Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Eten & Drinken (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Minder gelukte creaties (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1685461)

KreZor 18-04-2008 16:43

Minder gelukte creaties
 
Hierbij een topic waarin je je 'minder gelukte gerechten' kunt plaatsen en je mede-forummers hiervoor kunt behoeden.

Kom maar op :)

TS: Ik had eens gewokte witlof gemaakt, dat wordt ontzettend bitter. Nog wel geprobeerd om het met woksauzen te redden maar helaas. Dat was echt heel vies.

Larry Flint 18-04-2008 17:31

Raar, ik vind het altijd juist wel lekker als je het wokt, wel tot het gaar is uiteraard, rauwe witlof is nou eenmaal bitter. Heb je het ook geprobeerd met rozijntjes er door heen, of een schepje bruine suiker later karameliseren? Dat maakt het ook een stuk zoeter :).

Ik heb een keer roerbakgroente echt verpest door er volgens mij saffraan of dragon door heen te gooien, de smaak overheerste echt enorm en je kon niets anders meer proeven..echt enorm smerig. Verder kan ik me niet echt iets herinneren wat echt mislukte, hoogstens dat dingen veel langer moesten koken/in de oven moesten dan het recept maar ach, als het daardoor wel gewoon lekker wordt vind ik dat niet zo erg.

lampje2 18-04-2008 20:28

Ik heb een restje gesneden ui in een bakje in de koelkast bewaard. De volgende dag smaakte de kwark en de margarine naar ui!

AlopiA 18-04-2008 20:51

Citaat:

lampje2 schreef: (Bericht 27408066)
Ik heb een restje gesneden ui in een bakje in de koelkast bewaard. De volgende dag smaakte de kwark en de margarine naar ui!

Dat is dan ook de reden dat ik alles afdek voor het de koelkast in gaat ;)

Andijvie 19-04-2008 11:54

Witlof wokken vind ik juist lekker, met een beetje zout er door en dan niet te lang (het moet geen snot worden). Wordt juist lekker zoet (y)

Ik kreeg een keer een gerecht voorgeschoteld dat mijn man had gemaakt. Een soort traditionele pasta. In plaats van 2 teentjes knoflook had hij er twee knofloken in gedaan. Ik heb het serieus geprobeerd maar zelfs van die twee happen kreeg ik uitslag over m'n hele lichaam; ik kan prima tegen knoflook, maar niet in die hoeveelheden.

lampje2 19-04-2008 19:41

Citaat:

AlopiA schreef: (Bericht 27408180)
Dat is dan ook de reden dat ik alles afdek voor het de koelkast in gaat ;)

Het was afgedekt met een schoteltje. Maar daar ging het gewoon doorheen.

*blue angel* 19-04-2008 19:43

Citaat:

Andijvie schreef: (Bericht 27410435)
Ik kreeg een keer een gerecht voorgeschoteld dat mijn man had gemaakt. Een soort traditionele pasta. In plaats van 2 teentjes knoflook had hij er twee knofloken in gedaan. Ik heb het serieus geprobeerd maar zelfs van die twee happen kreeg ik uitslag over m'n hele lichaam; ik kan prima tegen knoflook, maar niet in die hoeveelheden.

dit heb ik ernstig waar lachend voorgelezen aan mijn vriend :D
like, omg :D :D



ennieweejz, ik heb nog nooit iets gemaakt dat mislukt is.

marrel 19-04-2008 20:31

Domste wat ik heb gedaan is een liter te veel water in de soep gooien en ik heb hem ook ooit de pan weer uit zien komen maar das meer dom dan mislukte creatie

Gunkan 19-04-2008 20:59

Citaat:

Andijvie schreef: (Bericht 27410435)
Ik kreeg een keer een gerecht voorgeschoteld dat mijn man had gemaakt. Een soort traditionele pasta. In plaats van 2 teentjes knoflook had hij er twee knofloken in gedaan. Ik heb het serieus geprobeerd maar zelfs van die twee happen kreeg ik uitslag over m'n hele lichaam; ik kan prima tegen knoflook, maar niet in die hoeveelheden.

Oh dear, moet je niet hier komen eten :) Eén van mijn lievelings bijgerechten? Gekookte knoflook :) Men neme een handvol knoflooktenen, kookt die even in bouillon en bakt ze daarna met een klein beetje soja saus. Niet zo scherp en lekker zoet. Mmm-mm!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.