![]() |
Omelet
Hoe ik het ook probeer: het lukt mij niet om een omelet aan de bovenkant gaar te krijgen zonder dat de onderkant te donker wordt. Ik heb het dus niet over een spiegelei, maar over een mix van ei, kaas en een beetje melk, met kruiden, wat je dan over een groenteprutje van bijv. paprika, ui en champignons gooit.
Hoog vuur --> aangebrand Laag vuur --> bovenkant blijft blubber. Eerst de ene kant bakken en dan de andere kant (zoals bij pannenkoeken) is eigenlijk niet echt een optie, want daar is het dan weer niet hard genoeg voor, zodat je in plaats van een mooi ronde koek een zootje krijgt. En dat willen we niet hè. Wie kan mij helpen en me vertellen hoe het nou écht moet? Ik voel me als keukenprinces toch tamelijk blonT als ik een van de makkelijkste dingen die er zijn steeds laat mislukken. -O- |
n deksel op de koekenpan doen, dan wordt ie sneller gaar (dus dan wel op laag vuur) :)
|
Wat FrantiC zegt, een deksel op de pan doen.
Wat ook mogelijk is; een minder dikke omelet maken, dus minder eieren gebruiken of een bredere pan pakken. Dan op laag vuur, dan is de bovenkant nog wel een beetje vochtig, maar wel eetbaar, en de onderkant niet aangebakken. Trouwens, ik bak omeleten (omelets?) wel meestal aan beide kanten, als je ze niet te dik of zwaar maakt is keren best mogelijk :) |
En een pan met een dikke bodem gebruiken!
|
Wat je ook kan doen is eerst de ene kant bakken, dan omdraaien en dan pas alle extra dingen erin/erop doen en dan die kant nog bakken :)
|
Of m omdraaien met behulp van een bord of deksel.
|
of eerst de onderkant bakken en dan met pan en al onder de gril zetten.
|
Ik doe er altijd een deksel op, en zodra de bovenkant droog is, draai ik hem om. Nooit aangebrand, altijd mooi bruin (y)
|
Danku allemaal! :) Nu ik dit zo lees... had het ook zelf kunnen bedenken! Haha.
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:03. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.