![]() |
Voedingswaarde ei
Ik vroeg me af, zit er veel verschil in voedingswaarde tussen het geel en wit van een ei?
Ik kan me zo voorstellen dat er in eiwit meer eiwit zit dan in eigeel (wat een zin), maar voor de rest? |
er zit wel verschil tussen ja,
In het eigeel zit cholesterol, en in het wit niet, en volgens mij inderdaad de eiwitten in het eiwit, verder weet ik het eigenlijk ook niet. |
Het eiwit bestaat voornamelijk uit water met eiwitten erin (het cytoplasma van het ei).
De dooier bevat het meeste (ook qua kcal). Heel verhaal wat er allemaal inzit klik |
Als ik een ei kook eet ik vaak het eigeel niet op (vind ik niet lekker).
Maar ik mis wel de vitaminen dus, zie ik. |
Ja, het eiwit is eigenlijk voornamelijk water..
|
Wat boeit 't...?
|
Citaat:
|
weet iemand ook waar de schil uit bestaat? en of dit ook voedzaam is?
|
Citaat:
|
nou denk het niet hoor
|
De schaal is van kalk en het opperhuidje van de schaal bestaat uit proteinen.
|
Citaat:
Maar als het je niet boeit hoef je het topic natuurlijk niet te lezen, hè! ;) |
Citaat:
|
Het lijkt me echt zonde om dat weg te gooien, geef het dan aan de kat ofzo.
|
Citaat:
|
M'n moeder smeert eigeel altijd op haar gezicht als masker en dan bak ik het eiwit :D
Je kunt dus een maskertje maken van het eigeel! |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.