![]() |
Caramel maken
Ik weet niet of ik hier goed zit, maar ik heb een simpele vraag.
Hoe maak je caramel? Ik heb gegoogled en er zijn zoveel verschillende methodes: Met water, zonder water, wel boter, geen boter etc. Het moet overigens caramel zijn die wel stolt als deze koud wordt. |
Waarvoor gebruik je het?
Ik maakte wel's karamel voor over ijs. Dan deed ik een dikke bodem suiker in een pan met 1 eetlepel water. Dit verwarmen en de pan af en toe schudden om het geheel te laten smelten. (zorg wel ff dat niet hele pan er onder komt de zitten, dat is zo'n gedoe daarna). Daarna vuur hoger draaien en de suikerstroop verhitten totdat het karamelkleurig is. Dan pan van het vuur, karamel over ijscoupes, coupes in de vriezer totdat de karamel weer hard is :y(y) |
Citaat:
|
gewoon alleen suiker laten smelten in een pan
|
Citaat:
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.