![]() |
Hartige taart
Ik wil vandaag een hartige taart maken, maar ik doe dit zelden.
Ik heb in huis: bladerdeeg, eieren, creme fraiche, geraspte kaas, paprika, hamreepjes, champignons, kruiden. Heb ik volgens jullie nog meer nodig? Of iets wat er lekker bij zou zijn? En hoe pak ik het verder aan? Bladerdeeg gewoon op de bodem, groenten+hamreepjes aanbakken en de rest erbij en dan in de oven? Hoe hebben/maken jullie jullie quiche het liefst? |
Ik denk dat als je het zo doet, je heel zompig bladerdeeg gaat krijgen. Maar hoe je het beter kan doen; geen idee. Ik gebruik altijd zo'n quiche pak van koopmans voor de basis :o
En dan gooi ik er vaak prei, gebakken spekjes en paddestoelen door. Soms gehakt ipv spekjes. |
Ik heb 'm gemaakt met de eieren, creme fraiche, bladerdeeg. En er nog wat pesto bij gedaan en hij is goed gelukt.
Ik heb wel veel gaatjes in het bladerdeeg geprikt met een vork en daardoor is het niet zompig geworden maar gewoon luchtig. |
die gaatjesprikken doe ik nooit, toch wordt hij nooit zompig, zelfde als jij doe ik normaal
|
Bij mij wordt het echt een drapje :( Niets lekkere bodem.
Kan dat aan mijn oven liggen ofzo? M'n vulling is niet te nat ofzo.. |
Volgens mij wordt het met zo'n pak quichemix sneller papperig dan met bladerdeeg.
|
Ik gebruik altijd hartige taartdeeg, van koopmans geloof ik.
|
Citaat:
|
Ik vind het lekkerder als je een gedeelte van de geraspte kaas bovenop verstrooit. Wordt lekker knapperig!
|
Citaat:
|
Nee, ik had geen bladerdeeg op de bovenkant. Wel geraspte kaas erover gestrooid, gaf inderdaad een knapperig laagje zoals Roos zegt!
|
Ik gebruik altijd van dat danarol deeg, dat croissant-achtige spul.
Op de bodem doe ik dan een beetje paneermeel en ik prik ook gaatjes. Nooit echt last gehad van spooige taart. Wat ook lekker is, is om spinazie erin te doen met brie en kaas. Daarop een geklopt ei. Of met asperges, ananas en zalm. Daaroverheen ook kaas met een geklopt ei (met wat kruiden). |
spooige = sponzige
|
Sorry hoor, maar een echte taar tis zo veel lekkerder, ik denk dat alleen veganistische zweverds hartige taartjes zullen eten.
|
Citaat:
|
Citaat:
|
je eet toch geen zoete taart voor avondeten? Ik heb als diner iig liever een hartige taart...
|
Citaat:
Als je er vlees/vis in doet, ben je alleen nog maar een zweverd, zeker. |
ik maak graag hartige taart en als oplossing voor het bodemprobleem deed ik altijd de bodem eerst een poosje in de oven, dan pas de vulling erop en dan weer terug. heb een keer een hele geslaagde gemaakt met rode en gele paprika, ui en hele oude kaas.
|
Citaat:
|
In deze topic moet grl reageren die kan wereldse taarten maken...
|
Citaat:
Dat zal je leren! OT. Lekkerrr, vooral die die ik van m'n exhuisgenoot heb geleerd te maken. Ui + knoflook + spinazie + creme fraiche + verkruimeld beschuit + veel kaas en dan in het deeg en nog een dikke laag geraspte kaas met kruidenpaneermeel eroverheen en ohlalaaa. ♥ |
Ook lekker: Een klein bakje kruidenkaas erdoorheen. (y)
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.