![]() |
Soep
Omdat ik gek ben op soep en wel eens wat variatie wil: wat is je lievelingssoep en hoe maak je hem?
TS begint: meestal een bouillonblokje of wat, wat balletjes van de slager en dan restjes groente en vlees. Vaak ook een gebakken ei erdoor en geen vermicelli. Altijd een uitje en wat verse knoflook. Of echt tomatensoep, maar dan ben je echt een hele middag bezig. |
Brocolli met peer.
Men neme: wat ui, aardappel en eventueel wat celderij. Wat olie in een pan, deze dingen een paar minuten warmen totdat de ui gefruit is. Brocolli, peer (uit blik met wat van het vruchtsap/siroop erbij), bouillonblokje en water toevoegen. Aan de kook brengen, daarna nog zo'n 20 minuten laten sudderen, zonder dat het kookt; blenden en klaar. Andere lekkere combinaties: pittige linzensoep, brocolli met kerstomaatjes (tomaatjes pas na het blenden toevoegen zodat deze heel blijven), wortel met kerstomaatjes, wortel met koriander, zoete aardappel met abrikoos of perzik, bloemkool met hummus. |
ik maak gewoon standaard groentesoep, en wel zo:
eerst ajuin stoven dan stukjes prei stukjes wortel stukjes selder allemaal een beetje laten stoven met een deksel erop dan een hoop water erbij paar bouillonblokjes naar smaak (groente- of kippenbouillon) en klaar eventueel naar smaak gehaktballetjes en/of vermicelli (of lettertjes :)) toevoegen (apart afkoken en dan erbij kappen) |
Ik houd erg van de rode linzensoep die ik bij mijn ouders wel eens eet, maar ik weet het recept zelf niet helemaal. Misschien binnenkort!
|
Pompoensoep (L)
Precies recept weet ik niet, maar je kookt aardappelen, gooit de pompoen er bij, laat het koken en begint het dan te pureren tot het de gewenste dikte heeft. Room er bij, knoflook er bij, wat komijnzaad er bij en dan voor de liefhebben nog stukjes vega rookworst er in. Ohhh zo lekker (y). |
Pittige paprikasoep!
7 Paprika's, rood en geel/oranje 2 kleine uien in stukjes 1 bouillonblokje 1 bakje crème fraiche 1 zakje Chili con carne kruiden Tortillachips Geraspte kaas Paprika's in stukjes snijden en samen met de ui in wat olie fruiten. Daarna water erbij, samen met het bouillonblokje. Soep laten koken, daarna de Chili con carne kruiden toevoegen en de creme fraiche. Soep pureren met staafmixer/in blender. In kommen scheppen en garneren met de tortillachips en geraspte kaas. Er kan eventueel ook nog mais doorheen. |
erwtensoep (maar dan op mn moeders manier :o)
500 g. spliterwten in een pan met water. 4 drumsticks erbij gooien, wat spekjes en een rookworst. Voor de smaak wat lontaikorrels en 2 of 3 laurierbladeren. Rijst apart erbij koken en dan de soep eten met rijst erin |
Ik eet zelden soep, maar als ik soep eet: champignonnensoep en ik maak het alleen maar met een zakje poeder van Knorr (geloof ik). :o:D Lekker makkelijk en snel klaar. ;) Andere soep dan champignonnensoep lust ik niet. ;)
|
bloemkoolsoep is ook gaaf soms.
ik weet nooit hoeveel er precies in moet, maar iig: bloemkool, aardappel, ui, bouilonblokje, water, melk, peper, zout, nootmuskaat en andere kruiden kan ook. |
Citaat:
Bruine Bonen soep, een blik bruine bonen 4 drumsticks, een rookworst, 1 pak spek, 1 grote paprika een schepje piripiri (kruid uit afrika) een uitje. de drum sticks gaan gekruid in de pan, met olie, als ie bijna klaar is de bonen en uien erbij, daarna de rookworst, vervolgens de spek. in de laatse tien minuten gooi je die piripiri erbij, en blijf roeren. rijst apart maken, samen eten, goed voor 3 man:) |
Ik hou van soep, maar ik krijg het zo weinig...
...m'n mammie maakt altijd groentesoep met schenkel (koken tot het vlees van het bot valt) gepeperde gehaktballetjes (bij de stukjes schenkel gooien) worteltjes, sperzieboontjes, bloemkool, peterselie, broccoli, bouillonblokjes en vermecelli. Smaakt altijd het beste op de 2e dag. Heh. |
Citaat:
|
Citaat:
Ik maak wel eens tomatensoep, dan flikker ik gewoon allemaal tomaten in een pan met wat ui en knoflook, en bouillon natuurlijk, en zet de blender erop, klaar. Nog wat lekkere dingen toevoegen natuurlijk, ligt eraan waar ik zin in heb. Wat ook lekker is is aardappelpremosterdsoep. Prei bakken, aardappels, water en bouillon toevoegen totdat de aardappels gaar zijn, mixer erin zodat de aardappel er lekker doorheen gaat maar de prei heel blijft, en op het laatst naar smaak mosterd toevoegen. |
Citaat:
Je zet 1-1.5 L water op, bouillonblokjes erin als het kookt. Dan ontvel je een aantal tomaten (kruisje erin zetten en in kokend/heet water dompelen, dan trek je het velletje er zo vanaf), eventueel gooi je er nog wat tomatenpuree of zo'n pakje tomatenblokjes door en klaar ben je. Als je het lekker vindt kun je nog extra groente, balletjes, vermicelli enz. toevoegen. Zelf doe ik nog altijd crème fraiche of koffiemelk erdoor om het wat romiger te maken :) En OT: bjorst (of hoe je het ook schrijft. Bietensoep in elk geval :).) |
Citaat:
ik zou ze persoonlijk eerder zo maken: Citaat:
|
Tomatensoep rechtstreeks uit het blik. Dat scheelt namelijk in de afwas.
|
Citaat:
Misschien post ik het recept nog wel eens. |
Citaat:
|
De soepen van mijn moeder zijn geweldig :). De twee beste zijn de indiase bloemkoolsoep (met (uiteraard) bloemkool, wortel, pastinaak, vast nog veel meer groente waar ik nu even niet op kom, boullion en indiase kruiden) En de pompoensoep (wat daar allemaal door gaat heb ik niet zo'n idee van, het is in ieder geval een oranje gepureerd soepje. Ja en de soort pompoen is heel belangrijk!)
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:41. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.