![]() |
verkoop van goede en slechte hasj
Mijn vriend koopt geregeld in Nederland hasj. Hij doet dat bij verschillende coffeeshops. Nu is hem opgevallen hoe verschillend o.a. in smaak deze hasjsoorten van elkaar zijn. Vrij logisch natuurlijk, maar de vraag is of deze hasjsoorten inhoudelijk wel goed zijn en hoe je kan dat kan nagaan. Is het misschien mogelijk om dat zelf te testen. Ik heb ooit ergens gelezen dat je hasj onder een wit blaadje kan houden en aansteken, opdat het zwart wordt en dat zegt weer iets over hoe goed het is. Natuurlijk weet ik niet of dat echt zo is, maar het zou fijn zijn als iemand mij meer informeren kan. Serieus graag, bij voorbaat dank. Alle informatie en tips m.b.t. gebruik van hasj kan ik overigens goed gebruiken.
|
Bedoelde ze niet het in dat witte blaadje vouwen en gewoon oproken? Als je gaar wordt is het goede en anders niet...
|
Citaat:
De test van de hasj heb ik overigens zelf nooit gedaan, als ik hasj rook is het puur voor de lekker en neem ik een luxere soort |
Van een ander forum gepikt:
Hash wordt donkerder naarmate er meer cellen van de pollen kapot gaan door kneden of persen. Charras, Nepal en Afghaan worden met de hand gemaakt. Charras is Indiase handgemaakte hash. Men gaat met de handen langs de toppen en rolt er dan hash van tussen de vingers. Schaar of vinger -hash is ook zwart. Dat is hetzelfde idee. Mindere Charras heeft inderdaad een groen-bruine kleur van binnen terwijl de buitenkant redelijk zwart is. Goeie Charras of Nepal is buigzaam en glad op de snede (als je hem snijdt.) Mindere Charras is groffer op de snede. Daar zie je stukjes plantmateriaal in zitten. Het hangt er vanaf of het first, second of third touch is. Net als de bekendere eerste, tweede en derde klop bij Marokkaanse hash. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.