![]() |
pannenkoeken; water ipv melk?
Vraagje: ik heb pannenkoekenmeel in huis waar alleen melk bij hoeft (er zit dus al iets ei-achtigs door).
Ik heb geen melk in huis, winkels zijn dicht etc; als ik water ipv melk gebruik, krijg ik dan eetbare pannenkoeken? |
Ik denk dat het erg waterig wordt en niet goed zal binden.
Heb je geen AH-to-go in de buurt? Je kunt misschien je buren vragen en zeggen dat je morgen meteen een liter teruggeeft ofzo. |
Denk niet dat het heel veel uit maakt, water is 100% vocht en melk zitrond de 87%, je mist dus wat vetten, eiwitten en koolhydraten
het zal wel iets wateriger worden, en het duurt dus in de pan iets langer voordat ze "hard" zijn geworden |
Ik gebruik zelf bijna altijd een mix waar alleen water bij hoeft. Denk dat het dus inderdaad wel iets meevalt. En dan nog, als je vindt dat het te dunnig is kun je er denk ik altijd nog een extra ei bij gooien.
Eet smakelijks :) |
Ik denk dat het wel kan maar zou wel iets minder water nemen dan de hoeveelheid melk die je moet hebben. Ik maakte laatst een pakje sausmix waar eigenlijk ook melk bij moest met water en dat ging prima :)
|
Ik maak altijd pannenkoeken met water. Er zal misschien wat minder smaak aan zitten, maar het gaat prima en het smaakt ook best.
|
Dank jullie allemaal! :)
Ik kwam erachter dat ik nog een vegaburger in huis had, dus ik heb geen pannenkoeken gebakken, maar ik weet iig voor de volgende keer dat het kan! |
Citaat:
Ik eet ze idd ook altijd met water. Zijn ze niet zo vullend en het smaakt hetzelfde. Heb zelf nog nooit pannenkoeken met melk gebakken. Is ook wel handig, ik heb nooit melk in huis maar wel bijna altijd eieren en vaak ook pannenkoekenmix, dus kan altijd wel pannenkoeken bakken. Overigens kun je er ook karnemelk doorheen doen. |
Met sojamelk gaat het ook prima :)
|
Citaat:
|
Ik heb eigenlijk altijd (houdbare) melk in huis, juist voor dit soort dingen, pakjes sausmix, pannenkoekmix, etc. :o
|
Btw; ik gebruik altijd water ipv melk (ook bij sausjes e.d.) om het aantal caloriën iets te verminderen. (Die stroop en basterdsuiker vergeten we even:p).
Het mengt prima. Ik doe er overigens altijd wel een extra ei (of 2) door. |
Citaat:
|
900 ml melk = zo'n beetje 500 kcal
2 eieren - 150 kcal Maar inderdaad een beetje onzinnig, eet dan gewoon normaal avondeten, zou ik denken :o |
Pannenkoeken met karnemelk zijn ook lekker, of met een deel dunne yoghurt.
|
Citaat:
|
Citaat:
ot: gaat prima, smaakt alleen anders. Als noodoplossing kun je ook een deel koffiemelk gebruiken. |
Ik heb jaren in een pannekoekenhuis gewerkt, daar wordt beslag gewoon gedraaid met melkpoeder, eigeelpoedel, water, bloem en wat zout, diepakjes pannekoekenmix zijn echt grote bullshit die heb je helemaal niet nodig. Daarbij kloppen de verhoudingen nooit en krijg je fout beslag. Goed beslag moet je aanvoelen en op gevoel maken. Gewoon een ding met water vullen, bloem erbij, paar eieren erbij tot je de keur goed vind, schep melkpoeder en je hent de beste pannekoeken die er zijn!
|
Want melkpoeder heeft iedereen natuurlijk standaard in zijn keukenkastjes staan.
|
Citaat:
Dus ik vind die pannenkoekmix-zakjes wél handig. :) |
De meeste pannekoekmix is gewoon bloem met een beetje zout maar dan duurder, en voor de verhoudingen heb je toch geen pak nodig (daarbij kun je met elke (een beetje normale) verhouding wel pannenkoeken produceren, ze zullen alleen variëren in smaak en dikte maar altijd wel goed te eten zijn). Je hebt wel pannekoekmix met een deel boekweitmeel zoals het eigenlijk hoort, maar in de meeste soorten zit dat niet.
En water ipv melk gaat inderdaad ook best, maar ik vind het met alle melk vervangen door water en ook nog eens slechts de normale hoeveelheid eieren meer op tortilla's dan op pannenkoeken lijken :P. |
Citaat:
|
Gaat prima met water, kan zelf niet tegen melk/soja dus maak het altijd met water.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:24. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.