Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Kipfilet kruiden/bakken (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1679712)

Lyne 24-03-2008 18:48

Kipfilet kruiden/bakken
 
Ik woon sinds kort op mezelf en moet dus ook voor mezelf koken. Ik probeerde net kip te maken, maar ik kwam er dus achter dat ik geen flauw idee hebt hoe je moet kruiden en dat soort dingen.
Nou ja, mijn vraag dus. Als je gewoon een stuk kipfilet hebt, naturel, en je wilt dat er wat smaak aan zit, wat kan je er dan op doen? En dan bedoel ik niet kipkruiden ofzo, maar gewoon basiskruiden zoals zout, peper enzo. Oftewel, hoe maken jullie kip(filet) klaar?

Ik voel me nu heel stom maar ik weet het gewoon echt niet. :P

martijn1985 24-03-2008 19:05

Kan van alles zijn, maar de basiskruiden zijn eigenlijk gewoon zout en peper. Verder kan je nog denken aan kerrie, paprikapoeder, knoflook, etc.

Outlaw 24-03-2008 20:50

zout, peper, ketjap, sambal, paprikapoeder, worchestersauce, beetje suiker, knoflook, uitjes, verder willekeurige ofwel italiaanse of oosterse kruiden erbij, en op de grillpan (Y)

sterrenmeisje 25-03-2008 08:39

voor de meeste dingen geldt dat je zout beter pas na het bakken toe kan voegen. ten eerste omdat iedereen van andere hoeveelheden zout houdt, en ten tweede omdat zout soms je vlees een beetje uit kan drogen. verder gooi je het vlees gewoon in de pan en strooi je er dan je kruiden overheen, meteen omdraaien en ook de andere kant doen en dan pas gaan bakken.

als je echt wilt gaan marineren ofzo is een makkelijke en lekkere manier om kip klaar te maken (bijzonder lekker voor op de barbecue trouwens) een schaal te nemen, je kip erin te gooien en daarbij zoveel olijfolie dat je je kipfilet er lekker in rond kan rollen. daar gooi je een beetje zout en zwarte peper bij en provencaalse kruiden (kant en klaar te koop). half uurtje in laten trekken, en vervolgens kan je het zo bakken.

paneren is ook erg makkelijk, mocht je het ooit willen proberen: neem twee wat diepere borden. in het ene bord breek je wat eieren en die kluts je een beetje. in het andere bord gooi je paneermeel met wat zout en peper. pak een vleesvork, wentel het vlees in het ei en leg het daarna in het paneermeel. ene kant, omdraaien, andere kant, en zo de pan in.

Andijvie 25-03-2008 10:18

Ik laat het soms marineren in een paar eetlepels olijfolie, flink wat chilipoeder, beetje zout en een beetje peper. Goed insmeren, en dan even laten staan (soms zet ik het dan in een oven van 30 of 40 graden, dan gaat het wat sneller). Dan bakken. Kan in een pan, maar in de oven is het ook wel errug lekker. Of op de barbecue natuurlijk.

Lyne 25-03-2008 18:18

Okee hier kan ik wel wat mee. Bedankt!

Pygmalion 09-04-2008 19:27

Je hebt tegenwoordig best veel van die flesjes met marinademix en ook zakjes die je kunt aanmaken met olie. Zeker een aanrader om er daar een aantal van in huis te halen! Een fles (olijf)olie is zoiezo een must als je kipfilet gaat bakken. Ik vind het erg lekker om de kipfilet te marineren met wat piri piri kruiden, die zijn ook verkrijgbaar in de super. :)

Om het af te wisselen is het ook lekker om er paprika en ui bij te snijden, de kip in blokjes te hakken, daarna alles in de pan wokken en op een hard broodje eten.

williampdenoo 02-06-2009 05:34

Hallo heel toevallig hier terechtgekomen,ik las over uw probleem en dacht :kipfilet,peper,zout,...euh,dragon natuurlijk,wel in die mate dat je er een saus van maakt,nl.boter smelten (geen solo hé,maar boter,van echte koemelk),bloem erbij,melk,peper,zout,melk,een eigeel(of 2),naar smaak een kluts dragon erbij,en kees is klaar....

White Trash 02-06-2009 12:26

Je moet eens de kruidenpasta provencaalse kipschotel van knorr proberen. Mijn vrienden smeken altijd of ik 'die ene kip' kan klaar maken. Ze weten geloof ik niet dat het gewoon simpel uit een pakje komt :o

sonho 02-06-2009 12:44

Ik denk dat TS een jaar later wel weet hoe ze kip moet kruiden en bakken... ;)

White Trash 02-06-2009 13:21

oh hehe wat een gedateerd topic idd

drukknoopje 02-06-2009 20:28

Eerst even plat meppen met een vleeshamer helpt goed; malser vlees en sneller gaar!!

KiMZz 05-06-2009 19:05

Ik maak meestal een soort marinade voor kipfilet:
Olijfolie mengen met kipkruiden (of eigen mengseltje van kruiden), peper, zout en chilipoeder, kipfilet in blokjes snijden en erin leggen, 2 teentjes knoflook erbij en een uurtje laten intrekken, daarna in de koekenpan bakken :)

Edit: Ohw ik zie nu pas dat dit topic oud is :P


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.