Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Wat kun je beter niet in een magnetron opwarmen? (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1650055)

PV 02-12-2007 10:19

Wat kun je beter niet in een magnetron opwarmen?
 
Dus stel; je kookt/bakt op maandag een maaltijd waar je twee keer van kan eten, die maandag eet je de helft op en op dinsdag of woensdag warm je andere helft op in een magnetron.

Is er eten waarbij je dat beter niet kunt doen omdat het dan niet meer lekker is, of omdat het ongezond wordt (bedorven ofzo? - je bewaart het eten tussentijds in de koelkast in afgesloten bakjes, een diepvries heb je niet!)

xxChange 02-12-2007 10:23

Spinazie, komen giftige stoffen vrij als je het nog een keer opwarmt.

Leuk trucje: snijd een druif door de midden en doe die in de magnetron, leuke show :y

Bloem 02-12-2007 10:29

Citaat:

xxChange schreef: (Bericht 26519703)
Spinazie, komen giftige stoffen vrij als je het nog een keer opwarmt.

Daar is men op terug gekomen, klik.

Ik vind lasagne opgewarmd in de magnetron erg vies, opnieuw warm maken in de oven is wel een succes.

Stefanie 02-12-2007 11:26

doperwtjes gaan ploffen:p

palindrome 02-12-2007 12:59

Citaat:

Stefanie schreef: (Bericht 26519932)
doperwtjes gaan ploffen:p

Als je ze te lang erin laat ja.

Gefrituurde dingen kun je beter niet in de magnetron opnieuw opwarmen. Of een restje pizza. Beter in de oven ermee (y)

Stefanie 02-12-2007 14:21

en een ei spat ook uit elkaar (gekookt)

PV 02-12-2007 16:35

Citaat:

Bloem schreef: (Bericht 26519723)
Daar is men op terug gekomen, klik.

Ik vind lasagne opgewarmd in de magnetron erg vies, opnieuw warm maken in de oven is wel een succes.

mweh spinazie en rode bieten zijn net twee van mijn favoriete groenten, ik eet dat toch wel regelmatig allebei twee dagen achter elkaar in een week.

AlopiA 02-12-2007 16:37

Bloemkool is niet lekker opgewarmd, aardappelen ook niet vind ik

AzN 02-12-2007 21:23

Mijn ervaring: rundvlees wordt ongelofelijk taai na 'n magnetronbezoek.

Daantje_0705 02-12-2007 22:12

Stampot kan je beter opwarmen zonder het vlees erbij vind ik, anders loopt al het vet eruit en daar wordt je eten niet lekkerder van.

Andijvie 03-12-2007 11:52

Ik dek altijd alles af met magnetronfolie en dan gaat het altijd prima, eigenlijk...

snoopy 03-12-2007 12:08

Dingen die wel erg lekker blijven:
pasta (spaghetti!) en nasi bijv.

Daantje_0705 03-12-2007 14:05

Citaat:

snoopy schreef: (Bericht 26528491)
Dingen die wel erg lekker blijven:
pasta (spaghetti!) en nasi bijv.

Nasi en bami vind ik lekkerder om gewoon op te bakken in de wok. Voor rijstgerechten zoals Chicken Tonight, macaroni en pasta vind ik de magnetron wel geschikt :)

Bloem 03-12-2007 14:43

Brr, ik vind spaghetti uit de magnetron juist ook heel vies. De saus is prima zo op te warmen, spaghetti kook ik er liever vers bij.

martijn1985 03-12-2007 15:37

Eigenlijk wordt niets lekkerder in de magnetron. Als je het lekker wil houden kun je de meeste gerechten beter opbakken (ofwel in de koekenpan, ofwel in de oven). De magnetron is vooral voor het makkelijk en snel.

Quis 03-12-2007 15:38

Citaat:

martijn1985 schreef: (Bericht 26530397)
Eigenlijk wordt niets lekkerder in de magnetron. Als je het lekker wil houden kun je de meeste gerechten beter opbakken (ofwel in de koekenpan, ofwel in de oven). De magnetron is vooral voor het makkelijk en snel.

That's what I wanted to say. Magnetron is voor magnetron maaltijden. Die zijn toch al vies dus die kun je ook niet verpesten.

duivelaartje 03-12-2007 16:16

Een natte handdoek er langer dan een paar seconden in laten opwarmen. Dan verfikt 'ie. :|

PV 03-12-2007 18:38

Citaat:

martijn1985 schreef: (Bericht 26530397)
Eigenlijk wordt niets lekkerder in de magnetron. Als je het lekker wil houden kun je de meeste gerechten beter opbakken (ofwel in de koekenpan, ofwel in de oven). De magnetron is vooral voor het makkelijk en snel.

Ja maar ik wil dus juist het lekkere en het makkelijke combineren :o op dag 1 lekker koken (voor 2 dagen) en het dan de andere dag opwarmen. Zonet bijv. kip tandoori gemaakt, hartstikke lekker, maar het kost wel tijd (en veel afwas). Nu is t morgen maar een kwestie van 3 minuutjes opwarmen en je hebt weer eten :)
Maar als het bij sommige dingen echt heel smerig of ongezond wordt kook ik wel twee dagen achter elkaar hetzelfde...

Lilything 03-12-2007 18:45

Gebakken aardappeltjes/frietjes worden heel erg zacht in de magnetron en dat is niet echt een aanrader. Pastagerechten worden er niet echt beter op inderdaad (maar die gooi ik zelf altijd wel gewoon in de magnetron hoor). De pasta droogt uit waardoor het niet echt lekker meer is.

Verder kun je volgens mij alles wel in de magnetron gooien;) absolute aanraders zijn natuurlijk blikgroenten zoals mais en rode kool (die worden heerlijk in de magnetron, en het scheelt weer een pan;)) kleine blikjes soep (geschonken in een kommetje) doen het ook erg goed!

Nona 03-12-2007 19:10

Ik vind pasta echt niet lekker uit de magnetron. Ik kook tegenwoordig de saus en de pasta altijd apart, met de saus is niets mis als het uit de magnetron komt maar ik vind macaroni er altijd smerig van worden.

Katten kunnen er ook niet in hoorde ik.

snoopy 03-12-2007 19:45

Ja, met pasta bedoelde ik ook de saus, eigenlijk :o Je gaat niet voor 2 dagen pasta koken en dat dan in de magnetron doen :D

Lyne 03-12-2007 20:18

Eigenlijk niet zoveel. Alleen soep. Maar dat kan je beter in een pannetje doen.

Daantje_0705 03-12-2007 20:46

Citaat:

snoopy schreef: (Bericht 26532556)
Ja, met pasta bedoelde ik ook de saus, eigenlijk :o Je gaat niet voor 2 dagen pasta koken en dat dan in de magnetron doen :D

Ik doe dat soms wel hoor, en rijst ook. Dan vries ik het wel apart in trouwens :o

Voorbeeld 04-12-2007 08:23

Zalmfilet is zo'n plastic verpakking. Dat wil ook wel eens ploffen en dan zit alles onder het vet.

vijf 04-12-2007 14:38

gekookte aardappelen, alle soorten bonen en vlees

Ik vind eigelijk alleen pasta, rijstgerechten of stamppotten lekker uit de magnetron..
Tip voor stamppot: klontje boter erop voor je het in de magnetron doet (y)

snoopy 04-12-2007 21:01

Citaat:

Daantje_0705 schreef: (Bericht 26532994)
Ik doe dat soms wel hoor, en rijst ook. Dan vries ik het wel apart in trouwens :o

Oh... ik doe dat alleen als ik bijv op m'n werk moet eten en dus alleen een magnetron tot m'n beschikking heb.

Calyx 06-12-2007 06:44

Mijn moeder warmde de magnetron op voordat ze 'm wou gebruiken, ze geloofde me niet dat dat niet hoefde.
Na een harde knal had ik wel gelijk... :y

Krummeltje 06-12-2007 09:40

eieren koken in de magnetron kan echt niet, da's levensgevaarlijk.

Lilium 06-12-2007 12:41

Let ook op metaal, dat kan niet in de magnetron. Dus geen bestek, en geen pannen in de magnetron.
Ik deed eens een pan in de magnetron, en toen begon het apparaat vreemd te knetteren. :o

menniej 06-12-2007 13:00

Citaat:

Kruimel schreef: (Bericht 26532265)
Katten kunnen er ook niet in hoorde ik.

Lijkt me logisch.... :nono:

Ik vind persoonlijk dat al het vlees taai wordt van opwarmen in de magnetron..
Spaghetti is niet lekker opgewarmd..de saus is zo raar...

Ik warm niet snel iets op in de magnetron, alleen chocomel of melk.
Wel groenten uit blik: boontjes, erwtjes e.d. die warm ik altijd in de magnetron

drukknoopje 06-12-2007 13:09

Ik heb geen magnetron, mieter dus alles in een koekepan of de oven. Ik vind over het algemeen toch niks wat uit de magnetron komt, lekker.

ogendicht 06-12-2007 14:36

Citaat:

Krummeltje schreef: (Bericht 26553481)
eieren koken in de magnetron kan echt niet, da's levensgevaarlijk.

Kan je ook niet dat je een ei al breekt dat op een bordje ofzo doet en dat dan in de magnetron opwarmt? zodat het witte en het gele gewoon tja.. niet meer vloeibaar is (sorrie.. ik kan het niet echt goed verwoorden blijkt maar weer).. want dat doen toch nog best wel wat mensen...

Armoed 06-12-2007 14:37

Citaat:

Leuk trucje: snijd een druif door de midden en doe die in de magnetron, leuke show
Ik las duif =D

OT: Niets in de magnetron, weet je hoe ongezond? MISSCHIEN Pizza, maar dat is normaal altijd oven.

Andijvie 06-12-2007 14:51

Citaat:

Armoed schreef: (Bericht 26555634)
Ik las duif =D

OT: Niets in de magnetron, weet je hoe ongezond? MISSCHIEN Pizza, maar dat is normaal altijd oven.

Waarom zou de magnetron zo ongezond zijn?

menniej 06-12-2007 14:57

Citaat:

ogendicht schreef: (Bericht 26555632)
Kan je ook niet dat je een ei al breekt dat op een bordje ofzo doet en dat dan in de magnetron opwarmt? zodat het witte en het gele gewoon tja.. niet meer vloeibaar is (sorrie.. ik kan het niet echt goed verwoorden blijkt maar weer).. want dat doen toch nog best wel wat mensen...

Waarom wil je dat in de magnetron doen?

Toen ik nog mini was.. toen moest en zou ik een ei hebben! Me vader was even weg en ik wist nog niet hoe dat moest (gewoon een spiegelei bakken) toen heb ik een bord gepakt en het ei erop gedaan (wel kapot ofcourse..). Het bord brak in 2en op het gasfornuis. Zou ik ook niemand aanraden :o

Bloem 06-12-2007 14:58

Gevaarlijke microfolfstraling!

Hoewel de kans me groter lijkt dat je misselijk wordt van pizza die je in de magnetron stopt. Niet door de straling, wel door de vieze derrie die je dan krijgt. :(

Lilium 06-12-2007 15:02

Als je een ei onder je andere eten legt, kan het op zich wel. Maar je moet de magnetron dan niet te lang aanzetten.

Chimera 06-12-2007 15:12

Citaat:

Armoed schreef: (Bericht 26555634)
Ik las duif =D

OT: Niets in de magnetron, weet je hoe ongezond? MISSCHIEN Pizza, maar dat is normaal altijd oven.

Pizza wordt ranzig in een magnetron, dat werkt gewoon niet. Maar hoe kom je erbij dat de magnetron ongezond is? Of ben je nog een van die mensen die denken dat het een nucleaire reactor is ofzo?

Krummeltje 06-12-2007 15:22

Citaat:

ogendicht schreef: (Bericht 26555632)
Kan je ook niet dat je een ei al breekt dat op een bordje ofzo doet en dat dan in de magnetron opwarmt? zodat het witte en het gele gewoon tja.. niet meer vloeibaar is (sorrie.. ik kan het niet echt goed verwoorden blijkt maar weer).. want dat doen toch nog best wel wat mensen...

Volgens mij gaat het vooral om de schaal die eromheen zit die explodeert, maar pin me er niet op vast. :)

Jaeger 06-12-2007 15:33

Citaat:

Armoed schreef: (Bericht 26555634)
OT: Niets in de magnetron, weet je hoe ongezond?

Lolz.

ogendicht 06-12-2007 15:47

Citaat:

Krummeltje schreef: (Bericht 26556082)
Volgens mij gaat het vooral om de schaal die eromheen zit die explodeert, maar pin me er niet op vast. :)

Dat dacht ik idd ook ja... zolang die eraf is... moet het wel kunnen... alleen zou ik het niet te lang in de magnetron doen

oja.. en appels (waarom je die in de magnetron zou doen.. no idea).. maar doe maar niet
http://nl.youtube.com/watch?v=UhWnyuP774w

Chimera 06-12-2007 16:20

Citaat:

Krummeltje schreef: (Bericht 26556082)
Volgens mij gaat het vooral om de schaal die eromheen zit die explodeert, maar pin me er niet op vast. :)

Zonder schaal moet je nog oppassen. Je weet dat water wat je opnieuw opwarmt in een magnetron explosief kan gaan koken als je er naderhand een lepeltje ingooid? Dit komt omdat er de 2e keer geen gasbelletjes meer aanwezig zijn waar de waterdampbubbels kunnen ontstaan.

Eiwit heeft die belletjes ook niet, en kan dus ok op die manier uit mekaar spatten. Gaat niet zo explosief als met een ei eromheen, maar het kan gebeuren als je het net uit de magnetron haalt.

Kook een ei dus niet los in de magnetron, maar in water. Als dat water gaat koken zal het ei niet heter worden dan 100C.

Krummeltje 06-12-2007 18:20

@ Chimera: nouja ik doe het sowieso al niet, en gelukkig maar dus. Het ligt dus niet alleen aan de schaal.

Armoed 06-12-2007 19:05

Ik ga niet uitleggen waarom een magnetron ongezond is, dat wordt weer lappen tekst die toch maar voor de helft gelezen worden + je kunt het zelf op internet heel goed vinden.

OT: Toverballen enzo, die kunnen exploderen en dan heb je gloeiend sap op je smoelwerk.

Chimera 06-12-2007 19:24

Citaat:

Armoed schreef: (Bericht 26557921)
Ik ga niet uitleggen waarom een magnetron ongezond is, dat wordt weer lappen tekst die toch maar voor de helft gelezen worden + je kunt het zelf op internet heel goed vinden.

Met andere woorden, je weet het niet. Kom maar eens met links, dan praten we verder.

menniej 07-12-2007 11:18

Eten uit de magnetron
Twijfel je weleens over het gezonde van magnetron-eten? Dat is nergens voor nodig: eten uit de magnetron is gezond. Alleen moet je dan wel op een aantal dingen letten, zoals wát je in de magnetron klaarmaakt en hóe je dat doet.

Bron: http://www.plusgezondheid.nl/fora/vo...t-de-magnetron

Misschien bedoelt armoed dat sommige maaltijden die je opnieuw opwarmt slecht zijn... er zullen ook wel gerechten zijn die je helemaal niet mag opwarmen..

Andijvie 07-12-2007 13:09

Citaat:

menniej schreef: (Bericht 26562100)
Eten uit de magnetron
Twijfel je weleens over het gezonde van magnetron-eten? Dat is nergens voor nodig: eten uit de magnetron is gezond. Alleen moet je dan wel op een aantal dingen letten, zoals wát je in de magnetron klaarmaakt en hóe je dat doet.

Bron: http://www.plusgezondheid.nl/fora/vo...t-de-magnetron

Misschien bedoelt armoed dat sommige maaltijden die je opnieuw opwarmt slecht zijn... er zullen ook wel gerechten zijn die je helemaal niet mag opwarmen..

Lange tijd werd er gedacht dat je spinazie niet opnieuw op zou mogen warmen, dat zou heel slecht zijn, maar dat is compleet onwaar gebleken. (En dit ging niet eens specifiek over een magnetron, maar gewoon op opwarmen in het algemeen.) Ik kan me geen andere producten herinneren waarvan dat ook gezegd is. Als je dingen gewoon opwarmt of klaarmaakt in de magnetron, is er niets ongezonds aan. (Sterker nog, ik geloof dat er een tijdje geleden werd getest tussen groenten die gekookt werden in een pan en groenten die werden klaargemaakt in de magnetron; bij de bereiding in de magnetron gingen er minder voedingsstoffen verloren dan bij het koken in een pan.)

goeltje 07-12-2007 13:10

Een ei koken in de magnetron (dus het hele ei met schaal) is inderdaad niet aan te raden. Daarvoor moet je een speciaals eidoosje hebben voor in de magnetron. (Lijkt een beetje op een spaceshuttle) Een ei gewoon los (dus zonder schaal) kan je perfect in de magnetron hard laten worden.
Verder moet je natuurlijk zorgen dat je geen eten in bakjes erin zet die niet tegen die warmte en straling kunnen, want dan smelten ze gewoon.
Oh en best ook geen hele tomaat of hele appel er in zetten, want die ontploffen gewoon ^^
Verder vind ik persoonlijk dat je wel alles in de magnetron kan MAKEN, maar dingen heropwarmen vind ik persoonlijk nooit zo lekker.

coopergirl 08-12-2007 00:17

brood ontdooien op magnetronstand (n) Meestal is het of te warm, of uitgedroogd of anderszinds ranzig.

Il_Principe 08-12-2007 10:19

je huisdieren(A)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.