![]() |
Suikerversieringen?
Hoi,
Ik ga morgenavond het dessert verzorgen en wilde het mooi garneren met een soort van suikerversieringen. Ik bedoel daarmee een soort van tralie-werkjes van suiker wat je wel eens in restaurants ziet. Dus allemaal verschillende lijntjes suikerwerk over elkaar/door elkaar en dan hard laten worden. Nou heb ik opzich wel een idee hoe ik dit moet maken (suiker laten kristaliseren?) maar kan nergens een recept vinden. Weet iemand wat ik bedoel en heeft iemand hier een recept van of een concreter plan hoe ik dit moet aanpakken? Alvast bedankt! Nijn*:) |
|
Vorig jaar stond in de AllerHande (volgens mij, of de Libelle :p) een recept voor zoiets. Het kwam erop neer dat je suiker liet smelten en het dan in dunne lijntjes over de bolle kant van een soeplepel liet lopen, en dan drogen: dan krijg je wel hele toffe 'suikermandjes'.
Edit: gevonden! http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp...ndje&id=415802 |
Citaat:
|
Jaa, dat was ook het recept van ogendicht. Bedankt!! Ga ik even de blits maken met mijn dessert :p
|
Als het lukt, is het hartstikke leuk... :D
|
maak je ook een foto :)? En succes, tlijkt me namelijk best wel moeilijk :O
|
Het maken moet opzich wel lukken, het moeilijke is alleen dat het ook nog ergens anders heen moet worden gebracht, en ik hoop dat ze dat overleven ;) Foto volgt !
|
Ik vond het maken anders knap lastig... :o (Heb het vorig jaar geprobeerd, uiteindelijk heb ik wat anders gemaakt. ;))
Ergens heen brengen moet vast wel lukken in een schaal? Of in meerdere schaaltjes? |
Goed, het is dus mislukt :o .. Ze bleven vastzitten aan de lepel, aan de pan, aan andere lepels, aan de aanrecht, een grote kliederboel dus.. Heb er uiteindelijk maar staafjes van gemaakt, dat werd wel heel erg mooi maar ben vergeten een foto te nemen. Het was inderdaad iets lastiger dan ik dacht :p
|
He jammer :( Zag er best simpel uit in het recept
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:50. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.