Scholieren.com forum

Scholieren.com forum (https://forum.scholieren.com/index.php)
-   Drugs & Alcohol (https://forum.scholieren.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   verkoop van goede en slechte hasj (https://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1690908)

rits 15-05-2008 23:16

verkoop van goede en slechte hasj
 
Mijn vriend koopt geregeld in Nederland hasj. Hij doet dat bij verschillende coffeeshops. Nu is hem opgevallen hoe verschillend o.a. in smaak deze hasjsoorten van elkaar zijn. Vrij logisch natuurlijk, maar de vraag is of deze hasjsoorten inhoudelijk wel goed zijn en hoe je kan dat kan nagaan. Is het misschien mogelijk om dat zelf te testen. Ik heb ooit ergens gelezen dat je hasj onder een wit blaadje kan houden en aansteken, opdat het zwart wordt en dat zegt weer iets over hoe goed het is. Natuurlijk weet ik niet of dat echt zo is, maar het zou fijn zijn als iemand mij meer informeren kan. Serieus graag, bij voorbaat dank. Alle informatie en tips m.b.t. gebruik van hasj kan ik overigens goed gebruiken.

De Veroorzaker 16-05-2008 12:02

Bedoelde ze niet het in dat witte blaadje vouwen en gewoon oproken? Als je gaar wordt is het goede en anders niet...

strigoii 16-05-2008 15:53

Citaat:

De Veroorzaker schreef: (Bericht 27546268)
Bedoelde ze niet het in dat witte blaadje vouwen en gewoon oproken? Als je gaar wordt is het goede en anders niet...

Ik heb ook welleens gehoord dat als je het aanbrand en het erg zwart en korrelig wordt het slechtere kwaliteit is, dat het dan zegmaar nog "gemixt" met andere producten is, dit schijnt vooral iets te zijn waar je bij verkoop buiten de shop rekening moet houden. In de shop mag je er van uitgaan dat je krijgt waar je om vraagt (mits het natuurlijk een beetje een betrouwbare shop is) en als je der geen verstand van hebt, vraag dan om een goede lekkere hasj of vraag als het rustig is om een uitlegje van de verschillende soorten.:)
De test van de hasj heb ik overigens zelf nooit gedaan, als ik hasj rook is het puur voor de lekker en neem ik een luxere soort

De Veroorzaker 16-05-2008 20:46

Van een ander forum gepikt:

Hash wordt donkerder naarmate er meer cellen van
de pollen kapot gaan door kneden of persen.

Charras, Nepal en Afghaan worden met de hand gemaakt.
Charras is Indiase handgemaakte hash. Men gaat met de
handen langs de toppen en rolt er dan hash van tussen de
vingers. Schaar of vinger -hash is ook zwart. Dat is hetzelfde
idee.

Mindere Charras heeft inderdaad een groen-bruine kleur van
binnen terwijl de buitenkant redelijk zwart is. Goeie Charras
of Nepal is buigzaam en glad op de snede (als je hem snijdt.)
Mindere Charras is groffer op de snede. Daar zie je stukjes
plantmateriaal in zitten. Het hangt er vanaf of het first, second
of third touch is. Net als de bekendere eerste, tweede en derde
klop bij Marokkaanse hash.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.