![]() |
Knorr wereldgerechten, maar dan vegetarisch!
Ik vroeg me af of jullie wel eens Knorr (familie) wereldgerechten maken op een vegetarische manier?
Zelf heb ik de Mexicaanse Taco's gehad met Quorn fijngehakt, dat smaakte prima. Maar als ik denk aan de Japanse Teriyaki -die ik 'vroeger' vaak at thuis- weet ik niet zo goed hoe ik dat moet maken, want er zit een marinade etc bij. Zou tofu goed kunnen? Of seitan, las ik op vegatopia? Dus, heb je ervaringen (positief of negatief) of ideeën. Post ze! |
Citaat:
|
Hmmm ik heb nog nooit zo'n gerecht gemaakt eigenlijk. Het lijkt me wel lekker allemaal maar ik heb geen geduld voor van die pakken ofzo. Je hebt volgens mij van quorn van die stukjes die een beetje op kip lijken ofzo? Ik noem het altijd nep kip stukjes whaha ehm, maar weet niet hoe het precies heet. Dat lijkt me daar wel lekker bij, volgens mij kan dat ook goed gemarineerd worden. Ofwel, wat Eva zegt, misschien bedoelen we zelfs hetzelfde :o.
Verder ben ik niet zo nuttig merk ik *-). |
Citaat:
|
Ik doe niet aan vegetarisch.
|
Citaat:
|
Ik gooi d'r altijd vegagehakt of naturel quornstukjes doorheen. Bevalt prima.(y)
|
Heb toevallig vanavond de taco's gegeten, met vega gehakt. Over het algemeen maak ik ze of met vega gehakt, of met stukjes van quorn of valess. Soms de naturelle stukjes of anders de italiaanse of aziatische stukjes, afhankelijk van wat er het beste bij het gerecht past (of wat er in de supermarkt ligt/het goedkoopst is).
|
Citaat:
Citaat:
|
Citaat:
|
Ik maakte altijd zo'n hot ajam pakketje met Quorn, gewoon die kruiden/marinademix erover, even laten intrekken zoals bij de kip en hopla in de wok! Tofu is ook érg goed te marineren, paar uurjtes laten intrekken en klaar. Mensen die zeuren over witte spons hebben het nog nooit juist klaargemaakt :)
|
Ik doe ook wel eens van die voor-gekruide reepjes tofu door chicken tonight saus. (Ik zou niet weten hoe je tofu precies zelf moet kruiden...:bloos:)
|
quorn stukjes gebruiken idd.
of geen vleesvervanger en dan gooi ik de marinademix gewoon bij de saus erbij :o |
Ik vervang ook altijd gewoon het gehakt/kip/varkensreepjes voor het equivalent in quorn of valess. Hoewel ik dat lastiger vind als het om gerechten met biefstuk gaat, maar die maak ik gewoon niet. Ik doe er dan altijd wel extra groenten door, want kip madras met alleen wat appel, een beetje lente-ui en quorn vind ik zo saai. Ik doe er dan altijd nog paprika oid extra door, geeft het gerecht veel meer pit.
|
Ik vervang kip in gerechten door stukjes Des (van de Albert Heijn). Rundergehakt vervang ik door vegetarisch gehakt, wat ook in de koeling ligt bij de supermarkt (AH huismerk of Quorn). Helaas is rundvlees niet echt te vervangen:)
|
Ik weet niet of er iets van bepaalde kruiden zijn voor rundvlees, om de typische 'rundvlees'smaak te krijgen, maar anders zou je goed met sojabrokken kunnen werken.
|
Ik heb eens indiase chapatti (??) gemaakt met tofu en dat was niet echt lekker:o. Ik had de marinade gewoon in de tofu laten trekken. Ik denk dat het met quorn of valess wel erg lekker kan zijn. Leuk topic trouwens (y) ik laat de wereldgerechten altijd maar staan omdat ik niet kan bedenken wat er lekker in zou zijn, dus handig dit!
|
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:19. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.