Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Omelet (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1632179)

Quis 03-10-2007 17:39

Omelet
 
Hoe ik het ook probeer: het lukt mij niet om een omelet aan de bovenkant gaar te krijgen zonder dat de onderkant te donker wordt. Ik heb het dus niet over een spiegelei, maar over een mix van ei, kaas en een beetje melk, met kruiden, wat je dan over een groenteprutje van bijv. paprika, ui en champignons gooit.
Hoog vuur --> aangebrand
Laag vuur --> bovenkant blijft blubber.
Eerst de ene kant bakken en dan de andere kant (zoals bij pannenkoeken) is eigenlijk niet echt een optie, want daar is het dan weer niet hard genoeg voor, zodat je in plaats van een mooi ronde koek een zootje krijgt. En dat willen we niet hè.

Wie kan mij helpen en me vertellen hoe het nou écht moet? Ik voel me als keukenprinces toch tamelijk blonT als ik een van de makkelijkste dingen die er zijn steeds laat mislukken. -O-

FrantiC 03-10-2007 17:49

n deksel op de koekenpan doen, dan wordt ie sneller gaar (dus dan wel op laag vuur) :)

Sherco 03-10-2007 19:13

Wat FrantiC zegt, een deksel op de pan doen.
Wat ook mogelijk is; een minder dikke omelet maken, dus minder eieren gebruiken of een bredere pan pakken. Dan op laag vuur, dan is de bovenkant nog wel een beetje vochtig, maar wel eetbaar, en de onderkant niet aangebakken. Trouwens, ik bak omeleten (omelets?) wel meestal aan beide kanten, als je ze niet te dik of zwaar maakt is keren best mogelijk :)

Sarah 03-10-2007 20:46

En een pan met een dikke bodem gebruiken!

Daantje_0705 03-10-2007 21:59

Wat je ook kan doen is eerst de ene kant bakken, dan omdraaien en dan pas alle extra dingen erin/erop doen en dan die kant nog bakken :)

Briseïs 03-10-2007 22:50

Of m omdraaien met behulp van een bord of deksel.

Breg 03-10-2007 22:52

of eerst de onderkant bakken en dan met pan en al onder de gril zetten.

Andijvie 04-10-2007 12:04

Ik doe er altijd een deksel op, en zodra de bovenkant droog is, draai ik hem om. Nooit aangebrand, altijd mooi bruin (y)

Quis 04-10-2007 12:17

Danku allemaal! :) Nu ik dit zo lees... had het ook zelf kunnen bedenken! Haha.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.