Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Mager vlees (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1596221)

J3s 13-06-2007 22:28

Mager vlees
 
Eeyy..

Ik wil morgen spaghetti eten met groenten en mager vlees. Meestal gebruik ik dan ipv vlees tonijn, maar eigenlijk vind ik dat niet zo lekker omdat ik 'r meestal tomatensaus door gooi. Ipv gehakt wil ik dan mager vlees gebruiken. 'k Kan zelf alleen runderreepjes bedenken, iemand nog andere ideeën?

Tnx alvast!

Corinne 13-06-2007 22:31

extra mager rundergehakt van de AH
of kipfilet

dennis018 13-06-2007 23:42

Rundergehakt van de slager is volgens mij ook niet al te vet, Rundvlees is vanzichzelf niet vet..

Sarah 14-06-2007 07:58

Misschien heb je hier iets aan:
http://www.voedingscentrum.nl/voedin...keuzetabel.htm

Andijvie 14-06-2007 08:28

Ik gebruik voor spaghetti altijd mager rundergehakt van de AH.

Daantje_0705 14-06-2007 10:01

Zijn hamreepjes niet magerder dan gehakt? Dan zou je dat kunnen doen, doe ik altijd omdat ik niet zo van gehakt houd.

da leentjuh 14-06-2007 15:37

Je kunt ook tartaar nemen ipv gehakt, lijkt erop maar is magerder.

sterrenmeisje 14-06-2007 16:54

Citaat:

Daantje_0705 schreef op 14-06-2007 @ 11:01 :
Zijn hamreepjes niet magerder dan gehakt? Dan zou je dat kunnen doen, doe ik altijd omdat ik niet zo van gehakt houd.
ham is varkensvlees, dus waarschijnlijk niet magerder dan rundgehakt

je zou kunnen kijken voor kalkoen- of kipgehakt of eventueel zelfs gerookte kipfilet, maar het ligt aan waar je van houdt natuurlijk

liek88 15-06-2007 09:15

Citaat:

da leentjuh schreef op 14-06-2007 @ 16:37 :
Je kunt ook tartaar nemen ipv gehakt, lijkt erop maar is magerder.
Ja idd, neem ik ook altijd voor door de pasta. Gewoon tartaar in gehaktvorm. Als ze dat niet hebben kan je tartaartjes nemen die je dan fijn hakt in de pan.

liek88 15-06-2007 09:17

Citaat:

sterrenmeisje schreef op 14-06-2007 @ 17:54 :
ham is varkensvlees, dus waarschijnlijk niet magerder dan rundgehakt

Ham is zeker veel magerder als rundergehakt.
Niet ál het varkensvlees is vet he ;)
Denk maar aan varkenshaas, fricandeau, filetlapjes en ham dus ;)

dennis018 15-06-2007 09:21

Citaat:

liek88 schreef op 15-06-2007 @ 10:17 :
Ham is zeker veel magerder als rundergehakt.
Niet ál het varkensvlees is vet he ;)
Denk maar aan varkenshaas, fricandeau, filetlapjes en ham dus ;)

ham lijkt me ook best lekker om dat met pasta te eten! (en dan koop je toch zon pakje hamblokjes? of koop je gesneden achterham en maak daar kleine stukjes van?)

Maar kan het gewoon ipv rundergehakt?
Dus als je een saus heb van>

Ui, bosui, hete peper, rode paprika, courgette, prei, champignons, tomatenpuree, tomatenblokjes & Rundergehakt
Kan je dan gewoon ipv het gehakt blokjes ham erin doen? Of is het lekkerder een andere saus te maken dan (recepten?)?

liek88 15-06-2007 09:27

Kan prima bij de ingredienten die je noemt. Ham in combinatie met tomatensaus vind ik zelf erg lekker!
Je kan ham in blokjes of reepjes kopen of zo'n dikke plak die je dan zelf kan snijden.

Daantje_0705 15-06-2007 10:50

Citaat:

dennis018 schreef op 15-06-2007 @ 10:21 :
ham lijkt me ook best lekker om dat met pasta te eten! (en dan koop je toch zon pakje hamblokjes? of koop je gesneden achterham en maak daar kleine stukjes van?)

Maar kan het gewoon ipv rundergehakt?
Dus als je een saus heb van>

Ui, bosui, hete peper, rode paprika, courgette, prei, champignons, tomatenpuree, tomatenblokjes & Rundergehakt
Kan je dan gewoon ipv het gehakt blokjes ham erin doen? Of is het lekkerder een andere saus te maken dan (recepten?)?

Ik koop altijd gewoon een pakje hamreepjes/hamblokjes.

Je kan verschillende soorten saus maken: zelf vind ik tomatensaus met hamreepjes/blokjes, prei, paprika, knoflook, ui, champignons erg lekker maar carbonarasaus met hamblokjes/reepjes, prei, bosui, champignons of room/kaassaus met hamblokjes/reepjes en doperwten ook :)

Hawahaai 15-06-2007 11:36

Citaat:

dennis018 schreef op 15-06-2007 @ 10:21 :
(en dan koop je toch zon pakje hamblokjes? of koop je gesneden achterham en maak daar kleine stukjes van?)
Je kunt inderdaad kant en klare hamblokjes kopen, of een blik ham die je zelf in stukjes snijdt, maar als de nood aan de man is snijd ik ook nog wel ooit vleeswaren-ham (voor op het brood) in stukjes en gebruik dat. Het blijft allemaal ham ;).

FrantiC 15-06-2007 12:21

hm, hier kan mijn vraag misschien ook wel bij...
ik ga morgen BBQ-en, maar ik doe dus aan de lijn. Wat kan ik aan vlees gewoon eten?
- kip
- tartaar
??


en natuurlijk sla / rauwkost / fruitsalade en een paar stukjes brood...

dennis018 15-06-2007 12:29

Citaat:

HaWaHaai schreef op 15-06-2007 @ 12:36 :
Je kunt inderdaad kant en klare hamblokjes kopen, of een blik ham die je zelf in stukjes snijdt, maar als de nood aan de man is snijd ik ook nog wel ooit vleeswaren-ham (voor op het brood) in stukjes en gebruik dat. Het blijft allemaal ham ;).
Ok thanks, en hoeveel ham zal je ongeveer moeten gebruiken voor 3 personen? (gehakt gebruiken we meestal 3 ons voor 3 personen)

Hawahaai 15-06-2007 13:06

Citaat:

dennis018 schreef op 15-06-2007 @ 13:29 :
Ok thanks, en hoeveel ham zal je ongeveer moeten gebruiken voor 3 personen? (gehakt gebruiken we meestal 3 ons voor 3 personen)
Dat hangt bij mij van de verpakking af. Ik heb hier een blik ham staan, dat weegt 450 gram en gebruik ik voor 4 personen, maar zou ook voor 5 nog best kunnen.

liek88 15-06-2007 14:18

Citaat:

FrantiC schreef op 15-06-2007 @ 13:21 :
hm, hier kan mijn vraag misschien ook wel bij...
ik ga morgen BBQ-en, maar ik doe dus aan de lijn. Wat kan ik aan vlees gewoon eten?
- kip
- tartaar
??

biefstuk, varkenshaas, hamlap, fricandeau, kalkoenfilet... Genoeg keus ;)

Dvine 15-06-2007 19:25

Citaat:

Andijvie schreef op 14-06-2007 @ 09:28 :
Ik gebruik voor spaghetti altijd mager rundergehakt van de AH.
^

MTpower 15-06-2007 21:27

Citaat:

dennis018 schreef op 14-06-2007 @ 00:42 :
Rundergehakt van de slager is volgens mij ook niet al te vet, Rundvlees is vanzichzelf niet vet..
Gehakt is zo vet als de pest :o Zelfs 'mager' gehakt is niet erg mager ;)
Rundvlees is van zichzelf inderdaad niet zo vet, maar wanneer ze gehakt maken doen ze daar extra vet doorheen om het gewicht goedkoop omhoog te krijgen (waardoor de prijs per kilo omlaag kan). Er zit wel een wettelijk gesteld maximum vetpercentage aan, maar dat is nog steeds 30% ofzo :o

MTpower 15-06-2007 21:31

Citaat:

FrantiC schreef op 15-06-2007 @ 13:21 :
hm, hier kan mijn vraag misschien ook wel bij...
ik ga morgen BBQ-en, maar ik doe dus aan de lijn. Wat kan ik aan vlees gewoon eten?
- kip
- tartaar
??


en natuurlijk sla / rauwkost / fruitsalade en een paar stukjes brood...

Vis (y)

dennis018 15-06-2007 21:45

Citaat:

MTpower schreef op 15-06-2007 @ 22:27 :
Gehakt is zo vet als de pest :o Zelfs 'mager' gehakt is niet erg mager ;)
Rundvlees is van zichzelf inderdaad niet zo vet, maar wanneer ze gehakt maken doen ze daar extra vet doorheen om het gewicht goedkoop omhoog te krijgen (waardoor de prijs per kilo omlaag kan). Er zit wel een wettelijk gesteld maximum vetpercentage aan, maar dat is nog steeds 30% ofzo :o

valt wel mee (volgens mij)
heb toevallig een pakje gehakt in de koelkast >op het ah pakje extra mager gehakt staat per 100gram: 195 kcal
vergeleken met bijv.. gebakken kipfilet is per 100gram 187 kcal

dusja...

sterrenmeisje 15-06-2007 23:00

Citaat:

liek88 schreef op 15-06-2007 @ 10:17 :
Ham is zeker veel magerder als rundergehakt.
Niet ál het varkensvlees is vet he ;)
Denk maar aan varkenshaas, fricandeau, filetlapjes en ham dus ;)

maar ham is wel vet. zeker van die hamblokjes, want dat is meestal de slechtste en de goedkoopste ham. als je het goed wilt doen neem je een dikke plak (vers gesneden) yorkham en snij je de vetrandjes eraf. dan wil het nog wel redelijk mager zijn. ook fricandeau is vet trouwens, en filetlapjes ook. misschien niet zo vet als varkensgehakt, maar zeker wel vetter dan kip of rundvlees. (en extra mager gehakt van de ah heeft geloof ik een verpercentage van 2%, dus dat valt best mee. zou het op mn werk moeten checken, want wij doen het vlees niet meer, maar ik dacht van wel)

liek88 16-06-2007 08:55

Citaat:

sterrenmeisje schreef op 16-06-2007 @ 00:00 :
maar ham is wel vet. zeker van die hamblokjes, want dat is meestal de slechtste en de goedkoopste ham. als je het goed wilt doen neem je een dikke plak (vers gesneden) yorkham en snij je de vetrandjes eraf. dan wil het nog wel redelijk mager zijn. ook fricandeau is vet trouwens, en filetlapjes ook. misschien niet zo vet als varkensgehakt, maar zeker wel vetter dan kip of rundvlees. (en extra mager gehakt van de ah heeft geloof ik een verpercentage van 2%, dus dat valt best mee. zou het op mn werk moeten checken, want wij doen het vlees niet meer, maar ik dacht van wel)
hamblokjes: 125 kcal, eiwit: 18 gram, koolhydraten: 2 gram, vet: 5 gram .

fricandeau: 119 kcal, eiwit: 22.8 gram, koolhydraten: 0 gram, vet: 3.1 gram .

filetlapjes: 140 kcal, eiwit: 23 gram, koolhydraten: 0 gram, vet: 6 gram .

rundergehakt extra mager: 165 kcal, eiwit: 19 gram, koolhydraten: 1 gram, vet: 12gram .

Lijkt me duidelijk :P

Mariposa 16-06-2007 15:14

Citaat:

liek88 schreef op 16-06-2007 @ 09:55 :
hamblokjes: 125 kcal, eiwit: 18 gram, koolhydraten: 2 gram, vet: 5 gram .

fricandeau: 119 kcal, eiwit: 22.8 gram, koolhydraten: 0 gram, vet: 3.1 gram .

filetlapjes: 140 kcal, eiwit: 23 gram, koolhydraten: 0 gram, vet: 6 gram .

rundergehakt extra mager: 165 kcal, eiwit: 19 gram, koolhydraten: 1 gram, vet: 12gram .

Lijkt me duidelijk :P

Wat is je bron?

dennis018 16-06-2007 17:26

Citaat:

Mariposa schreef op 16-06-2007 @ 16:14 :
Wat is je bron?
ah extra mager rundergehakt is 195kcal/100gram
Heb een pakej ervan in mn ijskast staan ;)

liek88 16-06-2007 17:46

Citaat:

Mariposa schreef op 16-06-2007 @ 16:14 :
Wat is je bron?
De hamblokjes hebben we toevallig id koelkast staan en daar staat het allemaal op.
De rest is van vlees.nl

dennis018 17-06-2007 19:33

hamblokjes in de macaroni saus is LEKKERRR :D (y)

RainDrops 17-06-2007 20:35

Witvlees is geloof ik magerder dan roodvlees

dennis018 17-06-2007 21:24

ja maar je kan volgens mij geen vis (ala schol of kabeljauw) in de pasta doen ofwel?

MTpower 17-06-2007 22:00

Citaat:

dennis018 schreef op 17-06-2007 @ 22:24 :
ja maar je kan volgens mij geen vis (ala schol of kabeljauw) in de pasta doen ofwel?
Macaroni met kabeljauw en tomatensaus <3 (y)
Ik gebruik dan geen pasta-saus, maar een tomatensaus op basis van een roux.
Heerlijk :o

Sarah 18-06-2007 05:53

Citaat:

dennis018 schreef op 17-06-2007 @ 22:24 :
ja maar je kan volgens mij geen vis (ala schol of kabeljauw) in de pasta doen ofwel?
omg :o natuurlijk kan dat wel
bovendien stond er 'witvlees', niet 'witvis'.

Maar de kleur van het vlees zegt niet zo veel over hoe vet het is. Het beest waar het vanaf komt ook niet, het gaat erom van welk deel van het beest het vlees komt.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.