Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Kip madras (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1584060)

Blackeyed 17-05-2007 12:32

Kip madras
 
Ik vroeg mij af of al iemand dit recept heeft gemaakt? Ik heb gezien dat je de saus als een soort kit van Knorr kunt kopen. Is deze goed of is de zelfgemaakte saus beter aan te raden?
Of is kip madras toch niet zo een smakelijk gerecht en zijn er betere indische gerechten?
Alvast bedankt

Miracle 17-05-2007 12:34

Ik vind het nadeel van die semi-kant en klaar dingen dat het voor mij vaak te gekruid is. Ik geloof dat ik dat van Kip madras ook vond, maar dat weet ik even niet meer zeker.

~lienepien~ 17-05-2007 12:36

Ik heb wel eens zo'n pak van Knorr gemaakt, vond het wel lekker.
Heb het nog nooit helemaal 'zelf' gemaakt.

Maar kip tandoori van Knorr vind ik lekkerder dan madras. (y)

Daantje_0705 17-05-2007 13:10

Ik vind voor Kip Madras het wereldgerecht van Knorr het lekkerste :)

dennis018 17-05-2007 13:18

Ik vind al die pakjes troep en niet lekker, Ik maak het liever vers :)

IcedEarth 17-05-2007 13:29

Citaat:

dennis018 schreef op 17-05-2007 @ 14:18 :
Ik vind al die pakjes troep en niet lekker, Ik maak het liever vers :)
Nou, Dennis, leg jij me dan eens uit hoe je verse madras saus maakt:):):).

liek88 17-05-2007 13:47

Ben ik ook wel benieuwd naar! Een keertje iets meer moeite doen in de keuken is niet erg dus kom maar op met je recept ;)

zuster 17-05-2007 14:14

Citaat:

dennis018 schreef op 17-05-2007 @ 14:18 :
Ik vind al die pakjes troep en niet lekker, Ik maak het liever vers :)
Waarbij verse bolognesesaus je core business is, right?

BeertjeColargol 17-05-2007 14:16

Rendang met sajoer boontjes :o :cool:

Nona 17-05-2007 14:35

Citaat:

IcedEarth schreef op 17-05-2007 @ 14:29 :
Nou, Dennis, leg jij me dan eens uit hoe je verse madras saus maakt:):):).
Dat vraag ik me eigenlijk ook wel af. Die saus vind ik lekker hoor, maar kunnen variëren is ook wel goed.

Roos 17-05-2007 14:45

Ik ben ook niet zo'n fan van die knorr-paketten, maar het is wel makkelijk en lekker om eens wat nieuwe gerechten te proberen.
Kip Madras heb ik nog niet geprobeerd van Knorr.

RainDrops 18-05-2007 12:28

KipMadras uit een pakje is niet te eten als je het echte werk gewend bent. Ik kan het niet maken, als je het heel graag wilt kan ik het recept voor je scoren van mijn werk?

Sushii 18-05-2007 12:42

jullie zouden eens moeten kijken naar de curry-pasta's van Patak's.
Dat is echt goed en makkelijk voor het maken van dingen zoals kip Madras :).
Er staan achterop het potje trouwens ook recepten.
En verder is het te vergelijken met de boemboe's van conimex. Dus meestal staat het daar ook in de buurt in de supermarkt ;)

liek88 18-05-2007 12:51

Ik heb met die currypasta van Pataks weleens een Indiase curry gemaakt (met kokosmelk) en dat was wel erg lekker. Helemaal als je het 'afmaakt' met verse koriander (y)

Linda 18-05-2007 13:30

Heb nog nooit anders op dan uit een pakje van Knorr. Dat vind ik toch wel erg lekker.

Lucky Luciano 18-05-2007 13:52

Citaat:

liek88 schreef op 18-05-2007 @ 13:51 :
Ik heb met die currypasta van Pataks weleens een Indiase curry gemaakt (met kokosmelk) en dat was wel erg lekker. Helemaal als je het 'afmaakt' met verse koriander (y)
Hoezo afmaakt met verse koriander? De currypowder moet je maken met verse koriander.

Curry is zou gruwelijk lekker. <3 Sri Lankaanse oma

liek88 18-05-2007 14:04

Met afmaken bedoel ik wanneer je het op tafel zet er nog wat verse koriander eroverheen strooien ;)

Kenjirro 18-05-2007 19:03

Kip Madras is erg lekker, net zoals Kip Tandoori, ipv creme fraiche zou ik kokosmelk gebruiken (y).

MetalliCat 19-05-2007 16:30

Kip Madras is niet Indisch, maar Indiaas. Verder geldt dat verse ingredienten natuurlijk altijd beter is dan pakjes.

MetalliCat 19-05-2007 16:31

Citaat:

Miracle schreef op 17-05-2007 @ 13:34 :
Ik vind het nadeel van die semi-kant en klaar dingen dat het voor mij vaak te gekruid is. Ik geloof dat ik dat van Kip madras ook vond, maar dat weet ik even niet meer zeker.
Juist veel te weinig! Conimex is echt een soort op de westerse smaakpapillen afgesteld slap aftreksel van de echte shit. Sowieso die boemboes zijn echt te flauw voor woorden. Neem dan liever bijv. die van Toko Lien, die hebben al veeeel meer smaak.

RainDrops 19-05-2007 18:24

Citaat:

MetalliCat schreef op 19-05-2007 @ 17:31 :
Juist veel te weinig! Conimex is echt een soort op de westerse smaakpapillen afgesteld slap aftreksel van de echte shit. Sowieso die boemboes zijn echt te flauw voor woorden. Neem dan liever bijv. die van Toko Lien, die hebben al veeeel meer smaak.
eens

Kenjirro 19-05-2007 20:53

Citaat:

MetalliCat schreef op 19-05-2007 @ 17:30 :
Kip Madras is niet Indisch, maar Indiaas. Verder geldt dat verse ingredienten natuurlijk altijd beter is dan pakjes.
Hoe maak je et dan?

MetalliCat 19-05-2007 22:38

Weet ik veel, ik gebruik altijd pakjes.

Cartosa 20-05-2007 09:31

Het nadeel van zo'n gerechten is dat je 1) een hele voormiddag bezig bent 2) een heleboel dingen in huis moet halen

http://indianfood.about.com/od/chick...orichicken.htm

Dat is het meest algemene recept voor tandoori chicken, maar je moet dus ook nog je masale maken en dat is eigenlijk het meest tijdrovende.

Bloem 20-05-2007 09:32

Tandoori maak ik altijd zelf met tandoori kruiden van de Makro, dat is heel makkelijk.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.