK vraag me eerder af wat er gebeurt met een gefrituurd ei.
Fuck, nu vraag ik me dat ook af. Maar niemand die dat heeft geprobeerd zeker? :(

Paranoide 27-05-2007 01:23

Citaat:

Micheltje* schreef op 27-05-2007 @ 02:05 :
een ei in de magnetron doen is leuk :D:D
Nee, dat is stom. Het ontploft gewoon en dan heeft niemand ooit was aan dat ei gehad. Mag je op de koop toe nog de magnetron gaan schrobben ook.

Sarah 27-05-2007 10:23

Citaat:

Paranoide schreef op 27-05-2007 @ 02:22 :
Fuck, nu vraag ik me dat ook af. Maar niemand die dat heeft geprobeerd zeker? :(
dat is een groningse specialiteit, eierballen. Een gekookt ei wordt eerst in fond (ingedikte bouillon) gedoopt en dan in paneermeel en dan gefrituurd. Ik heb het nooit gegeten, dus geen idee of het lekker is.

Micheltje* 27-05-2007 12:54

Citaat:

Paranoide schreef op 27-05-2007 @ 02:23 :
Nee, dat is stom. Het ontploft gewoon en dan heeft niemand ooit was aan dat ei gehad. Mag je op de koop toe nog de magnetron gaan schrobben ook.
En of het ontploft... maar een ei fritturen volgens mij knapt dat gewoon..

Andijvie 27-05-2007 12:57

Citaat:

Micheltje* schreef op 27-05-2007 @ 13:54 :
En of het ontploft... maar een ei fritturen volgens mij knapt dat gewoon..
Nee hoor. Dat knapt niet.

Poepkind 28-05-2007 19:58

ik heb wel eens een rauw ei gefrituurd, dat was wel lekker, maar wel erg vet. Dus je kan het beter gewoon bakken.

nare man 29-05-2007 00:41

Yeah, tamagoyaki (y)

sunzonsoleil 01-06-2007 15:20

Citaat:

RainDrops schreef op 18-05-2007 @ 13:27 :
Het gaat door veel aziatische gerechten, vooral Chinees en Indonesisch maar ook in Griekenland.

Ik eet het wel eens door een gerecht, het smaakt niet heel anders dan een gewoon gekookt ei, een beetje knapperiger.

IK vraag me eerder af wat er gebeurt met een gefrituurd ei.

Whaha wel sterk,
nu vraagt iedereen zichaf hoe dat smaakt.

En als je een gekookt ei zonder schil in de magnetron doet, dan ontploft t miss niet?
Heej zie ik hier een Nederlandse Braniac ontstaan :p

RainDrops 14-06-2007 12:11

Wat gebeurt er als je een ei invriest?
gekookt, gebakken, rauw of gefrituurd.

Uice 14-06-2007 16:08

Dan bevriest het ei.

Drez 14-06-2007 20:09

:cool:

Sarah 16-06-2007 09:44

Als je een gekookt en bevroren ei ontdooit, heeft het een rubberachtige structuur en smaakt het bitter

RainDrops 17-06-2007 20:34

Citaat:

Juice schreef op 14-06-2007 @ 17:08 :
Dan bevriest het ei.
en een rauw ei? Ontploft het of krimpt het in?

Ann 18-06-2007 14:51

Citaat:

Sarah schreef op 27-05-2007 @ 11:23 :
dat is een groningse specialiteit, eierballen. Een gekookt ei wordt eerst in fond (ingedikte bouillon) gedoopt en dan in paneermeel en dan gefrituurd. Ik heb het nooit gegeten, dus geen idee of het lekker is.
dat at ik vroeger vaak bij mijn oom en tante. Toen vond ik dat best lekker, nu heb ik geen idee meer.

Sherco 18-06-2007 16:32

Citaat:

Sarah schreef op 27-05-2007 @ 11:23 :
dat is een groningse specialiteit, eierballen. Een gekookt ei wordt eerst in fond (ingedikte bouillon) gedoopt en dan in paneermeel en dan gefrituurd. Ik heb het nooit gegeten, dus geen idee of het lekker is.
Niet alleen Gronings, in Friesland en Drente kennen ze het ook (en ik ben ze ook wel eens tegengekomen in Brabant, maar dan minder lekker). Ze smaken prima trouwens!

coopergirl 21-06-2007 12:47

Citaat:

Micheltje* schreef op 27-05-2007 @ 02:05 :
een ei in de magnetron doen is leuk :D:D
Je hebt speciale ei-kook-magnetronbakjes.. Daar doe je het ei in zonder barst. Eerst 30 sec, vervolgens ei omdraaien en dan 20 seconden..

Zoiets, de tijden kunnen enigszins afwijken afhankelijk van de soort turbomagnetron dat je hebt.

Sushii 21-06-2007 13:11

Citaat:

Sarah schreef op 27-05-2007 @ 11:23 :
dat is een groningse specialiteit, eierballen. Een gekookt ei wordt eerst in fond (ingedikte bouillon) gedoopt en dan in paneermeel en dan gefrituurd. Ik heb het nooit gegeten, dus geen idee of het lekker is.

bij ons in Utrecht heet dat gewoon een friet-ei en je kan het ongeveer in elke snackbar kopen :p (y)

~lienepien~ 22-06-2007 17:29

Citaat:

Sushii schreef op 21-06-2007 @ 14:11 :
bij ons in Utrecht heet dat gewoon een friet-ei en je kan het ongeveer in elke snackbar kopen :p (y)
Volgens mij zijn eierballen in heel nederland te krijgen...

Uice 22-06-2007 18:04

Ik ben in Amsterdam nog nooit een eierbal tegengekomen.

Sarah 22-06-2007 19:52

ik had er nog nooit van gehoord tot ik naar Groningen verhuisde en zie het daar in minstens de helft van de snackbars, dus ik nam aan dat het Gronings was :o

Mara 22-06-2007 21:13

In Meppel zijn ze ook te krijgen.

Poepkind 23-06-2007 17:55

Ik heb nog nooit een eierbal gezien in de snackbar. Nooit in vlissingen, almere delft of leiden.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.