Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Hartige taart (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1609243)

palindrome 21-07-2007 11:54

Hartige taart
 
Ik wil vandaag een hartige taart maken, maar ik doe dit zelden.
Ik heb in huis:

bladerdeeg,
eieren,
creme fraiche,
geraspte kaas,
paprika,
hamreepjes,
champignons,
kruiden.

Heb ik volgens jullie nog meer nodig? Of iets wat er lekker bij zou zijn?
En hoe pak ik het verder aan? Bladerdeeg gewoon op de bodem, groenten+hamreepjes aanbakken en de rest erbij en dan in de oven?

Hoe hebben/maken jullie jullie quiche het liefst?

Andijvie 21-07-2007 14:47

Ik denk dat als je het zo doet, je heel zompig bladerdeeg gaat krijgen. Maar hoe je het beter kan doen; geen idee. Ik gebruik altijd zo'n quiche pak van koopmans voor de basis :o
En dan gooi ik er vaak prei, gebakken spekjes en paddestoelen door. Soms gehakt ipv spekjes.

palindrome 21-07-2007 16:09

Ik heb 'm gemaakt met de eieren, creme fraiche, bladerdeeg. En er nog wat pesto bij gedaan en hij is goed gelukt.
Ik heb wel veel gaatjes in het bladerdeeg geprikt met een vork en daardoor is het niet zompig geworden maar gewoon luchtig.

QP 21-07-2007 17:16

die gaatjesprikken doe ik nooit, toch wordt hij nooit zompig, zelfde als jij doe ik normaal

Andijvie 21-07-2007 17:28

Bij mij wordt het echt een drapje :( Niets lekkere bodem.
Kan dat aan mijn oven liggen ofzo? M'n vulling is niet te nat ofzo..

Daantje_0705 21-07-2007 17:40

Volgens mij wordt het met zo'n pak quichemix sneller papperig dan met bladerdeeg.

Corinne 21-07-2007 20:48

Ik gebruik altijd hartige taartdeeg, van koopmans geloof ik.

Andijvie 21-07-2007 20:49

Citaat:

Daantje_0705 schreef op 21-07-2007 @ 18:40 :
Volgens mij wordt het met zo'n pak quichemix sneller papperig dan met bladerdeeg.
Hmm, dan probeer ik bladerdeeg nog eens binnenkort :Y

Roos 22-07-2007 02:42

Ik vind het lekkerder als je een gedeelte van de geraspte kaas bovenop verstrooit. Wordt lekker knapperig!

AlopiA 22-07-2007 08:13

Citaat:

QP schreef op 21-07-2007 @ 18:16 :
die gaatjesprikken doe ik nooit, toch wordt hij nooit zompig, zelfde als jij doe ik normaal
Misschien heeft de TS de bovenkant ook dichtgemaakt met bladerdeeg. Dan moet je wel gaatjes prikken anders 'ontploft' het in de oven.

palindrome 22-07-2007 20:23

Nee, ik had geen bladerdeeg op de bovenkant. Wel geraspte kaas erover gestrooid, gaf inderdaad een knapperig laagje zoals Roos zegt!

Henkje 23-07-2007 17:14

Ik gebruik altijd van dat danarol deeg, dat croissant-achtige spul.
Op de bodem doe ik dan een beetje paneermeel en ik prik ook gaatjes. Nooit echt last gehad van spooige taart.

Wat ook lekker is, is om spinazie erin te doen met brie en kaas. Daarop een geklopt ei. Of met asperges, ananas en zalm. Daaroverheen ook kaas met een geklopt ei (met wat kruiden).

Henkje 23-07-2007 17:15

spooige = sponzige

Bumber 23-07-2007 19:22

Sorry hoor, maar een echte taar tis zo veel lekkerder, ik denk dat alleen veganistische zweverds hartige taartjes zullen eten.

Iduna 23-07-2007 19:31

Citaat:

Bumber schreef op 23-07-2007 @ 20:22 :
Sorry hoor, maar een echte taar tis zo veel lekkerder, ik denk dat alleen veganistische zweverds hartige taartjes zullen eten.
Ja sorry hoor, maar het zijn toch totaal verschillende dingen. :p

Bumber 23-07-2007 19:32

Citaat:

*Juliah* schreef op 23-07-2007 @ 20:31 :
Ja sorry hoor, maar het zijn toch totaal verschillende dingen. :p
Sorry hoor, maar dat kan me even niet zo veel schelen. Als iemand mag kiezen tussen een hartige taart en een gewone lekkere taart met slagroom en allemaal andere lekkere dingen er bij, dan kiest iemand gewoon voor dat laatste. En als dat niet zo is, ben je eigenlijk een veganistische zweverd.

martijn1985 23-07-2007 20:00

je eet toch geen zoete taart voor avondeten? Ik heb als diner iig liever een hartige taart...

Iduna 23-07-2007 20:04

Citaat:

Bumber schreef op 23-07-2007 @ 20:32 :
Sorry hoor, maar dat kan me even niet zo veel schelen. Als iemand mag kiezen tussen een hartige taart en een gewone lekkere taart met slagroom en allemaal andere lekkere dingen er bij, dan kiest iemand gewoon voor dat laatste. En als dat niet zo is, ben je eigenlijk een veganistische zweverd.
Geen sorry hoor, ik vind een slagroomtaart lekker, maar voor avondeten neem ik liever iets anders (nee, geen hartige taart).

Als je er vlees/vis in doet, ben je alleen nog maar een zweverd, zeker.

MargotTenenbaum12347 23-07-2007 21:34

ik maak graag hartige taart en als oplossing voor het bodemprobleem deed ik altijd de bodem eerst een poosje in de oven, dan pas de vulling erop en dan weer terug. heb een keer een hele geslaagde gemaakt met rode en gele paprika, ui en hele oude kaas.

Louis Armstrong 24-07-2007 09:35

Citaat:

Bumber schreef op 23-07-2007 @ 20:32 :
Sorry hoor, maar dat kan me even niet zo veel schelen. Als iemand mag kiezen tussen een hartige taart en een gewone lekkere taart met slagroom en allemaal andere lekkere dingen er bij, dan kiest iemand gewoon voor dat laatste. En als dat niet zo is, ben je eigenlijk een veganistische zweverd.
wat is dit voor onzin?

Paperz 25-07-2007 14:36

In deze topic moet grl reageren die kan wereldse taarten maken...

George 27-07-2007 00:13

Citaat:

Bumber schreef op 23-07-2007 @ 20:22 :
Sorry hoor, maar een echte taar tis zo veel lekkerder, ik denk dat alleen veganistische zweverds hartige taartjes zullen eten.
*propt mond vol spinazietaart
Dat zal je leren!

OT. Lekkerrr, vooral die die ik van m'n exhuisgenoot heb geleerd te maken. Ui + knoflook + spinazie + creme fraiche + verkruimeld beschuit + veel kaas en dan in het deeg en nog een dikke laag geraspte kaas met kruidenpaneermeel eroverheen en ohlalaaa. ♥

Roos 27-07-2007 13:18

Ook lekker: Een klein bakje kruidenkaas erdoorheen. (y)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.