Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Overstroomde cake (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1679199)

Bellenblaas 22-03-2008 11:56

Overstroomde cake
 
Ik was net cakekjes aan het bakken, in die kleine 'papieren' vormpjes die ik op een ovenplaat had gezet.
Nu was het beslag blijkbaar te vloeibaar of iets, want de vormpjes waren overstroomd. Niet omdat het deeg aan het rijzen was, maar omdat de papieren vormpjes omgebogen werden (bovenkant ging als het ware verder naar buiten uitstaan) waardoor het overstroomde.
Mijn vraag is of iemand weet hoe ik dit kan voorkomen?

Calyx 22-03-2008 12:48

Weet je zeker dat het niet kwam door het rijzen van het deeg?
Wanneer je de vormpjes te vol doen dan stromen ze al gauw over namelijk.
Verder zijn die papieren dingen niet zo stevig dus buigen ze eerder om dan bij bv een bakblik.
Gewoon vaak cake bakken :y

Cassiopeia 22-03-2008 13:40

Ik gebruik zelf altijd zo;n silliconen bakvorm. Daar doe ik die papieren vormpjes in, blijven zo mooi stevig. Erg handig.

shining 22-03-2008 14:02

Precies. Ik doe de papieren vrompjes ook altijd in een (silliconen) muffinvorm. Anders worden het idd rare/ lelijke cakjes en loopt het deeg uit de vormpjes.

Cassiopeia 22-03-2008 18:22

Heb net weer muffins gemaakt op de manier waarop ik hierboven beschreef en ze zijn weer perfect geworden*O*

(ook lekker om er een paasei in te doen, smelt zo mooi in de muffins. alleen geen witte chocolade eitjes, want dat smelt niet goed..)

sterrenmeisje 24-03-2008 14:54

je moet die vormpjes ook niet te vol doen hè? meestal iets over het midden maar, de rest rijst wel bij.

Bellenblaas 24-03-2008 15:22

Citaat:

Cassiopeia schreef: (Bericht 27254518)
Ik gebruik zelf altijd zo;n silliconen bakvorm. Daar doe ik die papieren vormpjes in, blijven zo mooi stevig. Erg handig.

Wat is het nut van papieren vormpjes in een silliconen bakvorm? Kun je het dan niet net zo goed in de bakvorm doen?

Volgens mij waren mijn papieren vormpjes ook niet te vol, maar ik zal het de volgende keer eens uitproberen. Heb in de tweede poging gewoon silliconen muffinvormpjes gevuld, en dat werkte gelukkig wel goed.

martijn1985 24-03-2008 15:46

Citaat:

Bellenblaas schreef: (Bericht 27264020)
Wat is het nut van papieren vormpjes in een silliconen bakvorm? Kun je het dan niet net zo goed in de bakvorm doen?

Volgens mij waren mijn papieren vormpjes ook niet te vol, maar ik zal het de volgende keer eens uitproberen. Heb in de tweede poging gewoon silliconen muffinvormpjes gevuld, en dat werkte gelukkig wel goed.

de papiertjes zijn ook meer voor de sier volgens mij, of voor de hygiene. Bedenk maar eens hoe de muffins er in de winkel uit zien, daar zit ook altijd een papiertje omheen. Ze zijn iig niet voor het bakken, want daar zijn ze (zoals je zelf ervaart) te slap voor.

duivelaartje 24-03-2008 18:28

Nog nooit meegemaakt. Gewoon niet te vol doen. :)

Cassiopeia 24-03-2008 19:41

Citaat:

Bellenblaas schreef: (Bericht 27264020)
Wat is het nut van papieren vormpjes in een silliconen bakvorm? Kun je het dan niet net zo goed in de bakvorm doen?

Volgens mij waren mijn papieren vormpjes ook niet te vol, maar ik zal het de volgende keer eens uitproberen. Heb in de tweede poging gewoon silliconen muffinvormpjes gevuld, en dat werkte gelukkig wel goed.

Ziet er leuk uit haha.. daarom doe ik dat zo.

Andijvie 25-03-2008 15:33

Ik bak ook wel eens cake'jes in alleen papieren vormpjes, en dan doe ik ze half vol. Mijn beslag is altijd wel ietsje dikker dan 'normaal' cakebeslag, het gaat richting muffin-beslag denk ik (die is echt klef, niet meer vloeibaar dus). Dan kopen ze vrij ver omhoog, maar ze gaan eigenlijk nooit de breedte in.

Als ik muffins maak, dan gebruik ik wel een bakblik (zo'n muffin-bakblik) en daar doe ik soms wel soms niet papiertjes in, afhankelijk van waar ik zin in heb :P Dan doe ik ze ook half vol, en dan komen ze ook nog helemaal omhoog natuurlijk.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.