Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Caramel maken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1661915)

Little Sister 14-01-2008 13:56

Caramel maken
 
Ik weet niet of ik hier goed zit, maar ik heb een simpele vraag.

Hoe maak je caramel? Ik heb gegoogled en er zijn zoveel verschillende methodes: Met water, zonder water, wel boter, geen boter etc.

Het moet overigens caramel zijn die wel stolt als deze koud wordt.

Calyx 14-01-2008 15:24

Waarvoor gebruik je het?

Ik maakte wel's karamel voor over ijs. Dan deed ik een dikke bodem suiker in een pan met 1 eetlepel water. Dit verwarmen en de pan af en toe schudden om het geheel te laten smelten. (zorg wel ff dat niet hele pan er onder komt de zitten, dat is zo'n gedoe daarna). Daarna vuur hoger draaien en de suikerstroop verhitten totdat het karamelkleurig is. Dan pan van het vuur, karamel over ijscoupes, coupes in de vriezer totdat de karamel weer hard is :y(y)

koelieboelie 15-01-2008 20:35

Citaat:

Calyx schreef: (Bericht 26821304)
Waarvoor gebruik je het?

Ik maakte wel's karamel voor over ijs. Dan deed ik een dikke bodem suiker in een pan met 1 eetlepel water. Dit verwarmen en de pan af en toe schudden om het geheel te laten smelten. (zorg wel ff dat niet hele pan er onder komt de zitten, dat is zo'n gedoe daarna). Daarna vuur hoger draaien en de suikerstroop verhitten totdat het karamelkleurig is. Dan pan van het vuur, karamel over ijscoupes, coupes in de vriezer totdat de karamel weer hard is :y(y)

smaakt dat dan echt naar caramel?:O of meer naar hard geworden suiker?:|

Vidar 15-01-2008 21:32

gewoon alleen suiker laten smelten in een pan

Briseïs 15-01-2008 21:38

Citaat:

koelieboelie schreef: (Bericht 26832169)
smaakt dat dan echt naar caramel?:O of meer naar hard geworden suiker?:|

Eh, jongen, karamel ís suiker. Dat hard en bruin worden heet karamelliseren.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.