Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   pannenkoeken; water ipv melk? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1611403)

~lienepien~ 29-07-2007 15:02

pannenkoeken; water ipv melk?
 
Vraagje: ik heb pannenkoekenmeel in huis waar alleen melk bij hoeft (er zit dus al iets ei-achtigs door).
Ik heb geen melk in huis, winkels zijn dicht etc; als ik water ipv melk gebruik, krijg ik dan eetbare pannenkoeken?

Stefanie 29-07-2007 15:05

Ik denk dat het erg waterig wordt en niet goed zal binden.

Heb je geen AH-to-go in de buurt? Je kunt misschien je buren vragen en zeggen dat je morgen meteen een liter teruggeeft ofzo.

my-love-for-you 29-07-2007 15:50

Denk niet dat het heel veel uit maakt, water is 100% vocht en melk zitrond de 87%, je mist dus wat vetten, eiwitten en koolhydraten
het zal wel iets wateriger worden, en het duurt dus in de pan iets langer voordat ze "hard" zijn geworden

rampenstamper 29-07-2007 16:38

Ik gebruik zelf bijna altijd een mix waar alleen water bij hoeft. Denk dat het dus inderdaad wel iets meevalt. En dan nog, als je vindt dat het te dunnig is kun je er denk ik altijd nog een extra ei bij gooien.

Eet smakelijks :)

Daantje_0705 29-07-2007 17:08

Ik denk dat het wel kan maar zou wel iets minder water nemen dan de hoeveelheid melk die je moet hebben. Ik maakte laatst een pakje sausmix waar eigenlijk ook melk bij moest met water en dat ging prima :)

Leonoor 29-07-2007 17:47

Ik maak altijd pannenkoeken met water. Er zal misschien wat minder smaak aan zitten, maar het gaat prima en het smaakt ook best.

~lienepien~ 29-07-2007 19:14

Dank jullie allemaal! :)
Ik kwam erachter dat ik nog een vegaburger in huis had, dus ik heb geen pannenkoeken gebakken, maar ik weet iig voor de volgende keer dat het kan!

ekki 30-07-2007 09:41

Citaat:

Leonoor schreef op 29-07-2007 @ 18:47 :
Ik maak altijd pannenkoeken met water. Er zal misschien wat minder smaak aan zitten, maar het gaat prima en het smaakt ook best.
Volgens mij sinds je dat een keer bij ons zo hebt gegeten oid?
Ik eet ze idd ook altijd met water. Zijn ze niet zo vullend en het smaakt hetzelfde. Heb zelf nog nooit pannenkoeken met melk gebakken.
Is ook wel handig, ik heb nooit melk in huis maar wel bijna altijd eieren en vaak ook pannenkoekenmix, dus kan altijd wel pannenkoeken bakken.

Overigens kun je er ook karnemelk doorheen doen.

Daantje_0705 30-07-2007 10:07

Met sojamelk gaat het ook prima :)

Leonoor 30-07-2007 10:27

Citaat:

ekki schreef op 30-07-2007 @ 10:41 :
Volgens mij sinds je dat een keer bij ons zo hebt gegeten oid?

Ik heb geen idee, maar het zou best kunnen (daarvoor deed ik het waarschijnlijk of met sojamelk of alleen als ik zo'n pak had die echt bedoeld was om water er bij te doen). Water heb je gewoon altijd in huis, wel zo makkelijk. :)

Daantje_0705 30-07-2007 10:42

Ik heb eigenlijk altijd (houdbare) melk in huis, juist voor dit soort dingen, pakjes sausmix, pannenkoekmix, etc. :o

coopergirl 30-07-2007 12:23

Btw; ik gebruik altijd water ipv melk (ook bij sausjes e.d.) om het aantal caloriën iets te verminderen. (Die stroop en basterdsuiker vergeten we even:p).

Het mengt prima. Ik doe er overigens altijd wel een extra ei (of 2) door.

Al Murphy 30-07-2007 13:07

Citaat:

coopergirl schreef op 30-07-2007 @ 13:23 :
Btw; ik gebruik altijd water ipv melk (ook bij sausjes e.d.) om het aantal caloriën iets te verminderen. (Die stroop en basterdsuiker vergeten we even:p).

Het mengt prima. Ik doe er overigens altijd wel een extra ei (of 2) door.

Wat een dieettip (c: twee extra eieren

Bloem 30-07-2007 13:09

900 ml melk = zo'n beetje 500 kcal
2 eieren - 150 kcal

Maar inderdaad een beetje onzinnig, eet dan gewoon normaal avondeten, zou ik denken :o

Poepkind 30-07-2007 15:40

Pannenkoeken met karnemelk zijn ook lekker, of met een deel dunne yoghurt.

Jolt 30-07-2007 17:09

Citaat:

coopergirl schreef op 30-07-2007 @ 13:23 :
Btw; ik gebruik altijd water ipv melk (ook bij sausjes e.d.) om het aantal caloriën iets te verminderen. (Die stroop en basterdsuiker vergeten we even:p).

Het mengt prima. Ik doe er overigens altijd wel een extra ei (of 2) door.

Het is wel altijd minder smaakvol. Aangezien melk veel meer smaak heeft :)

Quis 30-07-2007 17:20

Citaat:

Al Murphy schreef op 30-07-2007 @ 14:07 :
Wat een dieettip (c: twee extra eieren
En ook nergens goed voor, die eieren zitten er niet in om dezelfde reden als de melk. :confused:

ot: gaat prima, smaakt alleen anders. Als noodoplossing kun je ook een deel koffiemelk gebruiken.

oelekeboeleke 02-08-2007 16:00

Ik heb jaren in een pannekoekenhuis gewerkt, daar wordt beslag gewoon gedraaid met melkpoeder, eigeelpoedel, water, bloem en wat zout, diepakjes pannekoekenmix zijn echt grote bullshit die heb je helemaal niet nodig. Daarbij kloppen de verhoudingen nooit en krijg je fout beslag. Goed beslag moet je aanvoelen en op gevoel maken. Gewoon een ding met water vullen, bloem erbij, paar eieren erbij tot je de keur goed vind, schep melkpoeder en je hent de beste pannekoeken die er zijn!

Bloem 02-08-2007 16:02

Want melkpoeder heeft iedereen natuurlijk standaard in zijn keukenkastjes staan.

~lienepien~ 02-08-2007 17:23

Citaat:

oelekeboeleke schreef op 02-08-2007 @ 17:00 :
Ik heb jaren in een pannekoekenhuis gewerkt, daar wordt beslag gewoon gedraaid met melkpoeder, eigeelpoedel, water, bloem en wat zout, diepakjes pannekoekenmix zijn echt grote bullshit die heb je helemaal niet nodig. Daarbij kloppen de verhoudingen nooit en krijg je fout beslag. Goed beslag moet je aanvoelen en op gevoel maken. Gewoon een ding met water vullen, bloem erbij, paar eieren erbij tot je de keur goed vind, schep melkpoeder en je hent de beste pannekoeken die er zijn!
Dat is misschien zo als je veel ervaring hebt met beslag maken, maar ik 'voel niet aan' wat 'goed' beslag is.
Dus ik vind die pannenkoekmix-zakjes wél handig. :)

Sarah 03-08-2007 22:23

De meeste pannekoekmix is gewoon bloem met een beetje zout maar dan duurder, en voor de verhoudingen heb je toch geen pak nodig (daarbij kun je met elke (een beetje normale) verhouding wel pannenkoeken produceren, ze zullen alleen variëren in smaak en dikte maar altijd wel goed te eten zijn). Je hebt wel pannekoekmix met een deel boekweitmeel zoals het eigenlijk hoort, maar in de meeste soorten zit dat niet.

En water ipv melk gaat inderdaad ook best, maar ik vind het met alle melk vervangen door water en ook nog eens slechts de normale hoeveelheid eieren meer op tortilla's dan op pannenkoeken lijken :P.

coopergirl 04-08-2007 14:48

Citaat:

Quis schreef op 30-07-2007 @ 18:20 :
En ook nergens goed voor, die eieren zitten er niet in om dezelfde reden als de melk. :confused:
Hoor je dat mij zeggen?? Ik vind poederei uit een pakje een ranzig idee, daarom doe ik er een normaal, degelijk ei doorheen. Ik heb het idee dat het er smaakvoller door wordt/ is. Ander si het psychisch; ook prima.

flyaway 06-08-2007 10:25

Gaat prima met water, kan zelf niet tegen melk/soja dus maak het altijd met water.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.