![]() |
Kwarktaart zakt in
Ik heb vandaag een kwarktaart gemaakt, maar hij zakt in :(
Ik heb dit recept van de AH gemaakt. Ik heb het recept helemaal gevolgt, alleen heb ik in plaats van versgeperst sap sap uit een pak gebruikt. Ik heb echt maar een bodempje sap gebruikt, maar misschien was het toch teveel? De taart heeft ook 3 uur in de koelkast gestaan, maar misschien was dit toch te kort? Of weet iemand anders een reden waarom mijn taart is ingezakt? Want de volgende keer wil ik wel een mooie taart die netjes blijft staan:o |
Na wat googlen kom ik op ongeveer elke site uit bij dit advies "De taart moet rustig worden gebakken. Het is beter om de taart wat langer in de oven te laten, dan hem er precies na een uur uit te halen.
Als de taart te kort in de oven staat, zakt hij bij het aansnijden in (de binnenkant blijft dan namelijk vloeibaar). De taart rijst sterk, maar zakt ook weer sterk in. Het is het beste om de taart in de uitgeschakelde oven iets te laten afkoelen. " |
Mijn taart heeft helemaal niet in de oven gestaan
Maar toch bedankt voor het zoeken :) |
Omg wat dom van mij, sorry.
Is je taart wel lekker dan :)? |
Het enige wat ik idd kan bedenken is dat je toch teveel sap hebt gebruikt. Wel erg onduidelijk dat ze niet aangeven hoeveel sinaasappelsap erdoor moet.
Een andere oorzaak kan zijn dat het slagroommengsel niet stijf of luchtig genoeg geklopt is. Als laatste oorzaak kunnen de aarbeien na het wassen niet goed genoeg afgrdoogd zijn, waardoor er teveel vocht in het mengels is gekomen. |
Citaat:
|
Sommigen wel hoor, maar deze inderdaad niet. Ik heb het recept gewoon niet goed bekeken.
|
Citaat:
|
Wat bedoel je precies met inzakken? Want daar kan ik me bij een kwarktaart geen voorstelling van maken.
|
Ik denk idd dat het een combinatie is van teveel vocht (teveel sinaasappelsap, en ik heb de aardbeien idd niet afgedroogd) en te kort in de koelkast, want nu is hij al een stuk steviger.
Weet ik iig dat ik em de volgende keer met minder vocht moet maken, en een dag van te voren :) @Katje, met inzakken bedoel ik, als je de springbandvorm eraf haalt, dat dan de buitenkant naar beneden zakt in plaats van zoiets |___| wordt het dan meer \___/, maar dan nog ietsjes erger. En als je er een punt afsnijdt loopt de rest van de taart een beetje naar dat lege stuk toe. @Calyx, hij is zeker wel lekker ja :) Kom gerust een stukje proeven, ik heb nog heel veel over :p |
Wat je ook kunt doen is een zakje slagroomversteviger (ik weet niet hoe dat precies heet) door de slagroom mixen. :)
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:40. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.